02 Kasım 2010, Salı 14:04:52

SİVİL HAVACILIĞIMIZDA RAPOR YAZMA(MA) KÜLTÜRÜ

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, bu haftaki köşesini 'Raporlama'ya ayırdı... Peki, Erdağı neler dedi? İşte Erdağı'nın o yazısı...
  • Su anda rapor yazılmadığı için nasıl halen tarifeli operasyon yapabildiği meçhul bir havayolu bile var!
  • Oktay bey şimdiye kadar onlarca rapor yazdım.Bir tanesine bile cevap alamadım.Mükerreren yazdığım raporlar var.Bir şirketin genel müdürü işi sivil havacılıktan bağlıyorsa ya da halledeceğini alenen belirtebiliyorsa siz hangi kültürden bahsediyorsunuz.Kaptan.

Bu haftaki yazıma, bir Karadeniz fıkrasıyla başlamak istiyorum.

-Temel, bir gün çarşıda Dursun’la karşılaşır ve sorar: ‘Ne o Dursun, Fadime’ye düğün yapıyormuşsun. İnşallah beni davet etmeyi unutmamışsındır’. Dursun ; ‘Yok canım daha davetiyeleri göndermeye başlamadım. Neden sordun ki?” diye sorar. Temel cevap verir: ‘Hiiiç, davet edersen zaten gelemeyeceğim çünkü çok önemli işlerim var.  Ancak davet etmezsen öyle bir küseceğim ki mezara kadar seninle konuşmayacağım’.

22-23 Ekim 2010 tarihleri arasında TALPA tarafından düzenlenen Hava Hukuku Konferansı’na katılamadım. Çünkü, Sakarya Üniversitesi’ni kazanan yeğenim Pelin Erdağı’nın okulun son kayıt gününde kaydını yaptırmak için Sakarya’ya gitmem gerekiyordu. Aslında, herşeye rağmen tüm şartları zorlayarak konferansa katılabilmek için uğraştım ama olmadı. (Bahadır Altan kaptanın benim katılamamamın bir eksiklik olmadığını  yüksek sesle haykırdığını duyar gibiyim!)

Konferans öncesi TALPA tarafından yapılan açıklamada, yer sorunu nedeniyle sadece davetlilerin konferansa katılabileceğinin açıklanması üzerine duyuruda da belirtildiği gibi defalarca TALPA’yı telefonla aradım.  Uzun uğraşlarım sonucunda bir muhatap bulup ismimi yazdırmama rağmen bana bir dönüş olmadı. Katılımcılar  için TALPA’nın web sitesinde bir katılım  formunun bulunmaması ve muhatap bulmam konusundaki sıkıntılardan, organizasyonda eksikliklerin olduğu anlaşılıyordu. Gel de şimdi “yaşasın büyük devletim” diye bağırma... Bir an için, “Biz SHGM’nin o kısıtlı imkanlarıyla bu tür konferansları veya  toplantıları daha mı iyi organize ediyorduk?” diye düşünmeden edemedim.

AirportHaber yazarlarından SHGM Genel Müdür eski Yardımcısı Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

SİVİL HAVACILIĞIMIZDA RAPOR YAZMA(MA) KÜLTÜRÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Su anda rapor yazılmadığı için nasıl halen tarifeli operasyon yapabildiği meçhul bir havayolu bile var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oktay bey şimdiye kadar onlarca rapor yazdım.Bir tanesine bile cevap alamadım.Mükerreren yazdığım raporlar var.Bir şirketin genel müdürü işi sivil havacılıktan bağlıyorsa ya da halledeceğini alenen belirtebiliyorsa siz hangi kültürden bahsediyorsunuz.Kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000