17 Mart 2016, Perşembe 18:17:40

SHGM'nin ATPL sınavında kopya şoku!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ATPL sıvasında kopya çekmeye çalışan bir kişi hakkında kamu davası açtığını duyurdu.
  • Ya şu ezber ezber diye atıp tutanlar ne işle meşguller cok merak ediyorum:) ezber yapilmadan gecilse kac mezun cikacak? Turkiyenin % 30 u karsilamaz.Zaten bu atip tutanlar anlamazda airline dan emekli olup , ucus okulunda ogretmenlik yapan kaptanlarimiz iyi bilir ki teori egitiminde ogrettikleri yuzlerce gereksiz bilgi hic ucus hayati boyunca lazim olmus mu ? Hatta kiziyorlar hocalar bunlar ne gereksiz bilgi , bilseniz ne olur bilmeseniz ne olur diye. .Bir ikincisi de bu mesleği niye bu kadar büyütüyorsunuz ki ? Sanki cok büyük bir beceri gerek.Ortaokul mezunu 20 yasinda bir genci yanina oturt , 2 aya kalmaz f/o nun yaptigi herseyi yapar.Herkesde bir ego.Alti üstü kaba tabiri ile şoförlük.Yüksek maaş yatmasa acaba kaç kişi yapar ?
  • Ben Almanyada girdim sınavlara durum farklı mı zannediyorsunuz orda da istersen ezberlersin ister çalışır öğrenirsin.Heryerde havuz az çok aynı, her durumda vay efendim Türkiye de durum bu lagalugaları yapmayın.
  • Aynı soruları da mı ezberleyemedin be adam.Zaten havuzdan çıkıyor.
  • Ya kardeşim, benim bildiğim tüm Pilot arkadaşların İngilizce seviyesi sıfır ama gel gelelim bütün ATPL sorularını ezbereyle geçiyorlar.. Bunu SHGM biliyor.. Bunları ben hayatta işe mişe almam ağbi.. Bence bu dersleri geçen arkadaşları yeniden Pratik olarak 100 soru üzerine sözlü sınava sokması lazım.. O,zaman anlarsınki kim gerçekten bu işi biliyor yada bilmiyor.. yüzde 70% geçen arkadaşlara ATPL vereceksin.. İngiltere,de bile bu 14 sınavı zor geçiyorlar, ana dilleri İngilizce olduğu halde..
  • Bir soruda hatırlıyorum , sorunun kendisi var şıkları da var ama şıkları boş...sınav esnasında itiraz ettim ama nafile başka bir soruda ise yanlış harita yapıştırmışlar koordinatlar uymuyor , J.Manual istemiştim ihtiyacın yok dediler .Gel oradaki gözlemcilere anlat derdini ..birde lastik ayakkabısıyla her adım attığında gacır gucur sesi çıkartarak dikkat dağıtmayı iyi bilen güvenlikçiler , yani adam kopya çekmiş onlar sanki mükemmel sınav ortamı ve hatasız sorular sunuyorlar. Neden SHGM'nin verdiği lisansın yurt dışında itibarı yok gayet açık ve net.
  • son 15-20 yıldır belki de daha fazla, bu ülkedeki hemen tüm sınavlar şaibelidir! haberlere bile çıktı üniversite,polislik vs sınavlarında nelerin döndüğü! ey büyük allahım nereye gidiyoruz böyle ?
  • Ezberleyen pilot oluyor diyen kamiller, ezberleyen dersleri veriyor. Ama mülakata gittiğinde karşındaki kaptanlar o soruları soruyor, biliyorsan cevap veriyorsun. O yüzden burdan ezik ezik sallamak yerine gidin hurriyet.com.tr de okuyucu yorumu bölümünde vakit harcayın. Hadi yavrum, hadi koçum benim...
  • Eskiden böyle değildi biz çalışıp geçerdik soru moru ezberlemeden. Son yıllarda maalesef herkes soru ezberliyor ve şirkete geldiklerinde zaten kendilerini belli ediyorlar birde bu kopya meselesi olmuş sonumuz hayrolsun inşallah.
  • Eloktronik mühendisliği mezunu bir kişiymiş.
  • Askermis. Ogrendik.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ATPL sınavı sırasında kopya çekmeye çalışan bir kişi hakkında kamu davası açıldığını duyurdu.

Resmi Twitter hesabından duyuruyu yapan SHGM, Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL -  Airline Transport Pilot Licence) sınavında bir kişinin kopya çekme girişiminde bulunduğunu belirtti. 

