20 Şubat 2015, Cuma 11:50:53

SHGM'DEN KRİTİK UYARI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, (SHGM) Part-147 eğitim kuruluşlarının yapacağı sınav konusunda kurumları uyardı.
  • Bizi uyarma SHGM çalıştay yaptır...
  • Erciyes ve anadolu universiteleri once soru sorcakları kitapları hazırlasınlar.bu kitaplar icinden soracaklarini garanti etsinlerde oyle.Yurt disindaki egitim kurumları kitap veritor ve sadece bu kitaplardan soruyor.Bizde hala bir kitap yok.Yani erciyes ve anadolu universiteside para peşinde digerlerinden farkı yok yani
  • Anadolu'nun Mart sınav başvuruları kapanan 1 ay oldu
  • Pilotlara la söyleyenlere bak kaziklanip duruyorlar. :)
  • Hem de shgm nin yaptigi paylasimda yabanci yerli diye ayrim yapmamis bence sen yanlis anladin. Erciyes ve anadolu 147 yetkisini aldi tekrar. Hatta erciyeste sinav merkezi filan olusturuldu hazirliklar yapiliyor. Bence bu yerli sinav merkezleriylede alakali. Anadolunun martta yapacagi sinava bir ay kaldi ama hala basvurular acilmadi. Sanirim bu anadolununda su an sinav yetkisinin iptal oldugunun bir gostergesi. Yanlis dusunuyo olabilirim. Eger yanlissa affola.
  • Elestiri kabul edebilirim sorun yok ama Shgm cani sıkıldikca genelgeyle oynadigi icin takip edemiyoruz artik. Hem de genelgeyi bilmenin mesleki acidan bir faydasini goremiyorum. Anadolu nun sorularina gelince de haklisiniz aralik doneminde 2 module girdim. Onemli yerlerin altini cizerek calismistim sinavlara bu sefer cizmedigim yerlere calisip girecegim nasil olsa nerde gereksiz bilgi varsa onu soruyor adamlar. Tesekkurler.
  • Havada kalan bir durum...adam part 147 li yerden modülleri bitirse neden sh66 alsın..artı part 66 yı alırsa tip işletirse tanımak zorundasın..?????nasıl olacak bu durum....ya avrupsdan gelen part 147 kuruluşuna kendi sivil havqvılığı diyecekki türkiyede önce shgm den izin al...bunu hayatta almana söyletemezsin....yaptırımı ne peki,,,modulleri bitirsende sana part 66 verilmez mi :)))
  • sayın ali kıdık beyin bu konu hakkındaki araştımalarını ve makalesini merak ediyoruz en kısa zamanda goldair hata bulgaristan vb easa lisansı satan şirketler konusu
  • Bende katiliyorum.yillardir sinava giriyorum hep uygun olmayan sorular.sorulan elektrik sorularıni universite hocalari bile zor cozuyor.hatta cozemiyor.ondan sonra easa ya bok atarlar.millet shgm ile ugrasmaktan bikti artik
  • sivilhavacılık şu tarihden sonra diyor peki bundan önce alınan easa lisansları çevrildi bundan sonraki lisanslar çevrilmeyecekmi ozaman ne anladık bir sürü avro paralarımız boşunamı gidecek (goldair)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, (SHGM) Part-147 eğitim kuruluşlarının yapacağı sınav konusunda kurumları uyardı.

26 Ocak'ta yayınladığı genelgeye dikkat çeken SHGM, ülkemizde yapılacak sınav faaliyetleri için SHGM'den izin alınması gerektiğini ve izinsiz sınavların kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan SHGM, 'şu ana kadar izin alan bir eğitim kuruluşu bulunmamaktadır' ifadelerini kullandı.

İşte SHGM'nin uyarı açıklaması:

Bilindiği gibi 26 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan Genelge ile Part-147 Eğitim kuruluşlarının ülkemizde sınav faaliyetleri için Genel Müdürlüğümüzden izin almaları gerekmektedir.

SHGM'den izin almadan teknisyen adaylarına sınav vaadi sunan kişi ve kurumların olduğu Genel Müdürlüğümüze genel bilgiler arasındadır.

İzin alınmadan yapılan sınavlar Genel Müdürlüğümüz tarafından kabul edilmeyecektir.

Şu ana kadar izin alan bir eğitim kuruluşu bulunmamaktadır.

 

SHGM'DEN KRİTİK UYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizi uyarma SHGM çalıştay yaptır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erciyes ve anadolu universiteleri once soru sorcakları kitapları hazırlasınlar.bu kitaplar icinden soracaklarini garanti etsinlerde oyle.Yurt disindaki egitim kurumları kitap veritor ve sadece bu kitaplardan soruyor.Bizde hala bir kitap yok.Yani erciyes ve anadolu universiteside para peşinde digerlerinden farkı yok yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Anadolu'nun Mart sınav başvuruları kapanan 1 ay oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilotlara la söyleyenlere bak kaziklanip duruyorlar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu universitesi ~ 9 yıl önce
Hem de shgm nin yaptigi paylasimda yabanci yerli diye ayrim yapmamis bence sen yanlis anladin. Erciyes ve anadolu 147 yetkisini aldi tekrar. Hatta erciyeste sinav merkezi filan olusturuldu hazirliklar yapiliyor. Bence bu yerli sinav merkezleriylede alakali. Anadolunun martta yapacagi sinava bir ay kaldi ama hala basvurular acilmadi. Sanirim bu anadolununda su an sinav yetkisinin iptal oldugunun bir gostergesi. Yanlis dusunuyo olabilirim. Eger yanlissa affola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu universitesi ~ 9 yıl önce
Elestiri kabul edebilirim sorun yok ama Shgm cani sıkıldikca genelgeyle oynadigi icin takip edemiyoruz artik. Hem de genelgeyi bilmenin mesleki acidan bir faydasini goremiyorum. Anadolu nun sorularina gelince de haklisiniz aralik doneminde 2 module girdim. Onemli yerlerin altini cizerek calismistim sinavlara bu sefer cizmedigim yerlere calisip girecegim nasil olsa nerde gereksiz bilgi varsa onu soruyor adamlar. Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havada kalan bir durum...adam part 147 li yerden modülleri bitirse neden sh66 alsın..artı part 66 yı alırsa tip işletirse tanımak zorundasın..?????nasıl olacak bu durum....ya avrupsdan gelen part 147 kuruluşuna kendi sivil havqvılığı diyecekki türkiyede önce shgm den izin al...bunu hayatta almana söyletemezsin....yaptırımı ne peki,,,modulleri bitirsende sana part 66 verilmez mi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
androit ~ 9 yıl önce
sayın ali kıdık beyin bu konu hakkındaki araştımalarını ve makalesini merak ediyoruz en kısa zamanda goldair hata bulgaristan vb easa lisansı satan şirketler konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bende katiliyorum.yillardir sinava giriyorum hep uygun olmayan sorular.sorulan elektrik sorularıni universite hocalari bile zor cozuyor.hatta cozemiyor.ondan sonra easa ya bok atarlar.millet shgm ile ugrasmaktan bikti artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 9 yıl önce
sivilhavacılık şu tarihden sonra diyor peki bundan önce alınan easa lisansları çevrildi bundan sonraki lisanslar çevrilmeyecekmi ozaman ne anladık bir sürü avro paralarımız boşunamı gidecek (goldair)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000