07 Nisan 2010, Çarşamba 18:05:27

SHGM'den yeni anlaşma... Katar frekansları artırıldı.

Türkiye ve Katar Sivil Havacılık Yetkilileri, 6 Nisan 2010 tarihinde Ankara'da bir araya gelerek iki ülke arasında İkili Mutabakat Zaptı imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Katar Sivil Havacılık Müdürü Abdulaziz Mohamed Al Noaimi başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, Türkiye ve Katar arasında yolcu ve kargo toplam 22 olan haftalık frekans sayısı 29'a çıkarıldı.

Müzakereler sonunda imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre, 
 

  • Tayin edilen Katar Havayolu işletmeleri Katar-Türkiye v.v hattında uçak tipi kısıtlaması olmaksızın haftada 25 frekans yolcu,   
  • Tayin edilen Türk Havayolu İşletmeleri Türkiye’den Katardaki noktalara uçak tipi kısıtlaması olmaksızın haftada 25 frekans yolcu, 
  • Tayin edilen Katar Havayolu İşletmeleri İstanbul (Sabiha Gökçen) ve/veya Tekirdağ Çorlu Havaalanlarına haftada toplam 4 frekans kargo, 
  • Tayin edilen Türk Havayolu İşletmeleri Türkiye’den Katardaki noktalara haftada toplam 4 frekans kargo seferleri yapması konusunda mutabakata varıldı. 
Yine mutabakat zaptında, tayin edilen Türk Havayolu İşletmeleri için ara nokta olarak Muskat, Kuveyt, Basra, Bahreyn bunun yanısıra Dakka, Kuala Lumpur ve Manila noktaları ise 5. Trafik Haklı öte noktalar olarak belirlendi. 

Anlaşma çerçevesinde ayrıca,  iki ülke havayolları tarafından ticari anlaşmalar başlığı altında işbirliği yapılması hususunda da görüş birliğine varıldı.


 
SHGM'den yeni anlaşma... Katar frekansları artırıldı.

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000