27 Haziran 2015, Cumartesi 10:33:05

SHGM'den teknisyene ve şirketine ceza

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bakımları zamanında mühürlemeyen şirkete ve teknisyenlere para cezası uyguladı.
  • Arkadaşlar teknisyenliğin 1. kuralı yalandır, inkardır. O arkadaş ben bu işi yapmadım dese idi o cezayı almazdı.(APU da arıza var ona bakıyorduk diyebilir di) Doğruyu söylerseniz, doğrusunu yaparsanız prosedürcü,iş yapmaz derler.O işi yapacak biri bulunur zaten. Kuralına göre yapsanız dahi bazı işlemler kayıt dışı yapılır hat bakımda, çünkü bu şirketler patron şirketidir.
  • shgm de artık sv hvcılıkla ilgili işlerin sektörü bilmeyen,içinde çalışmamış kpss ile devlet memuru statüsünde eleman alıp hadi git şimdi şirketleri,evraklarını vs.denetle diye gönderirse bu tip şeyler normaldir.bir bakım esnasında hem uçak başında işi yap hem kenara çekil yapılan işi mühürle sonra bakımı bitirmeye çalış uçağı uçuş saatine yetiştirmeye uğraş,varmı başka sıkıntı yok ya.sahada çalışmakla kağıt üzerinde çalışmayı ayırt etmemiz ve ona göre davranmayı bilmemiz gerekir.
  • HAvacılıkta gelinen son nokta
  • Aykiri bir sekilde muhurlememis iste niye ceza veriyorsunuz yav bu adam size ne etti
  • SHGM KPSS ile denetçi alırsa olacağı bu... Sektörden, işi bilen personeli,sektör maaşlarını gözardı etmeden bünyesine katarsa yol katedebilir.
  • Sırf teknik mi ? SHGM hiçbir firmaya dispatch içinde adam-saat bulgusu yazmamıştır, yazmaz ! Normalde vardiya dönmeyen, planlama konusunda bir çalışması olmayan en az iki üç lisanslı dispeçerin adam-saat planında yazıldığını görür ses çıkartmaz, bu devran da böyle yürür gider. SHGM işi ciddiye alıp adam-saat planlarını doğru düzgün incelese birçok firmanın teknisyen ve dispatcher ihtiyacı olduğunu tespit edecek aslında ama işin ucu patronlara ve bütçelere dokunduğundan nedense hep es geçiliyor bu konular :(
  • SHGM den uçuş görev süreleriyle ilgili düzenlemelerde de aynı delikanlılığı bekliyoruz.
  • Arkadaslar biraz mantıklı cumleler kurarak haber yapalım. Bakım kartları talimatına aykırı sekilde mühürlememek ne demek, biraz düşünerek yazalım lutfen.
  • SHGM ancak PART M denetlemesinde mühendis adam saati yetersiz diye bulgu yazar . Klasik madde 1 dir . İmza gibidir mutlaka yazılır. Ama P145 denetlemesinde ise yazıldığını görmedim.
  • SHGM acaba hiç adam saat bulgusu var mı? Yazsınlar böyle bulgu ceza kessinler şirketlere (en başta THY) ondan sonra gelsinler. Ama zor onu yapabilecek cesareti olan var mı SHGM de?

SHGM’den yapılan açıklamada, “Bakım kartlarını talimata aykırı şekilde mühürlemeyen Teknisyen ve amirine 1000TL, şirkete 10.000TLceza uygulanmıştır” denildi.

SHGM ayrıca, zamanında mühürlenmeyen bakım hizmetleri için para cezasının yanı sıra bu konuda usule uygun davranmayanların lisansların askıya alınmasına kadar cezalandırılabileceğini de hatırlattı.

