25 Kasım 2015, Çarşamba 15:00:16

SHGM'den şirketlere yeni genelge

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kriz anında yolcu bilgilerine erişim konusunda yeni bir genelge yayınladı.
  • Yahu şu shgm dekilerin hiç işi gücü yok sanki saçma sapan şeyler yapıyorlar. Sana ne arkadaş yolcu bilgilerinden, ekip bilgilerinden, ne yapacaksın bu bilgileri? Hadi güvenlik güçleri istese eyvallah, kaza kırımcılar istese ona da tamam, hava trafik kontrolörleri istese ICAO kuralları gereği, sen ne yapacaksın. İnsanlar o anda uçağı ve içindekilri kurtarmak için var güçleri ile çalışırken bir de senin personeline bilgi verecekler. Ne için, ne işine yarayacak bu bilgiler ? Ha desenki ilgili kurumlara ileteceğiz o zaman sen çık aradan, genelgeye şu şu şu kurumlara bu bilgileri ileteceksiniz de. Boş işlerile uğraşacağınıza biraz da sektörün önünü açacak işlere kanalize olun. Zaten genelmüdüründen çaycısına 150 kişilik bir topluluksunuz, sektörün önünde koca bir duvar gibi bariyer oluyorsunuz, kendi işinizi yapın da bari birkaç havacılık çalışanının işini halledin.
  • Ruslarin Türk halkina karşı birsey yok,mevcut devlet yöntemin hataları yüzünden tum bunlar ortaya cıktı...Aynı domino prensibi gibi
  • Ruslar gidip tatilini Esad'ın ülkesi Suriye'de yapsınlar.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kriz anında yolcu bilgilerine erişim konusunda yeni bir genelge yayınladı.

Bu genelgeyle kurum, talep etmesi halinde şirketlerin gerekli bilgileri en geç 1 saat içerisinde ulaştırması gerektiğini vurguladı.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından Kriz Anında Yolcu Bilgilerine Erişimin sağlanması amacıyla genelge yayımlanmıştır.

Bu çerçevede havayolu işletmelerinin uçak kaçırma, bomba ihbarı, kaza, olay, ciddi politik problemler ve terörizm gibi olası bir kriz anında; yolcu, ekip ve kargo bilgilerine Genel Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda hızlı bir şekilde erişim sağlanabilmesi gerekmektedir.

Havayolu işletmelerinin, Genel Müdürlüğümüzün talebi halinde Genelge Ek’inde yer alan “Kriz Durumunda Bilgilendirme Form”nun doldurularak uodops(at)shgm.gov.tr e-posta adresine en geç 1 (bir) saat içerisinde göndermesi gerekmektedir.

Form ile birlikte, yolcu taşımacılığı yapan işletmelerde yolcu listesi; iç hat uçuşlarda hava aracında bulunan yolcuların isimlerinin, cinsiyet (erkek, kadın, çocuk) bilgisinin, dış hat uçuşlarda ise bu bilgilere ilaveten yolcuların uyruk bilgisini içeren listeler de gönderilecektir.

Havayolu işletmelerinin bu genelge kapsamında tüm tedbirleri alınması ve bu usule ilişkin ilgili el kitabında gerekli düzenlemeleri yapması gerekmekte olup, 01.12.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Havayolu İşletmelerine Önemle Duyurulur.

GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM'den şirketlere yeni genelge

Yorumlar

Ne yapacak ~ 8 yıl önce
Yahu şu shgm dekilerin hiç işi gücü yok sanki saçma sapan şeyler yapıyorlar. Sana ne arkadaş yolcu bilgilerinden, ekip bilgilerinden, ne yapacaksın bu bilgileri? Hadi güvenlik güçleri istese eyvallah, kaza kırımcılar istese ona da tamam, hava trafik kontrolörleri istese ICAO kuralları gereği, sen ne yapacaksın. İnsanlar o anda uçağı ve içindekilri kurtarmak için var güçleri ile çalışırken bir de senin personeline bilgi verecekler. Ne için, ne işine yarayacak bu bilgiler ? Ha desenki ilgili kurumlara ileteceğiz o zaman sen çık aradan, genelgeye şu şu şu kurumlara bu bilgileri ileteceksiniz de. Boş işlerile uğraşacağınıza biraz da sektörün önünü açacak işlere kanalize olun. Zaten genelmüdüründen çaycısına 150 kişilik bir topluluksunuz, sektörün önünde koca bir duvar gibi bariyer oluyorsunuz, kendi işinizi yapın da bari birkaç havacılık çalışanının işini halledin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruslar ~ 8 yıl önce
Ruslarin Türk halkina karşı birsey yok,mevcut devlet yöntemin hataları yüzünden tum bunlar ortaya cıktı...Aynı domino prensibi gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Ruslar gidip tatilini Esad'ın ülkesi Suriye'de yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000