28 Temmuz 2011, Perşembe 14:17:43

SHGM'YE EASA DARBESİ...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. EASA Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne verdiği bakım yetkisi verme yetkisini askıya almak üzere. Peki bu duruma nasıl gelindi sorumlusu kim?
  • basına gelıpte 15 gunde sırket kapatan bkısıyı sıyası rant ugruna shgm nın basına getırenler utansın rahat olun orasıda coker yakında xaten kokusu cıkmaya basladı.
  • Merak etmeyin dünya havacılığının dahi çocuğu muhteşem beyni ile bu işten sıyrılır.HAşmetmeap YAşasın.
  • shgm ne işe mi yarar ? yiğidi öldür hakkını yeme. asker pilotları accayip takip eder kendileri. önüne koyacak taş var mı diye aranıp dururlar
  • Burayı belediye zannettiler de ondan......
  • EASA yetkisini elimizden alsalar ne yazar? Gideriz Abu Dhabi'ye, orada bakım yaptırırız. Antalya'ya gittim diye de kıskanmayın. Çalışın siz de gidersiniz. Ayrıca burası Abu Dhabi kadar sıcak. İklime alışmaya çalışıyorum.
  • Hallederiz diye aşmıştır yetkilendirmeyi koskoca Türk Hava Yolları SHGM de tabiki sözüne güvenmiştir.Demek ki güvenlede olmuyor bu işler.
  • Yok şuymuş yok buymuş yok yetki askıya alınmış da alınmamışda! Yahu SHGM de kim adam gibi işini yapıyor ki herhngi bir konuda eksiklik bulunmasın. Birde bu insanlar hoca cevap kağıtlarını koyduğu çekmeceyi kilitlemedi diye 147 yetkisini askıya almışlardı My technic' in. Siz once bir kendinize çeki düzen verin ondan sonra başkalarının kağıtlarıyla uğrasın. Türkiye' de en savruk kurumdur şu an SHGM kimse ne yapacağını ne yapması gerektiğini bilmez. Haybeye gelirler denetlerler.
  • Öncelikle Airporthaber gibi havacılık sektörünü yakından takip eden bir web sitesinin nasıl olurda hiç araştırmadan birilerine böyle bir haber çaktmasını anlayamadım. Gerçek şu ki Ankara'daki hangarın açılma aşamasında Teknik A.Ş. tarafından 2 kez denetleme yapılmış akabinde SHGM denetçileri denetleme yaparak üs bakım yetkisi vermiştir. konuya haiz olan yanlışlı ise son 1 yıl içerisinde denetleme yapılmamış olmasıdır. Ama habere baktığımızda sanki burada uçak bakımı değilde araba bakımı yapılmış, uçak teknisyeni değilde sanayiden eleman alınmış ve yalan yanlış şeyler yapılmış. lütfen önce haberi iyice araştırın sonra insanlara haberi yayın. yoksa yalancı duruma siz düşersiniz. insanların sizden haber alma isteklerini kırmayın.
  • Onlar ancak haraç kesmeyi, ahkam kesmeyi bilirler. SHGM'nin sivil havacılığa zerre kadar katkısı yoktur. Aksine, Türk sivil havacılığının gelişmesi önündeki en büyük engeldir. Umarım bir gün tamamen kapatılır..
  • Bu SHGM' nin üst düzey yöneticisi dediği hangi Zat-ı Şahane'nin açtığı muz ortaya kafa atan yönetici acaba??
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün çabaları sonucunda 2007 yılı Ekim ayında EASA tarafından yapılan denetimler neticesinde Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne verilen bakım yetkisi verme yetkisini (Karşılıklı tanıma) askıya mı alıyor? Türk Sivil Havacılığı adına ciddi bir sorunla karşı karşıya kalınacak.

2007 yılına kadar EASA uzmanları tarafından denetlenen bakım kuruluşları, 2008 yılından itibaren EASA’nın yetki vermesiyle birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetleniyordu. EASA yetkilileri verilen bu yetki çerçevesinde bakım kuruluşlarının titizlikle ve düzenli olarak denetlenmesini şart koşmuştu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuş Standartları Daire Başkanlığı tarafından yapılması gereken bu denetimleri kurallara uygun yapılmadığı hatta hiç yapılmadığı EASA denetimi sonrasında ortaya çıktı.

