02 Nisan 2015, Perşembe 13:43:36

SHGM'DEN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin hava sahası ve havaalanlarının kullanımına ilişkin kuralları düzenleyen Enformasyon Yayını'nın GEN 1.1 ve GEN 1.2 bölümlerini yenilediğini duyurdu.
  • Yaw AIP'DE seklinde yazilmasi gerekmiyor mu basligin. Surekli gozume batiyor. Turkce bilmisligi yapmak icin yazmadim, cidden hatali gorunuyor goze.
  • 5 iş günü öncesinden mürcaat mı olurmuş? Bu ülke turizm ülkesi ve daha çokta Charter (düzensiz) uçuşlar yapılır. Tur Operatörü ne zaman yolcu bulursa havacılık işletmeleri de ona göre izinlerini alıp uçuşlarını yaparlar. Bari tarifeli seferlerde 5 charterlerde 2 deseydiniz. İllada uygulanması mümkün olamayan bir madde yazıp vatandaşı fıtık edeceksiniz. Vatandaş izin almak için bildik bilmedik yollara başvurmak zorunda kalarak peşinizde dolaşacak veya sizinkiler hafta sonları veya akşamları arabalarıyla veya otobüslerle günü birlik gidip dönecek ki işler yürüsün. Bu aklı kim verdiyse alsın buy aklı başına çalsın.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin hava sahası ve havaalanlarının kullanımına ilişkin kuralları düzenleyen Enformasyon Yayını'nın GEN 1.1 ve GEN 1.2 bölümlerini yenilediğini duyurdu.

Yenilenen bölümlerle birlikte AIP'in 2 Nisan itibariyle yürürlüğe girdiği açıklandı.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hava araçlarının ülkemiz hava sahası ve havaalanlarının kullanmasına ilişkin genel kuralları düzenleyen Havacılık Enformasyon Yayınının (AIP) GEN 1.1 ve GEN 1.2 bölümleri yenilenmiş ve 2 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni uygulama ve düzenlemelerin havayolu işletmeleri, temsil-gözetim ve yönetim kuruluşlarıyla ilgili kişi ve kurumlarca dikkate alınması hususu önem taşımaktadır.

AIP GEN 1.1 Yetkili Otoriteler (TIKLAYINIZ)

AIP GEN 1.2 Hava Araçlarının Giriş, Kalkış ve Transit Geçiş Kuralları (TIKLAYINIZ)

SHGM'DEN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaw AIP'DE seklinde yazilmasi gerekmiyor mu basligin. Surekli gozume batiyor. Turkce bilmisligi yapmak icin yazmadim, cidden hatali gorunuyor goze.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe ~ 9 yıl önce
Kısaltmaya göre ek gelir. Kısaltmayı da türkçe düşünürsek, AIP'nin diye yazmak gerekir.
Yanlış olmuş ~ 9 yıl önce
5 iş günü öncesinden mürcaat mı olurmuş? Bu ülke turizm ülkesi ve daha çokta Charter (düzensiz) uçuşlar yapılır. Tur Operatörü ne zaman yolcu bulursa havacılık işletmeleri de ona göre izinlerini alıp uçuşlarını yaparlar. Bari tarifeli seferlerde 5 charterlerde 2 deseydiniz. İllada uygulanması mümkün olamayan bir madde yazıp vatandaşı fıtık edeceksiniz. Vatandaş izin almak için bildik bilmedik yollara başvurmak zorunda kalarak peşinizde dolaşacak veya sizinkiler hafta sonları veya akşamları arabalarıyla veya otobüslerle günü birlik gidip dönecek ki işler yürüsün. Bu aklı kim verdiyse alsın buy aklı başına çalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000