31 Aralık 2010, Cuma 13:30:42

SHGM'DEN ORTADOĞU REVİZYONU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışı uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla Ortadoğu ülkeleri ile ikili hava ulaştırma anlaşmalarını yeni noktalar ve sefer artışlarını içerecek şekilde revizyondan geçiriyor.
  • Umalım mümkün olduğunca ikinci havayolunun uçması için de esneklik sağlansın.
  • sahte uçuşlar tespit edilsin,okullar başıboş.sonrada diyorlar pilotlar işsiz.

SHGM'den yapılan açıklamaya göre, 14 Ortadoğu ülkesi ile ikili havacılık anlaşması bulunan ve son birkaç yıl içinde bu anlaşmaların tamamını günün koşullarına göre yeniden revize eden SHGM, son olarak Yemen ile ikili hava ulaştırma anlaşmasını yeniledi.

Türk ve Yemen sivil havacılık otoriteleri, Ankara'da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki mevcut ikili hava ulaştırma anlaşmasını revize etmek üzere müzakerelerde bulundu. Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Yemen Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Mohammed A. Abdulkader başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, 2002 yılında Sana'da imzalanan ''Mutabakat Zaptı'' ve ''Hava Ulaştırma Anlaşması'' güncellenerek yeniden parafe edildi.

Güncellenen Mutabakat Zaptı çerçevesinde Türkiye ile Yemen arasında gerçekleştirilecek tarifeli yolcu seferlerinin haftalık 14 frekans olarak, tarifeli kargo seferlerinin ise frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın yapılmasına karar verildi. Ayrıca taraflar bakım, onarım ve eğitim gibi sivil havacılık konularında işbirliği ve koordinasyon yapmak üzere anlaşma sağladı.

Türk havayolu işletmelerinin Yemen'in başkenti Sana'ya gerçekleştirdikleri haftada 4 frekans uçuş sayısının, önümüzdeki dönemde artması planlanıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, konuya ilişkin açıklamasında, Ortadoğu ülkelerine yapılan seferlerin Türkiye'nin dış hat uçuşlarında çok önemli bir payı olduğunu belirterek, bu ülkelerle ikili anlaşmaları revize etmek suretiyle seferlerin artmasını amaçladıklarını kaydetti.

Ortadoğu uçuş ağında son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Arıduru, ''Türkiye'nin Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Yemen olmak üzere 14 Ortadoğu ülkesi ile ikili havacılık anlaşması bulunuyor. Anlaşmaları revize ederek yeni nokta ve sefer artışı ilavelerimizle Türk havayolu taşıyıcılarının bölgedeki etkinliği arttırdık. Şu anda, Türk havayolu taşıyıcıları tarafından bu ülkelerde 30'un üzerinde noktaya haftada 400'e yakın sefer düzenleniyor'' değerlendirmesinde bulundu.

SHGM'DEN ORTADOĞU REVİZYONU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Umalım mümkün olduğunca ikinci havayolunun uçması için de esneklik sağlansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sahte uçuşlar tespit edilsin,okullar başıboş.sonrada diyorlar pilotlar işsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000