28 Aralık 2012, Cuma 13:51:12

SHGM'DEN SICAK HABER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü; sivil havacılıktaki gelişmeler çerçevesinde uçuşların tüm ülkeye yayılması ve uçuş gerçekleştirilmeyen şehirlere sefer yapılması amacıyla yeni bir çalışma başlattı.
  • Sivil havacılığın gelişmesi için süper bir haber, ayrıca vatandaş için süper süper bir haber. Emeği geçenleri ve bunu duyuran airporthaber'i tebrik ederim.
  • Antalya Türkiyede alan vergisi alanında en fazla vergi verilen meydan. Antalya dan Elazığ a yaz aylarında PEGASUS hava yolları tarafından yapılan seferlerin kış aylarında da devam ettirilmesinin gerekli olduğunu ve potansiyelin uygun olduğunu lütfen değerlendirin ve seferleri başlatınız....
  • Kocaeli (Cengiz Topel) için şunu söyleyebilirim: Meydan Kocaeli merkeze yaklaşık 10 km mesafede. Sakarya'ya ise 30 km'den az. Bu iki şehir o kadar iç-içe ki, 5 dk arayla dolmuşlar işletiliyor. Öğrenciler ve çalışanlar seyeahat ediyor. Eğer doğu-batı yönünde, Kocaeli'nin Körfez ilçesinden Sakarya'ya kadar bir banliyö treni yapılsa, bu trenin duraklarından biri Cengiz Topel apronunun önü olsa, bu 60 km'lik demiryolu hattı bu meydanı "uçurur". Ayırca meydandan bağımsız bölgenin trafik ve taşımacılık sorununu da çözer. Teşvik falan da istemez sonra. Bu hat zaten kendini amorti eder bir yıla... Sanırım küçük şehirlerdeki bir çok meydanın kötü talihi bu yüzdendir.
  • uşak havaalanından full dolulukla uçan atlatjeti yeniden havaalanımızda görmek isteriz
  • Havacılık anlamında bütün gelişmiş ülkeler göz önüne alınırsa, havacılığın gelişmesinin ilk temeli Genel Havacılık; dolayısı ile VFR uçuşların fazlalığı ve niteliği ile alakalıdır. Ülkemizde genel havacılık ne kadar gelişir ve VFR uçuşlar ikinci sınıf muamele görmek yerine desteklenirse ileride havacılığımız da bununla paralel olarak gelişecektir.Ülkemizde henüz sınırlı sayıda limanda VFR rotalar ve sınırlı sayıda VFR uçuşlar,uçuş eğitim okulları için çalışma sahaları var. Pilot temininde önemli rol oynayan bu okullar ve havacılığa meraklı insanlar desteklenmelidir. Bu konuda örneğin 5 yıl öncesine gidersek yol alındığını söyleyebiliriz ancak henüz gelişmeye adapte olamamış kanunlarımız ve daha acı olarak gelişmeye adapte olmaya direnen havacılık sektöründeki yöneticiler olduktan sonra bunlar uzak ihtimal olarak kalıyor. Sınırdan birazcık batıya çıkıp Romanya'yı bile incelerseniz aramızdaki farkın dağlar kadar olduğunu fark edersiniz.Bakanımız ilk olarak DHMi de revizyona gitmelidir.
  • 1 milyonluk sanayi sehri marasa acil acilmasi gereken hat.sabiha maras izmir maras ve yazin antalya maras mutlak acilmak zorunda turkiyenin buyuk sanayi sehiri marasa sadece thy ucuyor ve tek sefer cevre illerden ucmaktan biktik lutfen artik sesimizi duyun 1 milyon 100 bin nufus 600 nato askeri 20 bin suriyeli multeci 25 bin universite ogrecisi var ve turkiyenin en buyuk 16. Ekonomisine sahip hat acan kesin kazancli cikacak
  • ATR , Bombardier arkadaslar bunlarla ucarken annamiz agliyor felaket ucaklar besik Gibi sallaniyor. A320, A319 ,B737-800, B737-400 en ungun ucaklar
  • Bölgesel havacılık ve Genel Havacılık gelişmeli. Genel Havacılığa örnek olarak, ABD'ye bakılabilir.
  • Son birkaç yılda SHGM ciddi atılımlar yapılıyor. Artık eskisi ulaşılamaz değiller. Yoğun bir kimlik değişimi var. Tüm yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Tabi bunda artan nitelikli personel sayısının etkisi ile birlikte sektörden gelen bir genel müdür olması önemli bir etken. Duyduğuma göre sektörden 10 tecrübeli teknisyen katmış bünyesine. Gelişen ve değişen SHGM demek, sektörün gelişmesi, sektörün önünün açılması demek. Gönüllü raporlamaya hala neden geçemediler onu anlamadım açıkçası, bu konuda şirketler korkuyor mu acaba...
  • Bende aynı şekilde Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırımı tebrik ediyorum. Aşağıda bir yorumda belirtildiği gibi ATR veya Bombardier, Embraer gibi bölgesel uçuşlarda kullanmaya daha uygun uçaklar lazım. Bu konuda Lufthansa Regional havayolu güzel bir örnek. Adamlar kısa mesafede 747 mi gider diyip Bombardier CRJ almışlar. Yalnız teşvik yapacaklarsa bolca uçak da almalılar. Herkes bir Koç veya Sabancı değil ki bir sürü uçak vatandaş tarafından alınsın.

