31 Temmuz 2013, Çarşamba 12:26:25

SHGM’DEN TARTIŞMA YARATACAK YÖNETMELİK

SHGM, İnsansız Hava Aracı kullanımına düzenleme getirmek için kolları sıvadı. İHA kullanıcılarının pilot lisansı sahibi olması şartı pilot okullarını heyecanlandırırken hobi amaçlı model uçak ve İHA uçuranları endişelendirdi.
  • hepsinin canı ceheneme
  • ...bu adamlar her şeyi yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor.Bu ve benzeri yasakçı zihniyetin hiç yerde görev yapmaması gerek. Gelişimin önündeki en büyük engel bu zihniyet. Aklı , bilimi esas alan her türlü gelişmeye ve yeni fikirlere açık insanlar bu ülkeyi yükseltecektir. Badem zihniyeti ile bu kadar oluyor.
  • yavaş yavaş kuzey kore , 70 yaşındaki adamları devletin başına(yüksek mevkiilere) getirirsen bu olur tabi ne olacak
  • biz gençleri bonzai vs. hertürlü illetten uzak kalsınlar diye hem hobi hem de araştırmacı geliştirmeci olsunlar diye model uçuşlarına teşvik ediyoruz ama anlaşılan boşuna uğraşıyoruz
  • Böyle bir şey olabilir mi ?!! Adamlar, her konuyu rant kapısı görüp ona göre hareket ediyor. PPL nedir uçmak için? Memleketin cılkını çıkardınız bea!!!
  • Havacilik tarihi kan ile modelcilik tarihi para ile yazildi ulkemizde , biz burda devlet buyuklerinden kararinda kararlar beklerken , devletin yetkili kurumlari thk model ucak evleri veya hocalarinda vs gibi yerlerden yeterlilik belgesi gibi bir sey yapilacek iken , bir kac kendini bilmezin yaptigi sey tum model camiasina patlamasi bunun sebebinin de siyasi gibi gozukmesi gibi gozukuyor .. kabahat onu orda havalandirip , kurdun aklina kuzu dusurende ... turkiyede her zaman bu tarz yaptirimlar duzenlemeler , duzenlenme degil cezalandirma hukukunda olmuştur anlasilan olmayada devam edicek ... bu tarz kararlar tek veya bir kac kisinin konu ve modelcilik hakkinda bilgisi olsa bile ki buda tartisilir (tarafli-tarafsiz ), bu kadar sert ve bu hobiyi yapiyosan vu ppl alicaksin gibi dayatma kurallar asla kabul edilir degil ... bu tarz konuya hakim olmadan dayatma yapilarak cahillikde master yapmiscasina alinabilecek kararlar bi tek turkiyede olur heralde .
  • Yazik cidden yazik , bunu ppl yerine thk dan sadece sembolik bir ucret( veya bagis ) ve egitimden gecebilicek pilotaja sahip modelciler yetistirmek yerine , olayi oyle bir noktaya getirdilerki olayin icine dahil olmadiklari geldikleri noktada belli ... yazik cidden , biz modelciler devletin destegini beklerken devlet köstek olma yolunda buyuk adimlar icerisinde .benim model helikopterim zaten yaklasik 5kg agirliginda ucusa hazir halde , model helikopter veya model ucak veya multikopter ucurmak icin ppl nedir ?? Zaten modelcilik ulkede ciddi zorluklara ragmen , gumrugunden tut , az sayidaki model tesis eksikligi vsvsvs gibi model ve havacilik tutkusunu icra edebilecegimiz kisitli ve zorlu şartlar yetmezmiş gibi , devletin burda destek yeni nesillere havacilik ve modelcilik hakkinda teşvik edecegi yerde , konu hakkinda bi haber olup modelciligi baltaliyacak kararlar almasi veya bu yonde ilerlemesi cidden cok ama cok üzücu ve talihsiz bir olay. devletin destek olmasi lazim kostek degil.
  • Oldu olacak mode S transponder da istesinler :))
  • 3,99 yapar yine havalanırız sen rahat ol Badem
  • "Baaak; iş yapıyoruz..." mantığı ile alınmış talihsiz bir karar. Sivil havacılık otoritesi böyle olan bir ülke de, havacılığın geldiği günümüzdeki durumuna bile şükretmek lazım.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye hava sahasında uçacak olan sivil insansız hava araçlarının operasyonları, insansız hava araçlarını kullanacak olan kişilerin sahip olması gerekli kriterleri, insansız hava araçlarının uçuşa elverişliliklerine ve hava aracının operasyonları sırasında verilecek hava trafik hizmetlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla yönetmelik hazırlamak için kolları sıvadı. İnsansız hava araçlarının dışında 4 kilogramın üzerindeki model uçakları da kapsayacak düzenleme ile bu hava araçlarını kullanma koşulları sınırlandırılacak.

