11 Ekim 2016, Salı 16:10:29

SHGM'den kış saati uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.
  • Su SHGM ye cok uzuluyom,adamlar cok yogun calisio,Allah yardimcilari olmasin.Sizde kabahat yok kabahat kartellesmis ulkede.Aslinda hic biriniz o makamda calismayi hak etmionuz,amma bal tutan parmagini yalarmis.
  • siz saat ayarına çalışacağınıza ilkbaharda yaptoğınız şirket değiştirmek havacılık sektörüne zarar verebilir o yüzden kimse yerinden ayrılmasın talimatınızı verdiğiniz gibi şimdi de şirketler işi bitti diye kimseyi işten çıkaramasın eğitim veriyorum ayağına ücretlerini üç kuruşa düşüremesin yada herkesi tehtid ile part time yapamasın diye çalışın arkadaşşş
  • Uçuşumun bir saat ileri alınması bazı planlarımda değişiklik yapmama neden oldu.Thy iptal ve iademin bilet kuralları çerçevesinde olduğunu ve sadece vergilerin geri ödenebileceğini belirtti.15 dk. ve üzeri saat değişikliklerinde tarafıma ücretsiz iptal ve iaede hakkı doğduğunu biliyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Thy çözüme yanaşmıyor.Başka bir şikayet kontağı (SHGM veya Tüketici Hakem Heyeti) yardımcı olabilir mi ?
  • Saatlerin geri alınmamasının doğurduğu sakıncaları pek çok kişi dile getirdi. Özellikle de sanayici ve iş adamlarının etkileneceğini, hava trafiğinde ve uçuşlarda karışıklıklar olacağı ve özeelikle de vatandaşların çok erken saatte çıkacakları ve şahsi korumaları da ( ! ) olmadığı için güvenlik sorunları olabileceği söylendi. Nedense Arabistan'a uyacağım, sanki dünyada namaz kılanlar Araplar ile aynı zaman diliminde namaz kılıyormuş gibi, Araplarla aynı zamanda namaz kılacağız diye ortalığı birbirine katan yobazlar Mekke saati saçmalığından vazgeçmeli ve bir an önce de normal zaman dilimine dönmeliler. Eğer illa da düzeltme yapılmayacaksa saatler yaz saatinde ileri alınmamalı.
  • Kis saati iptal. Shgm sht 6A da ilgili guncellemeyi yapsin once. Yoksa bunlar 13 saat gece mesaisi yaptirmaya devam edecekler...
  • Avrupaya uyumdan suudi arabistan saati uyuma gectik...
  • Bu resimdeki saatten istiyoruuuuuuuuuuummmm

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırılan kış saati uygulamasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Yurt dışı uçuşlarında saatlerin geri alınmayacak olması nedeniyle saat farklılığından yolcuların etkilenmemesi adın bazı önlemlerin alındığı belirtildi.

Bilgi mesajı gönderilmesi ve şirketlerin web sitelerinden bilgilendirme yapılması önlemlerinin alındığı belirtlen açıklamada acenteler üzerinden bilet alan yolcuların uçuş saatlerine dikkat etmeleri istendi.

SHGM'den yapılan açıklama şöyle;
Bilindiği üzere 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kış saati uygulaması kaldırılmış olup, bugüne kadar alışılageldiği şekilde saatlerin bir saat geriye alınmayacak olması nedeniyle 30 Ekim 2016 tarihinden sonra gerçekleştirilecek dış hat uçuşları, saat farklılıklarından dolayı bu değişiklikten etkilenecektir.

Yolcularının bu karar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için havayolu işletmelerimiz tarafından, “Rezervasyon kayıtlarında iletişim bilgisi olan yolculara bilgilendirme mesajı gönderilmesi” ve “İşletme web sitelerinde bilgilendirme yapılması” şeklinde önlemler alınmıştır.

Bununla birlikte biletlerini acenteler üzerinden alan yolcuların sıkıntı yaşayabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle yolcuların uçuş saatlerini, seyahatleri öncesinde kontrol etmeleri herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için önem arz etmektedir.

SHGM'den kış saati uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

CcC ~ 7 yıl önce
Su SHGM ye cok uzuluyom,adamlar cok yogun calisio,Allah yardimcilari olmasin.Sizde kabahat yok kabahat kartellesmis ulkede.Aslinda hic biriniz o makamda calismayi hak etmionuz,amma bal tutan parmagini yalarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ?? ~ 7 yıl önce
siz saat ayarına çalışacağınıza ilkbaharda yaptoğınız şirket değiştirmek havacılık sektörüne zarar verebilir o yüzden kimse yerinden ayrılmasın talimatınızı verdiğiniz gibi şimdi de şirketler işi bitti diye kimseyi işten çıkaramasın eğitim veriyorum ayağına ücretlerini üç kuruşa düşüremesin yada herkesi tehtid ile part time yapamasın diye çalışın arkadaşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
Uçuşumun bir saat ileri alınması bazı planlarımda değişiklik yapmama neden oldu.Thy iptal ve iademin bilet kuralları çerçevesinde olduğunu ve sadece vergilerin geri ödenebileceğini belirtti.15 dk. ve üzeri saat değişikliklerinde tarafıma ücretsiz iptal ve iaede hakkı doğduğunu biliyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Thy çözüme yanaşmıyor.Başka bir şikayet kontağı (SHGM veya Tüketici Hakem Heyeti) yardımcı olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakam ~ 7 yıl önce
Admin bu konuda yardiminizi rica ediyorum, cvp alabilir miyim ?
B-52 ~ 7 yıl önce
Saatlerin geri alınmamasının doğurduğu sakıncaları pek çok kişi dile getirdi. Özellikle de sanayici ve iş adamlarının etkileneceğini, hava trafiğinde ve uçuşlarda karışıklıklar olacağı ve özeelikle de vatandaşların çok erken saatte çıkacakları ve şahsi korumaları da ( ! ) olmadığı için güvenlik sorunları olabileceği söylendi. Nedense Arabistan'a uyacağım, sanki dünyada namaz kılanlar Araplar ile aynı zaman diliminde namaz kılıyormuş gibi, Araplarla aynı zamanda namaz kılacağız diye ortalığı birbirine katan yobazlar Mekke saati saçmalığından vazgeçmeli ve bir an önce de normal zaman dilimine dönmeliler. Eğer illa da düzeltme yapılmayacaksa saatler yaz saatinde ileri alınmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 7 yıl önce
Kis saati iptal. Shgm sht 6A da ilgili guncellemeyi yapsin once. Yoksa bunlar 13 saat gece mesaisi yaptirmaya devam edecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suudi arabistana uyum ~ 7 yıl önce
Avrupaya uyumdan suudi arabistan saati uyuma gectik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saat ucak ~ 7 yıl önce
Bu resimdeki saatten istiyoruuuuuuuuuuummmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000