EASA yetkilileri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmesi gereken Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin Ankara’daki bakım merkezini geçtiğimiz günlerde denetlemeye geldi. Ancak yapılan tüm işlemlerin hatalı olduğu anlaşıldı.

Kurallara göre Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin kendi bakım kuruluşuna iç denetim yapması gerekiyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili AirportHaber’e şu bilgiyi verdi. “THY Teknik A.Ş tarafından yapılması gereken iç denetim yapılmamış. Kısacası hiç denetim yapılmamış. Bu bulgular bizi ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya getirdi”

Şimdi AirportHaber olarak soruyoruz...

Bu denetlemeleri yapacak olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuş Standartları Daire Başkanlığı ne iş yapar?

EASA’nın bakım yetkisini askıya alacak olmasının hesabını kim verecek?

©AirportHaber.com

SHGM'YE EASA DARBESİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 13 yıl önce
basına gelıpte 15 gunde sırket kapatan bkısıyı sıyası rant ugruna shgm nın basına getırenler utansın rahat olun orasıda coker yakında xaten kokusu cıkmaya basladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merak etmeyin dünya havacılığının dahi çocuğu muhteşem beyni ile bu işten sıyrılır.HAşmetmeap YAşasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
shgm ne işe mi yarar ? yiğidi öldür hakkını yeme. asker pilotları accayip takip eder kendileri. önüne koyacak taş var mı diye aranıp dururlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burayı belediye zannettiler de ondan......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EASA yetkisini elimizden alsalar ne yazar? Gideriz Abu Dhabi'ye, orada bakım yaptırırız. Antalya'ya gittim diye de kıskanmayın. Çalışın siz de gidersiniz. Ayrıca burası Abu Dhabi kadar sıcak. İklime alışmaya çalışıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hallederiz diye aşmıştır yetkilendirmeyi koskoca Türk Hava Yolları SHGM de tabiki sözüne güvenmiştir.Demek ki güvenlede olmuyor bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yok şuymuş yok buymuş yok yetki askıya alınmış da alınmamışda! Yahu SHGM de kim adam gibi işini yapıyor ki herhngi bir konuda eksiklik bulunmasın. Birde bu insanlar hoca cevap kağıtlarını koyduğu çekmeceyi kilitlemedi diye 147 yetkisini askıya almışlardı My technic' in. Siz once bir kendinize çeki düzen verin ondan sonra başkalarının kağıtlarıyla uğrasın. Türkiye' de en savruk kurumdur şu an SHGM kimse ne yapacağını ne yapması gerektiğini bilmez. Haybeye gelirler denetlerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle Airporthaber gibi havacılık sektörünü yakından takip eden bir web sitesinin nasıl olurda hiç araştırmadan birilerine böyle bir haber çaktmasını anlayamadım. Gerçek şu ki Ankara'daki hangarın açılma aşamasında Teknik A.Ş. tarafından 2 kez denetleme yapılmış akabinde SHGM denetçileri denetleme yaparak üs bakım yetkisi vermiştir. konuya haiz olan yanlışlı ise son 1 yıl içerisinde denetleme yapılmamış olmasıdır. Ama habere baktığımızda sanki burada uçak bakımı değilde araba bakımı yapılmış, uçak teknisyeni değilde sanayiden eleman alınmış ve yalan yanlış şeyler yapılmış. lütfen önce haberi iyice araştırın sonra insanlara haberi yayın. yoksa yalancı duruma siz düşersiniz. insanların sizden haber alma isteklerini kırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onlar ancak haraç kesmeyi, ahkam kesmeyi bilirler. SHGM'nin sivil havacılığa zerre kadar katkısı yoktur. Aksine, Türk sivil havacılığının gelişmesi önündeki en büyük engeldir. Umarım bir gün tamamen kapatılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu SHGM' nin üst düzey yöneticisi dediği hangi Zat-ı Şahane'nin açtığı muz ortaya kafa atan yönetici acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000