10 Kasım 2012, Cumartesi 12:58:11

SHGM'DEN YABANCI PİLOT AYARI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu işletmelerinden yerli pilot istihdam edilmesini istedi.
  • muhtemelen tarih yaklastikca sirketler operasyonun devami icin uzatma talep edeceklerdir . Tabi Sivil Havacilik Genel Mudurlugumuz buna nasil cevap verecek , bekleyip gorelim .
  • SIVIL HAVACILIGIN bu kararin arkasinda durmasini bekliyoruz
  • thy dir ne yapsa yeridir
  • Arkadaslar biz burda yabanci/yerli pilot tartisirken THY YINE PARC AVIATON ARACILIGILA YABANCI PILOT ARIO (bu pilotlarinda arasinda birakin lise ortaokul mezunlari var. www.latestpilotjobs.com Have a nice sleep
  • Sorun sektörel değil , bu ülke ucube olmuş haberimiz yok:UNDP(BM Kalkınma Ajansı)'nın alımlarına bakıyorsun , Türkiye alımları için bile Kuveyt vatandaşı şartı koşuluyor , Türk vatandaşı değil.Bu Ankara'da olan alımlar.Mesela Kenya'ya bakıyorsun , Kenya vatandaşı aranıyor muadili pozisyon için.Artık yeni anayasada Türk kelimesi çıkarıldıktan sonra halimizi düşünmek bile istemiyorum.
  • altı aya kadar belli olur yıllardır işsiziz. yok iyi olana iş çok felan demeyin sorunun kaynağı bu idi çünkü yabancı pilot şirketler için avantajlı idi her açıdan istedikleri gibi alırlar istedikleri gibi çıkarırlar idi. ama ben genede çok ümitli değilim şirketler bir yolunu bulurmuş gibime geliyor.
  • Keşke işletme bazlı değil de , ülke bazlı yüzde 25 i alsaydı.
  • Onkar başka bir atmosferde uçuyorlar üçümcü boyutda falan onun için yok 4 yıllık üni yok lisans mezunu başta şu insan kaynaklarının başında cellat varya onu yollamak lazım türkceli de nereye getirdiğini milleti perişan ettiğini herkes bilir,lisans yaptıktan sonra pilot neden olayım kardeşim yönetici olurum kanser riskim olmaz takıntı yapmış adam heralde 4 yılda 4 yıl ağam uçağı 4 yıllık üni uçurmuyor ahanda uçanları görüyoruz hemen hemen hepsi DLR'a gitmiştir e ama kelle koltuk ne anladık kendi insanınıza zorluk çıkarmak için elinizden geleni yapıyorsunuzya yazıklar olsun
  • Bende seni sona bile yazmam.Git önce ingilizce öğren sonra torunlarını parka götür .
  • Uçuş okullarına talebin düşmesi neticesinde sisteme değil de tamamı ile piara yönelik bir yönerge.Uçuş okulları kendilerine yolunacak çaylaklar bularak ayakta kalırlarken , yabancı pilotların hala Türkiye de uçmaları amaçlanmaktadır.Yabancı pilot sayısı aslında bir nevi SHGM'nin uçuş okulları üzerinde denetsel anlamında zayıflığını da ortaya koymaktadır.

SHGM konuyla ilgili havayolu şirketlerine bir yazı göndererek; 30 Haziran 2013 tarihine kadar işletmelerde görev yapan yabancı ikinci pilot sayısının toplam ikinci pilot sayısının yüzde 25'ini aşmayacak şekilde azaltılması gerektiğini bildirdi. 

Kademeli olarak yabancı ikinci pilot istihdamının azaltılmasını içeren plan kapsamında, önümüzdeki yılın sonuna kadar da yabancı ikinci pilot oranının yüzde 10'a düşürülmesi hedefleniyor.  SHGM,  havayolu işletmelerini 31 Aralık 2013 tarihine kadar bu oranı sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alınması ve planlamaların bu yönde yapılmasını istedi.

Havacılık sektörüne gönderilen yazıda, uçuş okulları sayısındaki artışa ve Türk pilot istihdamının önemine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Son yıllarda ülkemizde hava taşımacılık sektörünün büyümesine paralel olarak pilot ihtiyacı artmakta ve artan bu ihtiyaca paralel olarak yabancı pilot istihdamında artış yaşanmaktadır. Ancak, son yıllarda uçuş okullarının kapasitelerinde de artışlar yaşanmıştır. Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılmış işletmelerde Türk Vatandaşı pilotların istihdam edilmesi esas olup, yabancı uyruklu pilot temini ancak zorunlu ve istisnai şartlarda kullanılmalıdır. Bu nedenle yabancı uyruklu pilot istihdamı konusunda bu düzenlemenin yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

SHGM, belirtilen tarihlerde gereklilikleri yerine getiremeyen işletmelere 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 143'üncü Maddesi kapsamında işlem yapacak.  Belirtilen tarihlerden sonra belirlenen oranın dışında yabancı uyruklu ikinci pilotlara Genel Müdürlük tarafından validasyon/çalışma izin belgesi düzenlenmeyecek.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur….

