15 Kasım 2012, Perşembe 09:49:31

SHGM'DEN TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

"Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi" Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından güncellendi…
  • Hazırlayanların ellerine sağlık gerçektende çok mükemmel olmuş. Sektörde çalışanlar dersine iyi çalışırlarsa iyi olur. İstenen hangi belgenin yerine çakma belge üretilebilir? Bakım Programını hangi şirketten fotokopi çekeceklerine biraz dikkat etseler iyi olur çünkü zaman zaman Airbus yerine Boing veya tersi tasklar kouyur veya şirketin isiminin değiştirilmesi unutuluyor. Bir yerine A şirketi yazarken başka bir yerie B yazıyor vs. Kısaca sektörde çalışanların işi zor hemen çalışmaya başlasalr fevkaledenin fevkinde olur.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi" güncellendi.


Havayolu işletmelerinin filolarına hava aracı dâhil etmeden önce, hava aracına yönelik olarak tüm hazırlıkların tamamlanmasını/planlanmasını öngören söz konusu Genelgenin, uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesi, günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla revize edilmesine karar verildi.

Bu çerçevede, ilgili gereklilikleri ve onay alma sürecini düzenleyen, 07.07.2005 tarih ve B.11.0.SHG.00.13.05.08-14925 sayılı "Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi", 13 Kasım 2012 tarihi itibariyle güncellendi.

Böylece, yirmi koltuk ve üzeri hava araçları ile yolcu ve yük taşımacılığı veya yük taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Habaerleşme Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ticari hava taşıma işletmelerinin filolarına hava aracı dahil etmeden önce yapması gereken işlemler yeniden düzenlendi.

SHGM'den yapılan açıklamada, "Söz konusu işletmelerin, filolarına hava aracı dahil etmeden önce Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları'na yönelik olarak güncellenen 13/11/2012 tarih ve B.11.1.SHG.0.14.03-010.06.02/2821 sayılı Genelge'yi dikkate almaları gerekmektedir" denildi.

İŞTE SHGM TARAFINDAN GÜNCELLENEN O GENELGE

SHGM'DEN TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Hazırlayanların ellerine sağlık gerçektende çok mükemmel olmuş. Sektörde çalışanlar dersine iyi çalışırlarsa iyi olur. İstenen hangi belgenin yerine çakma belge üretilebilir? Bakım Programını hangi şirketten fotokopi çekeceklerine biraz dikkat etseler iyi olur çünkü zaman zaman Airbus yerine Boing veya tersi tasklar kouyur veya şirketin isiminin değiştirilmesi unutuluyor. Bir yerine A şirketi yazarken başka bir yerie B yazıyor vs. Kısaca sektörde çalışanların işi zor hemen çalışmaya başlasalr fevkaledenin fevkinde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000