SHGM'den yapılan açıklamada:

SHGM tarafından hayata geçirilen düzenleme kapsamında;  iç hatlarda ana merkez olarak kullanılan İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa ve Antalya Havaalanlarından uçuş hizmeti verilmeyen güzergahlara sefer başlatacak havayolu işletmelerine yönelik bir teşvik sistemi getiriliyor.

2013 yılından itibaren uygulamaya konulacak düzenleme ile ilgili SHGM tarafından bir genelge yayımlandı. Genelge’de, havayolu işletmelerinin ana merkezlerden bazı şehirlere seferler düzenlemediği yolcuların varmak istedikleri noktaya aktarmalı olarak gitmek zorunda kaldıkları belirtilerek, yolcu talepleri, yolcu memnuniyeti ve hizmetin tüm ülkeye yayılması ilkeleri çerçevesinde uçuş hizmeti verilmeyen güzergahların teşvik edilmesi ihtiyacı ortaya çıktığı ifade edildi.

2003 yılından itibaren havacılıkta serbestleşme yönünde atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler kapsamında iç hatlarda tarifeli hizmet veren havayolu sayısının 6'ya ulaştığı belirtilen Genelge’de, bu havayolu işletmelerine yönelik teşvikler ile bu hatların kullanılmasına ait usul ve şartlar belirlendi.

Buna göre, SHGM teşvik edilecek hatları her yılın Aralık ayında ilan edecek ve havayolu işletmeleri bu hatlara Ocak ayında içinde müracaat edebilecek. Havayolları uçuş izin başvurusu yaptığı hatlarda, yaz tarife döneminde başlamak üzere haftalık en az 3 sefer düzenleyecek.  Teşvik edilen hatlarda uçuş izni onaylanan havayolunun o hattı geliştirmesi ve sürdürebilmesi için en az 2 yıl süre verilecek ve bu sürede zarfında sözkonusu hatta başka bir havayoluna uçuş izni verilmeyecek.

Ayrıca iç hat uçuşların gelişmesine katkı sağlamak üzere teşvik edilen hatlarda sefer başlatan havayolu işletmelerine dış hatlarda gerçekleştireceği uçuşlar ve trafik hakkı tahsislerinde öncelik verilecek.