Sivil amaçlı petrol hatlarının kontrolü, zirai ilaçlama ve olağanüstü durumlarda kullanılacak insansız hava araçlarını kullanacak pilotlara, en az 18 yaşında olmanın dışında PPL (Hususi pilot lisansı) lisansı sahibi olması şartı getirilecek. İHA ve 4 kg üzerindeki model uçakları kullanacaklara hususi pilot şartı getirmesi, İHA kullanıcılarının dışında model uçak tutkunlarını da endişelendirdi. Yeni yönetmeliğe göre, bu hava araçlarını kullanacaklar en az 10 bin euro para ödeyecek önce PPL lisansı almak zorunda kalacak. Bu hava araçlarını kullanacak pilotlar ayrıca güvenlik soruşturmasından da geçirilecek.

Araçlar en fazla 150 km havalanacak ve maksimum saatte 50 km hızda kullanılabilecek. Bu hava araçlarının kullanılacağı alan için de SHGM’den izin alınacak.

Gezi parkı olayları sırasında bazı televizyon kanalları ve şahıslar, İHA kullanarak görüntü almış, bir İHA ise gösteriler sırasında polis tarafından vurularak düşürülmüştü. Yeni  yönetmelik sonrası bu uçuşlara da izin verilmeyecek. Belediyelerin havadan fotoğraf çekimleri ile bazı kısıtlı çekimlere izin verilebilecek.

SHGM’DEN TARTIŞMA YARATACAK YÖNETMELİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

ali rıza kayık ~ 8 yıl önce
hepsinin canı ceheneme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalık ~ 9 yıl önce
...bu adamlar her şeyi yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor.Bu ve benzeri yasakçı zihniyetin hiç yerde görev yapmaması gerek. Gelişimin önündeki en büyük engel bu zihniyet. Aklı , bilimi esas alan her türlü gelişmeye ve yeni fikirlere açık insanlar bu ülkeyi yükseltecektir. Badem zihniyeti ile bu kadar oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ShockvaWe ~ 9 yıl önce
yavaş yavaş kuzey kore , 70 yaşındaki adamları devletin başına(yüksek mevkiilere) getirirsen bu olur tabi ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cem ~ 9 yıl önce
biz gençleri bonzai vs. hertürlü illetten uzak kalsınlar diye hem hobi hem de araştırmacı geliştirmeci olsunlar diye model uçuşlarına teşvik ediyoruz ama anlaşılan boşuna uğraşıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZGÜR ~ 9 yıl önce
Böyle bir şey olabilir mi ?!! Adamlar, her konuyu rant kapısı görüp ona göre hareket ediyor. PPL nedir uçmak için? Memleketin cılkını çıkardınız bea!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
byedz ~ 10 yıl önce
Havacilik tarihi kan ile modelcilik tarihi para ile yazildi ulkemizde , biz burda devlet buyuklerinden kararinda kararlar beklerken , devletin yetkili kurumlari thk model ucak evleri veya hocalarinda vs gibi yerlerden yeterlilik belgesi gibi bir sey yapilacek iken , bir kac kendini bilmezin yaptigi sey tum model camiasina patlamasi bunun sebebinin de siyasi gibi gozukmesi gibi gozukuyor .. kabahat onu orda havalandirip , kurdun aklina kuzu dusurende ... turkiyede her zaman bu tarz yaptirimlar duzenlemeler , duzenlenme degil cezalandirma hukukunda olmuştur anlasilan olmayada devam edicek ... bu tarz kararlar tek veya bir kac kisinin konu ve modelcilik hakkinda bilgisi olsa bile ki buda tartisilir (tarafli-tarafsiz ), bu kadar sert ve bu hobiyi yapiyosan vu ppl alicaksin gibi dayatma kurallar asla kabul edilir degil ... bu tarz konuya hakim olmadan dayatma yapilarak cahillikde master yapmiscasina alinabilecek kararlar bi tek turkiyede olur heralde .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
by edz ~ 10 yıl önce
Yazik cidden yazik , bunu ppl yerine thk dan sadece sembolik bir ucret( veya bagis ) ve egitimden gecebilicek pilotaja sahip modelciler yetistirmek yerine , olayi oyle bir noktaya getirdilerki olayin icine dahil olmadiklari geldikleri noktada belli ... yazik cidden , biz modelciler devletin destegini beklerken devlet köstek olma yolunda buyuk adimlar icerisinde .benim model helikopterim zaten yaklasik 5kg agirliginda ucusa hazir halde , model helikopter veya model ucak veya multikopter ucurmak icin ppl nedir ?? Zaten modelcilik ulkede ciddi zorluklara ragmen , gumrugunden tut , az sayidaki model tesis eksikligi vsvsvs gibi model ve havacilik tutkusunu icra edebilecegimiz kisitli ve zorlu şartlar yetmezmiş gibi , devletin burda destek yeni nesillere havacilik ve modelcilik hakkinda teşvik edecegi yerde , konu hakkinda bi haber olup modelciligi baltaliyacak kararlar almasi veya bu yonde ilerlemesi cidden cok ama cok üzücu ve talihsiz bir olay. devletin destek olmasi lazim kostek degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mode S ~ 11 yıl önce
Oldu olacak mode S transponder da istesinler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırak Bu İşleri ~ 11 yıl önce
3,99 yapar yine havalanırız sen rahat ol Badem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
"Baaak; iş yapıyoruz..." mantığı ile alınmış talihsiz bir karar. Sivil havacılık otoritesi böyle olan bir ülke de, havacılığın geldiği günümüzdeki durumuna bile şükretmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000