09 Mayıs 2010, Pazar 16:43:57

SHGM'DEN KÜL UYARISI!

İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutları Avrupa hava sahasını kısmen de olsa yeniden etkilemeye başlamıştır.
  • http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/vaacuk_vag.html webadresinden en son kul bulutu haritalarini gorebilirsiniz
  • sunexpressin bugunku munih thy nin gokcenden stutgart ucaklari kul nedneiyle gititkkleri yerde mahsur kaldilar. pegasus kıl payi geri donebildin ama thy ve sunexpress orada kaldilar. duzelirse durum gecikmeli olarak gelecekler. ama bu ucaklarin orada kalmasindan dolayi. sunexpresin bu geceki ucuslarinda uzun sureli gecikmeler olablir. ama antalya dan ucak cekerler herhalde..ya da sky dan filan kiralamalari lazim yoksa tatsizliklar çıkacaktir. bizim yolcumuz pek bu durumlara karşi sabirli değil.
 Kül bulutları, rüzgarın etkisiyle Kuzey ve Orta Portekiz, İspanya’nın kuzeybatısı ile İtalya’nın kuzeyini ve Almanya’nın güneyini içine alan bölgede özellikle 20.000 ft. (FL200) yüksekliğe kadar olan bant arasında etkisini göstermektedir.

İtalya’da özellikle Milano, Roma, Pisa ve Floransa Havaalanları hava trafiğine kapatılmış olup, ilerleyen saatlerde bulutların dağılması ile tekrar uçuşların yapılması beklenmektedir.
Almanya’nın Münih ve Nürnberg Havaalanları da halen kapalı durumda olup, Güney Almanya, İsviçre ve Avusturya’nın da kül bulutlarından çeşitli oranlarda etkilenmesi beklenmektedir.
Bu arada Okyanus aşırı uçuşlarda her hangi bir sorun görülmemekle birlikte, halen sürdürülmekte olan uçuşlar için bazı yeni rotaların belirlenmesi gerekebilecek, bu durum bazı gecikmelere sebep olabilecektir. Ancak, önemli sayıda uçuş iptalleri beklenmemektedir.

EUROCONTROL verilerine göre bugün Avrupa’da 24.500 uçuşun gerçekleşmesi beklenmekte olup, bu değer normal bir Pazar gününde beklenen değerden sadece 500 civarında bir uçuş kadar azdır.

Volkanik küller nedeniyle uçuş emniyetinin riske edilmemesi amacıyla Avrupa genelinde etkilenen söz konusu bölgelere ilişkin güncel durum, Genel Müdürlüğümüz, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile birlikte koordineli olarak yakından takip edilmektedir.

Bu bilgiler ışığında; hava olaylarında yaşanabilecek değişiklikler de dikkate alınarak, gerçekleştirilecek olan uçuşlarda tüm hava işletmelerimizin yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri hem uçuş emniyetinin sağlanması hem de yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından zorunluluk arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



SHGM'DEN KÜL UYARISI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/vaacuk_vag.html webadresinden en son kul bulutu haritalarini gorebilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sunexpressin bugunku munih thy nin gokcenden stutgart ucaklari kul nedneiyle gititkkleri yerde mahsur kaldilar. pegasus kıl payi geri donebildin ama thy ve sunexpress orada kaldilar. duzelirse durum gecikmeli olarak gelecekler. ama bu ucaklarin orada kalmasindan dolayi. sunexpresin bu geceki ucuslarinda uzun sureli gecikmeler olablir. ama antalya dan ucak cekerler herhalde..ya da sky dan filan kiralamalari lazim yoksa tatsizliklar çıkacaktir. bizim yolcumuz pek bu durumlara karşi sabirli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000