2013 yaz döneminde başlamak üzere, teşvik edilecek hatlar şunlardır:

- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon), Denizli (Çardak), Gökçeada, Iğdır, Isparta (Süleyman Demirel), Kahramanmaraş, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Uşak, Eskişehir (Anadolu)

- Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan; Balıkesir (Koca Seyit), Gökçeada, Sinop, Antalya Gazipaşa, Sivas, Denizli (Çardak)

- İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon) , Batman, Bursa (Yenişehir), , Iğdır, Isparta (Süleyman Demirel), Kahramanmaraş, Kocaeli (Cengiz Topel), Konya, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Eskişehir (Anadolu), Tekirdağ (Çorlu), Zonguldak (Çaycuma), Antalya Gazipaşa

- Antalya Havalimanı’ndan; Adıyaman, Ağrı, Amasya (Merzifon), , Batman, Bursa (Yenişehir), Çanakkale, Denizli (Çardak) , Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gökçeada, Iğdır, Kahramanmaraş, Kocaeli (Cengiz Topel), Kayseri, Kars, Nevşehir (Kapadokya), Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Eskişehir (Anadolu), Tekirdağ (Çorlu), Şanlıurfa (GAP), Zonguldak (Çaycuma), Mardin, Malatya

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

SHGM'DEN SICAK HABER

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Merzifonlu ~ 11 yıl önce
Sivil havacılığın gelişmesi için süper bir haber, ayrıca vatandaş için süper süper bir haber. Emeği geçenleri ve bunu duyuran airporthaber'i tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antalya ~ 11 yıl önce
Antalya Türkiyede alan vergisi alanında en fazla vergi verilen meydan. Antalya dan Elazığ a yaz aylarında PEGASUS hava yolları tarafından yapılan seferlerin kış aylarında da devam ettirilmesinin gerekli olduğunu ve potansiyelin uygun olduğunu lütfen değerlendirin ve seferleri başlatınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl mesele.. ~ 11 yıl önce
Kocaeli (Cengiz Topel) için şunu söyleyebilirim: Meydan Kocaeli merkeze yaklaşık 10 km mesafede. Sakarya'ya ise 30 km'den az. Bu iki şehir o kadar iç-içe ki, 5 dk arayla dolmuşlar işletiliyor. Öğrenciler ve çalışanlar seyeahat ediyor. Eğer doğu-batı yönünde, Kocaeli'nin Körfez ilçesinden Sakarya'ya kadar bir banliyö treni yapılsa, bu trenin duraklarından biri Cengiz Topel apronunun önü olsa, bu 60 km'lik demiryolu hattı bu meydanı "uçurur". Ayırca meydandan bağımsız bölgenin trafik ve taşımacılık sorununu da çözer. Teşvik falan da istemez sonra. Bu hat zaten kendini amorti eder bir yıla... Sanırım küçük şehirlerdeki bir çok meydanın kötü talihi bu yüzdendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uşak havaalanı ~ 11 yıl önce
uşak havaalanından full dolulukla uçan atlatjeti yeniden havaalanımızda görmek isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel Havacılık ~ 11 yıl önce
Havacılık anlamında bütün gelişmiş ülkeler göz önüne alınırsa, havacılığın gelişmesinin ilk temeli Genel Havacılık; dolayısı ile VFR uçuşların fazlalığı ve niteliği ile alakalıdır. Ülkemizde genel havacılık ne kadar gelişir ve VFR uçuşlar ikinci sınıf muamele görmek yerine desteklenirse ileride havacılığımız da bununla paralel olarak gelişecektir.Ülkemizde henüz sınırlı sayıda limanda VFR rotalar ve sınırlı sayıda VFR uçuşlar,uçuş eğitim okulları için çalışma sahaları var. Pilot temininde önemli rol oynayan bu okullar ve havacılığa meraklı insanlar desteklenmelidir. Bu konuda örneğin 5 yıl öncesine gidersek yol alındığını söyleyebiliriz ancak henüz gelişmeye adapte olamamış kanunlarımız ve daha acı olarak gelişmeye adapte olmaya direnen havacılık sektöründeki yöneticiler olduktan sonra bunlar uzak ihtimal olarak kalıyor. Sınırdan birazcık batıya çıkıp Romanya'yı bile incelerseniz aramızdaki farkın dağlar kadar olduğunu fark edersiniz.Bakanımız ilk olarak DHMi de revizyona gitmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Marasli ~ 11 yıl önce
