25 Şubat 2015, Çarşamba 14:23:12

SHGM'DEN 'TRTO' GENELGESİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Tip Eğitim Organizasyonlarına (TRTO) başvuran pilotların tabi tutulacakları eğitim süreçlerindeki her türlü test, simülatör ve yer eğitimi sonuçlarına göre yeterli olmadıkları hususların kuruma bildirileceğini duyurdu.
  • Yurtdışında yaşayan ve havacılık meraklısı biri olarak her turlu havacılık belgeselini analiz programlarını havacılık haberini yakından takip ederim bu yapılmak istenen uygulama yıllardır bir suru ülkede ve havayolu şirketi tarafından ve sivil havacılık kurumları tarafından uygulanmakta amaç kalite yükseltmektir ama biz o kadar dar bakıyoruz ki bazı yorumları anlamakta güçlük çekiyorum sanki turk silahlı kuvvetlerine yabancı pilot alıyorlar. Arkadaşlar dünya üzerinde sayılı büyük şirketler arasında olan thy illaki yabancı pilot alacaktır... Bu arada turk haber siteleri hariç bütün dünyada thy haberlerinin altına atılan yorumların %99 pozitif bizde ise negatif... Lütfen neye sahip olduğumuzun farkına varalım ve birazda olsun gurur duyup sahip çıkalım 15 sene önceki thy yok karşınızda
  • Kimse okuduğunu anlayamıyor sanırım. Herkes kendi penceresinden bakıp, eleştiriyi yapıştırıyor. Bu genelge ile varılmak istenen sonuç şöyledir: FTO lardan gelen pilotların TRTO lardaki başarı durumları değerlendirilerek, Türkiye'deki başarılı/başarısız FTO lar belirlenecek. Ak koyun, kara koyun belli olacak. FTO Eğitim Müdürlerinin dikkatine!!!
  • yabancı pilot almak için ellerinden geleni yapıyorlar ve SHGM buna çanak tutuyor. THY'nin ilanlarını inceleyin Antonov ,B 717 ,B 757 vs memlekette hiç olmayan tipleri kabul ediyorlarsa bunun anlamı yabancı pilotlara en büyük imtiyaz tanınması ve sağlanması olarak algılansın.THY'de her gün 10-15 yabancı pilot istihdam ediliyor bunların önünü açmak için yerli pilotların başvurusuna ihtiyaçları var ve yerli pilotların aralarından seçiyorlar çok azı testleri geçebiliyor.Yabancı pilotlara DLR,HTA DLR 2 testleri yapmıyorlar. Yabancı pilotların MEP IR tarihlerini geçmesi işe alım süreçlerini engel olmuyor ama yerli pilotlara oluyor.Herhalde oradaki memurlar kabuklu seviyorlar.
  • Dispatch/pilot:siz once faa lisansli pilot yetistirin avrupada adam yerine koymuyorlar turk pilotlarini hala kendi adamlarini nasil basarisiz kilip yabanci pilot aliriz derdindeler diger ulkelerde ucanlar cok mu iyi bircoguyla uctum adam ana dilini konusamayip sinavdan kaliyorlar konusma kacirip yolcu ucagiyla 3000-4000 negatifle alcalanlar cabasi bunlarmi el ustunde tuttuklariniz
  • zaten herkes pilot oluyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Tip Eğitim Organizasyonlarına (TRTO) başvuran pilotların tabi tutulacakları eğitim süreçlerindeki her türlü test, simülatör ve yer eğitimi sonuçlarına göre yeterli olmadıkları hususların kuruma bildirileceğini açıklayarak, konuyla ilgili bir genelge yayınladı.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Genel Müdürlüğümüzden yetkili Uçuş Eğitim Organizasyonlarından (FTO) mezun olan ve tip eğitimi için Genel Müdürlüğümüzce yetkilendirilen Tip Eğitim Organizasyonlarına (TRTO) başvuran pilotların başvurdukları TRTO tarafından tabi tutulacakları eğitim süreçlerindeki her türlü test, simülatör ve yer eğitimi sonuçlarına göre yeterli olmadıkları hususlar tespit edilerek Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi ile ilgili Genelge yayınlanmıştır.

