20 Kasım 2009, Cuma 09:31:44

SHGM'nin 2010 bütçesi kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2010 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. SHGM Bütçesi, komisyon tarafından kabul edildi.

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Komisyonda, bakanlığın yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bütçelerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Bakan Yıldırım, bakanlık bütçesini Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunarken, Türkiye'nin konumu itibariyle oldukça stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, ülkenin ulaşım ve iletişim kavşağı da olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bir milyarlık bir nüfusun geçiş güzergahında bulunduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, bu coğrafi özelliğin ulaşım ve iletişim bakımından yaşamsal önem arz ettiğini söyledi. Yıldırım, kara, deniz, hava, demiryolu gibi türlerin tamamının kavşağında olunmasının önemli bir avantajı beraberinde getirdiğini belirtti.

Havacılık işletmeleri, filo sayıları, havaalanları hakkında geçmiş yıllar ve 2009 yılına ait gelişmeler üzerine mukayeseli değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım, yolcu sayıları, uçak trafiği ve taşınan kargo miktarındaki artışlar hakkında da çarpıcı bilgileri paylaştı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2010 yılı toplam bütçesi içinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne, toplam 16 Milyon 10 Bin Türk Lirası yer verildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, küresel krize rağmen havacılık sektörünün Türkiye'de büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, sektörde istihdam edilen insan sayısının 100 bini bulduğunu, havaalanı altyapı yenileme çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti.

Son olarak komisyonda görev alan milletvekillerinin sorularına da yanıt veren Bakan Yıldırım, açıklamalarını dikkatlice dinleyen komisyon üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, komisyon tarafından kabul edilen 2010 yılı Bakanlık bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

SHGM'nin 2010 bütçesi kabul edildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000