TCK158/1,53,54 uyarınca "dolandırıcılık suçuna teşebbüs'ten" kamu davası açıldığını belirten SHGM olayı böyle duyurdu;
 

 

 

SHGM'nin ATPL sınavında kopya şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Kuyruk acısı ~ 8 yıl önce
Ya şu ezber ezber diye atıp tutanlar ne işle meşguller cok merak ediyorum:) ezber yapilmadan gecilse kac mezun cikacak? Turkiyenin % 30 u karsilamaz.Zaten bu atip tutanlar anlamazda airline dan emekli olup , ucus okulunda ogretmenlik yapan kaptanlarimiz iyi bilir ki teori egitiminde ogrettikleri yuzlerce gereksiz bilgi hic ucus hayati boyunca lazim olmus mu ? Hatta kiziyorlar hocalar bunlar ne gereksiz bilgi , bilseniz ne olur bilmeseniz ne olur diye. .Bir ikincisi de bu mesleği niye bu kadar büyütüyorsunuz ki ? Sanki cok büyük bir beceri gerek.Ortaokul mezunu 20 yasinda bir genci yanina oturt , 2 aya kalmaz f/o nun yaptigi herseyi yapar.Herkesde bir ego.Alti üstü kaba tabiri ile şoförlük.Yüksek maaş yatmasa acaba kaç kişi yapar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ATPL ~ 8 yıl önce
Hocam sen böyle düşünmeye devam et.. Bu eğitimleri olağan durumlarda uçak kaldırıp indirmek için değil. Bakınız dikkat! Olağan dışı durumlarda bile sapasağlam indirip kaldıralım diye öğreniyoruz. 2 aya kalmaz F/O in yaptıklarını yapabilir o arkadaş ama "Makro programı"ndan farkı olmaz sadece ezbere tekrar motoru gibi çalışır. Bi olağan dışı birşey olduğunda motor yandı kuş çarptı gear açılmadı hidrolik arızası cart curt. O zaman kalırsın öyle sonra başlarsın dua etmeye. Boş muhabbet yapmak yerine azıcık o beyinlerinizi çalıştırın.
F/O ~ 8 yıl önce
Ben Almanyada girdim sınavlara durum farklı mı zannediyorsunuz orda da istersen ezberlersin ister çalışır öğrenirsin.Heryerde havuz az çok aynı, her durumda vay efendim Türkiye de durum bu lagalugaları yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATPL ~ 8 yıl önce
Aynı soruları da mı ezberleyemedin be adam.Zaten havuzdan çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lotto ~ 8 yıl önce
Ya kardeşim, benim bildiğim tüm Pilot arkadaşların İngilizce seviyesi sıfır ama gel gelelim bütün ATPL sorularını ezbereyle geçiyorlar.. Bunu SHGM biliyor.. Bunları ben hayatta işe mişe almam ağbi.. Bence bu dersleri geçen arkadaşları yeniden Pratik olarak 100 soru üzerine sözlü sınava sokması lazım.. O,zaman anlarsınki kim gerçekten bu işi biliyor yada bilmiyor.. yüzde 70% geçen arkadaşlara ATPL vereceksin.. İngiltere,de bile bu 14 sınavı zor geçiyorlar, ana dilleri İngilizce olduğu halde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lottoya ~ 8 yıl önce
gerek yok kardeş toefl-toeic-ielts skoru isteniyor, parazit yapma boşuna.
Are you speak turkish ~ 8 yıl önce
Ahahah al buda senin Türkçe' n
Fatih ~ 8 yıl önce
Aynen parazit yapma bencede.., şuan türkiyede uçan pilotların hepsi bu sınavları verdi.. Hepside pilot gayet iyi uçuyorlarr.. Esas mevzu işe gireceğin zaman ki mükakat ve testlerde..
kamyoncu ~ 8 yıl önce
Bir soruda hatırlıyorum , sorunun kendisi var şıkları da var ama şıkları boş...sınav esnasında itiraz ettim ama nafile başka bir soruda ise yanlış harita yapıştırmışlar koordinatlar uymuyor , J.Manual istemiştim ihtiyacın yok dediler .Gel oradaki gözlemcilere anlat derdini ..birde lastik ayakkabısıyla her adım attığında gacır gucur sesi çıkartarak dikkat dağıtmayı iyi bilen güvenlikçiler , yani adam kopya çekmiş onlar sanki mükemmel sınav ortamı ve hatasız sorular sunuyorlar. Neden SHGM'nin verdiği lisansın yurt dışında itibarı yok gayet açık ve net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınav ~ 8 yıl önce
son 15-20 yıldır belki de daha fazla, bu ülkedeki hemen tüm sınavlar şaibelidir! haberlere bile çıktı üniversite,polislik vs sınavlarında nelerin döndüğü! ey büyük allahım nereye gidiyoruz böyle ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Ezberleyen pilot oluyor diyen kamiller, ezberleyen dersleri veriyor. Ama mülakata gittiğinde karşındaki kaptanlar o soruları soruyor, biliyorsan cevap veriyorsun. O yüzden burdan ezik ezik sallamak yerine gidin hurriyet.com.tr de okuyucu yorumu bölümünde vakit harcayın. Hadi yavrum, hadi koçum benim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskiden ~ 8 yıl önce
Eskiden böyle değildi biz çalışıp geçerdik soru moru ezberlemeden. Son yıllarda maalesef herkes soru ezberliyor ve şirkete geldiklerinde zaten kendilerini belli ediyorlar birde bu kopya meselesi olmuş sonumuz hayrolsun inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 8 yıl önce
Eloktronik mühendisliği mezunu bir kişiymiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soldier ~ 8 yıl önce
Askermis. Ogrendik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000