1 milyonluk sanayi sehri marasa acil acilmasi gereken hat.sabiha maras izmir maras ve yazin antalya maras mutlak acilmak zorunda turkiyenin buyuk sanayi sehiri marasa sadece thy ucuyor ve tek sefer cevre illerden ucmaktan biktik lutfen artik sesimizi duyun 1 milyon 100 bin nufus 600 nato askeri 20 bin suriyeli multeci 25 bin universite ogrecisi var ve turkiyenin en buyuk 16. Ekonomisine sahip hat acan kesin kazancli cikacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti Art ~ 11 yıl önce
ATR , Bombardier arkadaslar bunlarla ucarken annamiz agliyor felaket ucaklar besik Gibi sallaniyor. A320, A319 ,B737-800, B737-400 en ungun ucaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bicim yorum? ~ 11 yıl önce
ATR ve Bombardierlerin nesi var? Sen gercekten uctunmu bunlarla? Ben ATR72ler, CRJ200, CRJ700 ve 900'lerle defalarca USAda ve okyanusyada uctum. Bahsettigin Airbus yada Boeing modelerinin sallandigi kadar bu ucaklarda sallandim. Seninle ayni fikirde degilim maalesef!
anlamıyorsan yazma ~ 11 yıl önce
atr kullanılan destinasyonu tahmin edebiliyorum o kadar dar bir mesafede a319 800 ve 400 kullanmanın mantıksızlığını masraflı oluşunu gereksiz yakıt kullanımı zaman kaybı anlamına geldiğini bilmiyorsa arkadaşım yorum yapma
KST ~ 11 yıl önce
Bölgesel havacılık ve Genel Havacılık gelişmeli. Genel Havacılığa örnek olarak, ABD'ye bakılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakma oraya ~ 11 yıl önce
Arkadasim baktigin ulkenin bir eyaleti Turkiye kadar. Ayrica o baktigin ulkenin gunluk petrol tuketimi senin yillik tuketimin kadar. Ayrica o baktigin ulkede neredeyse gunde bir kac duzine ucak imal ediliyor. Bence aynaya bakalim ve kendimiz olalim ne dersin?
Kerem Öz ~ 11 yıl önce
Son birkaç yılda SHGM ciddi atılımlar yapılıyor. Artık eskisi ulaşılamaz değiller. Yoğun bir kimlik değişimi var. Tüm yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Tabi bunda artan nitelikli personel sayısının etkisi ile birlikte sektörden gelen bir genel müdür olması önemli bir etken. Duyduğuma göre sektörden 10 tecrübeli teknisyen katmış bünyesine. Gelişen ve değişen SHGM demek, sektörün gelişmesi, sektörün önünün açılması demek. Gönüllü raporlamaya hala neden geçemediler onu anlamadım açıkçası, bu konuda şirketler korkuyor mu acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Kü ~ 11 yıl önce
Bende aynı şekilde Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırımı tebrik ediyorum. Aşağıda bir yorumda belirtildiği gibi ATR veya Bombardier, Embraer gibi bölgesel uçuşlarda kullanmaya daha uygun uçaklar lazım. Bu konuda Lufthansa Regional havayolu güzel bir örnek. Adamlar kısa mesafede 747 mi gider diyip Bombardier CRJ almışlar. Yalnız teşvik yapacaklarsa bolca uçak da almalılar. Herkes bir Koç veya Sabancı değil ki bir sürü uçak vatandaş tarafından alınsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000