".... tescil işaretli hava aracına 02/06/2015 tarihinde uygulanan "A check" bakım işleminde yer alan APU inspection & servicing işlemlerini içeren 5 farklı bakım taskının tamamlanmış olmasına rağmen mühürlenmemiş olarak bakım .... odasındaki masada bulunduğu belirlenmiştir. Ayrıca, anılan beş kartlardan iki kişi tarafından yapılması gereken ........... numaralı bakım kartlarında ikincil kontrolü gerçekleştiren personel için adam saat kaydının açılmadığı belirlenmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlar nedeni ile Onaylı Hava Aracı Bakım Kuruluşları Talimatı (SHT-145) Ek-1 Tablo 14'ün ihlal edildiği tespit edildiğinden 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 143. Maddesi uyarında şahsınıza 1000 (Bin) TL idari para cezası verilmesine karar verilmiştir."

 

SHGM'den teknisyene ve şirketine ceza

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

AVIATIONENG. ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar teknisyenliğin 1. kuralı yalandır, inkardır. O arkadaş ben bu işi yapmadım dese idi o cezayı almazdı.(APU da arıza var ona bakıyorduk diyebilir di) Doğruyu söylerseniz, doğrusunu yaparsanız prosedürcü,iş yapmaz derler.O işi yapacak biri bulunur zaten. Kuralına göre yapsanız dahi bazı işlemler kayıt dışı yapılır hat bakımda, çünkü bu şirketler patron şirketidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
shgm de artık sv hvcılıkla ilgili işlerin sektörü bilmeyen,içinde çalışmamış kpss ile devlet memuru statüsünde eleman alıp hadi git şimdi şirketleri,evraklarını vs.denetle diye gönderirse bu tip şeyler normaldir.bir bakım esnasında hem uçak başında işi yap hem kenara çekil yapılan işi mühürle sonra bakımı bitirmeye çalış uçağı uçuş saatine yetiştirmeye uğraş,varmı başka sıkıntı yok ya.sahada çalışmakla kağıt üzerinde çalışmayı ayırt etmemiz ve ona göre davranmayı bilmemiz gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxx ~ 9 yıl önce
HAvacılıkta gelinen son nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuzenin mi yazdi ~ 9 yıl önce
Aykiri bir sekilde muhurlememis iste niye ceza veriyorsunuz yav bu adam size ne etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 9 yıl önce
SHGM KPSS ile denetçi alırsa olacağı bu... Sektörden, işi bilen personeli,sektör maaşlarını gözardı etmeden bünyesine katarsa yol katedebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam - Saat ~ 9 yıl önce
Sırf teknik mi ? SHGM hiçbir firmaya dispatch içinde adam-saat bulgusu yazmamıştır, yazmaz ! Normalde vardiya dönmeyen, planlama konusunda bir çalışması olmayan en az iki üç lisanslı dispeçerin adam-saat planında yazıldığını görür ses çıkartmaz, bu devran da böyle yürür gider. SHGM işi ciddiye alıp adam-saat planlarını doğru düzgün incelese birçok firmanın teknisyen ve dispatcher ihtiyacı olduğunu tespit edecek aslında ama işin ucu patronlara ve bütçelere dokunduğundan nedense hep es geçiliyor bu konular :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beğenmemek ? ~ 9 yıl önce
Bu yazılanı (ki doğru olduğunu bilmeyen yok) beğenmemek için ya bir firmada yetkili müdür ya da SHGM'de denetmen olmak lazım :)
Otorite ? ~ 9 yıl önce
SHGM den uçuş görev süreleriyle ilgili düzenlemelerde de aynı delikanlılığı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar biraz mantıklı cumleler kurarak haber yapalım. Bakım kartları talimatına aykırı sekilde mühürlememek ne demek, biraz düşünerek yazalım lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AUDIT e ~ 9 yıl önce
SHGM ancak PART M denetlemesinde mühendis adam saati yetersiz diye bulgu yazar . Klasik madde 1 dir . İmza gibidir mutlaka yazılır. Ama P145 denetlemesinde ise yazıldığını görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AUDIT ~ 9 yıl önce
SHGM acaba hiç adam saat bulgusu var mı? Yazsınlar böyle bulgu ceza kessinler şirketlere (en başta THY) ondan sonra gelsinler. Ama zor onu yapabilecek cesareti olan var mı SHGM de?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000