SHGM'DEN YABANCI PİLOT AYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
muhtemelen tarih yaklastikca sirketler operasyonun devami icin uzatma talep edeceklerdir . Tabi Sivil Havacilik Genel Mudurlugumuz buna nasil cevap verecek , bekleyip gorelim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
SIVIL HAVACILIGIN bu kararin arkasinda durmasini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
thy dir ne yapsa yeridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerdeki pilot ~ 11 yıl önce
Arkadaslar biz burda yabanci/yerli pilot tartisirken THY YINE PARC AVIATON ARACILIGILA YABANCI PILOT ARIO (bu pilotlarinda arasinda birakin lise ortaokul mezunlari var. www.latestpilotjobs.com Have a nice sleep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
expired ~ 11 yıl önce
Arkadaşım yazın üzerine ilana baktım. İlanın süresi dolmuş. Job published date : 2012-07-10 Job expiry date : 2012-07-31 Yazarken az dikakt edelim..
pardon ~ 11 yıl önce
Yalnız başka bir ilan da ha gördüm şimdi orada..320 için ayın 12 sinde verilmiş 30 kasım son tarihli..Tecrübeli arananlar..Bu konuda haklısın..
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ TÜRKİYE ~ 11 yıl önce
Sorun sektörel değil , bu ülke ucube olmuş haberimiz yok:UNDP(BM Kalkınma Ajansı)'nın alımlarına bakıyorsun , Türkiye alımları için bile Kuveyt vatandaşı şartı koşuluyor , Türk vatandaşı değil.Bu Ankara'da olan alımlar.Mesela Kenya'ya bakıyorsun , Kenya vatandaşı aranıyor muadili pozisyon için.Artık yeni anayasada Türk kelimesi çıkarıldıktan sonra halimizi düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işe yarayacak mı ? ~ 11 yıl önce
altı aya kadar belli olur yıllardır işsiziz. yok iyi olana iş çok felan demeyin sorunun kaynağı bu idi çünkü yabancı pilot şirketler için avantajlı idi her açıdan istedikleri gibi alırlar istedikleri gibi çıkarırlar idi. ama ben genede çok ümitli değilim şirketler bir yolunu bulurmuş gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 11 yıl önce
Keşke işletme bazlı değil de , ülke bazlı yüzde 25 i alsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Onkar başka bir atmosferde uçuyorlar üçümcü boyutda falan onun için yok 4 yıllık üni yok lisans mezunu başta şu insan kaynaklarının başında cellat varya onu yollamak lazım türkceli de nereye getirdiğini milleti perişan ettiğini herkes bilir,lisans yaptıktan sonra pilot neden olayım kardeşim yönetici olurum kanser riskim olmaz takıntı yapmış adam heralde 4 yılda 4 yıl ağam uçağı 4 yıllık üni uçurmuyor ahanda uçanları görüyoruz hemen hemen hepsi DLR'a gitmiştir e ama kelle koltuk ne anladık kendi insanınıza zorluk çıkarmak için elinizden geleni yapıyorsunuzya yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIRASI GELEN GİDECEK ~ 11 yıl önce
Türk sivil havacılığı en geç 2015 itibari ile IK anlamında çifte kıskaca girecektir:1-Gençler artık bu reklam kokan hareketleri yemiyor ve kendilerinden önceki jenerasyona yapılan haksızlıkları not ediyor ve pilot ihtiyacı olan parasını bastırır ve yetiştirir , 200.000 tl yi riskli çocukluk hayalim olan bu iş için harcayamam modunda çoğu(gerçeten kafası çalışan kesim).2-Aktif olarak uçan tecrübeli gençlerimiz Tr'de kendilerine bu ülkede haklı olarak çoğu konuda haklarının yenildiğini düşünüyorlar ve Çin(fo maaşı şu an 16.000usd'e fırlamış durumda,körfez bölgesi de aynı parayı adamsızlıktan yakında vermeye başlayacak, Rusya bile adamsızlıktan kapılarını yabancı pilota açtı)gibi alternatiflere bakmaya başladılar.3-Pprune Türk sivil havacılığı hakkında yazılanlardan sonra Tr bir daha asla iyi özelliklere sahip yabancı pilot istihdam edemeyecek ve alkolik,kişilik bozukluğu olanlarla idare edecektir.Avrupa'da da artık gençler borçlanma maaliyeti nedeni ile pilot olmadıklarını hesaba katalım
asker emeklisi pilotum muhendisleri tek gecerim diyen amcaya ~ 11 yıl önce
Bende seni sona bile yazmam.Git önce ingilizce öğren sonra torunlarını parka götür .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ayrica herkes asker kökenlileri de biliyor, naparlar, nasil ucarlar, nasil konusurlar. herkes herkesi biliyor, ufak bir topluluguz biz, hic atip tutmaya gerek yok..
SAYI ~ 11 yıl önce
Uçuş okullarına talebin düşmesi neticesinde sisteme değil de tamamı ile piara yönelik bir yönerge.Uçuş okulları kendilerine yolunacak çaylaklar bularak ayakta kalırlarken , yabancı pilotların hala Türkiye de uçmaları amaçlanmaktadır.Yabancı pilot sayısı aslında bir nevi SHGM'nin uçuş okulları üzerinde denetsel anlamında zayıflığını da ortaya koymaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam haklı beyler ~ 11 yıl önce
bu sadece uçuş okullarına yarayacaktır net.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000