08 Kasım 2010, Pazartesi 15:25:40

SHGM'YE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri çerçevesinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
  • Transit yabancı pilot cenneti olacaktı sanırım cümlede bir eksiklikmi var acep !
  • btavo super olmus iste budur daha ne olsun rusyadan hostes gelsin kaptan gelsin super olmus
Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri 4 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldıkları faaliyet belgesiyle hizmet üreten başarılı taşımcılık, lojistik, kargo şirketlerinin ödüllendirildiği törende, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne “Türkiye’nin Transit Havacılık Merkezi Olması Projesi” nedeniyle Jüri Özel Ödülü verildi. 
 
13 ülkeden 213 markayı bir araya getiren 4. Lojitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yarışma, “Ulaştırma Bakanlığı Belgeli Hizmetler” ve “Oda ve Derneklere Kayıtlı Hizmetler” olmak üzere iki farklı kategoride yapıldı. Ülkemizde hızla gelişen lojistik sektörünün başarılı kurum ve kişilerinin belirlendiği yarışmada ayrıca başarılı proje ve ürünlere de Jüri Özel Ödülü verildi. 
 
Törende, dünya lojistik pazarının en hızlı geliştiği yer olan bölgemizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla bu gelişime önemli katkılarda bulunduğu belirtilerek ödülü takdim edildi. 
 
 “Türkiye’nin Transit Havacılık Merkezi Olması Projesi”; transit hava taşımacılığında büyük önem arz eden uçuş ağının geliştirilmesi ve bölgesel pazarlara erişim olmak üzere iki temel hedefi içeriyor. 
 
Bu çerçevede SHGM tarafından yapılan ikili hava ulaştırma anlaşmaları ile yurt dışı noktalarının sayısını son sekiz yılda 60’tan 130 noktaya çıkarılarak, uçuş ağına 70 yeni nokta eklendi. 2002 yılında 81 olan ikili hava ulaştırma anlaşmalarının sayısı 111’e yükseldi ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) üyesi 190 ülkenin tamamı ile ikili hava ulaştırma anlaşması yapılması hedefleniyor. 
 
Proje kapsamında, Akdeniz, Afrika, Asya, Ortadoğu, Karadeniz ve Balkanları içeren çok geniş bir coğrafyada, sivil havacılık alanında 8 bölgesel işbirliği oluşumunun temeli atıldı. SHGM’nin öncülüğünde KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, AFCAC, RSOO, T-MAG ve Balkan ülkeleri ile yapılan toplantılarda bugüne kadar 87 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması yapıldı. 
 
Türkiye’nin sözkonusu coğrafyadaki ülkelerle başta uçak bakım ve eğitim olmak üzere sivil havacılığın tüm alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesini içeren anlaşmalar, havacılık sektörümüzün yeni pazarlara açılması açısından da çok önemli fırsatlar sunuyor.
SHGM'YE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Transit yabancı pilot cenneti olacaktı sanırım cümlede bir eksiklikmi var acep !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
btavo super olmus iste budur daha ne olsun rusyadan hostes gelsin kaptan gelsin super olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000