Bu genelge ile, TRTO’larca tespit edilen hususlar doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce eğitim organizasyonlarında yapılacak denetlemelere girdi sağlanarak eğitim kalitesinin artırılarak uçuş emniyetine katkı sağlamak amaçlanmıştır. 



SHGM'DEN 'TRTO' GENELGESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

air b. ~ 9 yıl önce
Yurtdışında yaşayan ve havacılık meraklısı biri olarak her turlu havacılık belgeselini analiz programlarını havacılık haberini yakından takip ederim bu yapılmak istenen uygulama yıllardır bir suru ülkede ve havayolu şirketi tarafından ve sivil havacılık kurumları tarafından uygulanmakta amaç kalite yükseltmektir ama biz o kadar dar bakıyoruz ki bazı yorumları anlamakta güçlük çekiyorum sanki turk silahlı kuvvetlerine yabancı pilot alıyorlar. Arkadaşlar dünya üzerinde sayılı büyük şirketler arasında olan thy illaki yabancı pilot alacaktır... Bu arada turk haber siteleri hariç bütün dünyada thy haberlerinin altına atılan yorumların %99 pozitif bizde ise negatif... Lütfen neye sahip olduğumuzun farkına varalım ve birazda olsun gurur duyup sahip çıkalım 15 sene önceki thy yok karşınızda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi FTO İyi? ~ 9 yıl önce
Kimse okuduğunu anlayamıyor sanırım. Herkes kendi penceresinden bakıp, eleştiriyi yapıştırıyor. Bu genelge ile varılmak istenen sonuç şöyledir: FTO lardan gelen pilotların TRTO lardaki başarı durumları değerlendirilerek, Türkiye'deki başarılı/başarısız FTO lar belirlenecek. Ak koyun, kara koyun belli olacak. FTO Eğitim Müdürlerinin dikkatine!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
yabancı pilot almak için ellerinden geleni yapıyorlar ve SHGM buna çanak tutuyor. THY'nin ilanlarını inceleyin Antonov ,B 717 ,B 757 vs memlekette hiç olmayan tipleri kabul ediyorlarsa bunun anlamı yabancı pilotlara en büyük imtiyaz tanınması ve sağlanması olarak algılansın.THY'de her gün 10-15 yabancı pilot istihdam ediliyor bunların önünü açmak için yerli pilotların başvurusuna ihtiyaçları var ve yerli pilotların aralarından seçiyorlar çok azı testleri geçebiliyor.Yabancı pilotlara DLR,HTA DLR 2 testleri yapmıyorlar. Yabancı pilotların MEP IR tarihlerini geçmesi işe alım süreçlerini engel olmuyor ama yerli pilotlara oluyor.Herhalde oradaki memurlar kabuklu seviyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:siz once faa lisansli pilot yetistirin avrupada adam yerine koymuyorlar turk pilotlarini hala kendi adamlarini nasil basarisiz kilip yabanci pilot aliriz derdindeler diger ulkelerde ucanlar cok mu iyi bircoguyla uctum adam ana dilini konusamayip sinavdan kaliyorlar konusma kacirip yolcu ucagiyla 3000-4000 negatifle alcalanlar cabasi bunlarmi el ustunde tuttuklariniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okumamissiniz galiba ~ 9 yıl önce
Sanirim yazinin tumunu okumamissiniz. Bu yeni uygulama pilotlari degil TRTO'lari degerlendirmek ve denetlemek icin baslatiliyor. Pilotlari degil. Degerlendirmede pilotlarin isimleri bile yer almayacak. Ayrica burda amac turk pilotlarini kotulemek degil. Daha basarili olmalarini saglamak. Bunun da yolu TRTO'larin ve FTO'larin egitimlerini surekli yenilemeleri ve ilerletmeleridir. Bence SHGM cok dogru bir uygulama baslatmistir.
Android'e ~ 9 yıl önce
Genelgeyi ne tarafından okudun? Amacı Uçuş okullarındaki kaliteyi artırmak. Ezbere yazmışsın....
android akıllı ~ 9 yıl önce
Hemen ezbere kötüleyeceğine içeriğine bir bak. Adamlar bir şeyler yapmışlar. Eğitimin kalitesini arttıralım diyorlar, sen ne diyorsun.
pilot ~ 9 yıl önce
zaten herkes pilot oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000