21 Mayıs 2009, Perşembe 10:51:15

SHGM'nin projesi kabul edildi

SHGM’nin AB sürecinde SEI Mali Kaynağı çerçevesindeki projesi kabul edildi…
  • AB projelerinin maliyet hesapları ile ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşım, haberi dikkatli okursan bu eğitimlerin teorik eğitimler olduğunu farkedersin. Bu projeler öyle hadi yazalım da para alalım diyerek olmuyor, çok ayrıntılı hesaplar var ve Avrupa Komsiyonu çok ince eleyip sık dokuyor bu hesapların hepsi yapıldı. Sorunun cevabı, evet bu eğitimlerin tümü 120.000 Euro'ya gerçekleştirilecek...
  • Anlayamadım bunların hepsi 120bin Euro ilemi yapılacak.?? gene bürokratik geyikler haber olmuş
  • Bence bu başlangıcın devamı gelmeli,daha çok projeye imza atmak gerek
  • Ben SHGM'nin ilk defa proje kazandığını görüyorum,demek AB ile iyi şeyler oluyor.Emeği geçen herkese teşekkürler...
  • 28500 feet meselesi ne olacak
  • helal sana serkan

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “AB Havacılık Politikaları ve Dış İlişkileri Alanında Kapasitesinin Artırılması Projesi” adıyla  2 ay sürecek, 120.000 Avro bütçeli projesi kabul edildi.

Bilindiği üzere, Kurumların proje hazırlama ve müktesebat uyum çalışmalarına yönelik kısa dönemli teknik destek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, "AB Entegrasyon Sürecinin Desteklenmesi Faaliyetleri" (Support Activities to Strengthen the European Integration Process - SEI) isimli finansman projesi, 2002 yılından bu yana yıllık AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programlarına dahil ediliyor ve SEI Kaynağı öncelikle müktesebat uyum ve uygulama yükümlülüğü olan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları için kullanılıyor.

5431 Sayılı Kanun ile yeniden yapılanma sürecine giren ve mali özerkliğe kavuşarak yeni personel alımları ile idari yapısını güçlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün,  kabul edilen bu proje ile AB’ye uyum çabalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte ayrıca SHGM’nin, AB Havacılık Politikaları konusundaki bilgilerinin artırılarak, özellikle Yatay Havacılık Anlaşması ve Tek Avrupa Hava Sahası gibi zorlu müzakere başlıklarına hazırlanması da projenin amaçları arasında yer alıyor.

Proje kapsamında, AB Havacılık Politikası ve alt bileşenleri bazında eğitimler düzenlenmesi planlanarak,  genel olarak AB sivil havacılık politikası, AB havacılık emniyeti politikası ve EASA, Tek Avrupa Hava Sahası Girişimi, sivil havacılık sektörü ve çevrenin korunması, AB dış havacılık politikası gibi başlıklarda teorik eğitimlerin düzenlenmesi öngörülüyor.

SHGM'nin projesi kabul edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
AB projelerinin maliyet hesapları ile ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşım, haberi dikkatli okursan bu eğitimlerin teorik eğitimler olduğunu farkedersin. Bu projeler öyle hadi yazalım da para alalım diyerek olmuyor, çok ayrıntılı hesaplar var ve Avrupa Komsiyonu çok ince eleyip sık dokuyor bu hesapların hepsi yapıldı. Sorunun cevabı, evet bu eğitimlerin tümü 120.000 Euro'ya gerçekleştirilecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anlayamadım bunların hepsi 120bin Euro ilemi yapılacak.?? gene bürokratik geyikler haber olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence bu başlangıcın devamı gelmeli,daha çok projeye imza atmak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben SHGM'nin ilk defa proje kazandığını görüyorum,demek AB ile iyi şeyler oluyor.Emeği geçen herkese teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
28500 feet meselesi ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
helal sana serkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000