29 Nisan 2010, Perşembe 10:37:50

SHGM'nin yeni kitabı yayımlandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün havacılık güvenliği sisteminin geliştirilmesi ve işletme standartlarına yönelik yeni kitabını yayımladı.
“Havacılık Güvenlik Sistemi” isimli kitap, ICAO üyesi devletlerde bir ulusal sivil havacılık güvenlik yönetim sisteminin kurulması ve yönetilmesi ile ilgili görevleri ve sorumlulukları içeriyor.

ICAO tarafından yayınlanan ”Oversight Manual Part C: The Establishment and Management of a States’s Aviation Security Oversight System dokümanın Türkçe’ye uyarlanmış hali olan kitap, Havacılık Güvenliği Sisteminin geliştirilmesi ve işletme standartları konusunda kılavuz olması bakımından büyük önem taşıyor.

Kitap, 7 Aralık 1944 tarihinde Chicago’da imzalanan Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu (Şikago Konvansiyonu)’nu imzalayan devletlerin yükümlülüklerinin altını çizerek, devletin üst düzey karar mercilerinin bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli olabilecek bilgileri içeriyor.

Sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kural ve standartlara uygun yürütülmesini sağlamak amacıyla uluslar arası dokümanların çevirileri de dahil olmak üzere son iki yılda SHGM tarafından yayımlanan kitapların sayısı 19’a ulaştı.
SHGM'nin yeni kitabı yayımlandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000