15 Aralık 2014, Pazartesi 17:23:18

SHGM'DEN 'İKİNCİ PİLOT' DÜZENLEMESİ!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, tek pilotun kullanabileceği kompleks hava araçlarında ikinci pilot zorunluluğu getirdi. Yeni uygulama ne zaman başlayacak?
  • Ramazan Düzgün İşsiz Helikoptercilere çok düzgün :) Kalıbımı basarım bu yeni pörtlemeyi işssiz kalan skyline pilotları abilerine çıkarttırıverdi :) Türk Sivil Havacılığı Milli Piyango gibi kime ne çıkacağı belli değil. Yahu hiç düşündünüz mü zaten can çekişen işletmecinin maliyetleri n'olacak ? Hiiiiç... n'olursa olsun değil mi emekli işssiz devreleriniz bi şekilde hem devletten hem de özelde nasiplensinde NOLURSA OLSUN... çift pilot mecburiyeti getireceğinize yetişen pilotların adam akıllı eğitilmesini sağlayın kardeşim. Yahu bir tane, Allah rıcası için bir tane habiden sisteme, sektöre nefes aldıracak gerçekten EASA ya uygun olacak bir yönetmelik çıkartın da bir kere olsun şaşıralım AAAAA diyelim tebrik edelim... Yok kardeşim yok 20 sene önce neyse bunlar haaaaaaaaaaala aynı kafada.
  • Emniyet yönünde adım atıldığı için SHGM' yi kutluyorum. Uçuş emniyeti herşeyden önce gelir.
  • bu düzenleme helikopter pilotlarına yaradı bence.asker kökenli helikopter pilotlarına yeni bir iş alanı.bu durumdan en rahatsız olanlar ise uçak/helikopter sahibi işadamları olur.masrafları artacak.
  • Eskiden uçaklarda üç pilot vardı, bence üçüncü pilotta gelsin yolcu uçaklarına :)
  • 5700 kg üzerinde tek pilota sertifiyeli turboprop uçaklarla artık tek pilotla ticari hava taşımacılığı yapılamayacak. tamam. peki bu uçaklarla yapılan uçuşlar multi crew kapsamında sayılıp atpl frozen i çözmeye yarayacak mı?
  • Hocam biz iftc de 738 ile yalniz ucuyoruz cessnada neymis diyerek tartismayi baslatiyorum hayatlarim
  • Ne tembel milletiz ya adam haberdeki genelgeyi okumuyor gelmiş buraya şu olur mu? bu olur mu? Diye soruyor he yavrum he c172 de iki pilot he gülüm benim
  • Aviate, Navigate, Communicate. Communicate öncelik değildir. Öncelik uçağı düzgün tutmaktır.
  • Cessna 172 de Cessna Caravan da kompleks uçak tanımına girmediği için geçerli değil. Ayrıca unutmayınız, genelge Ticari Hava Taşımacılığı gerçekleştirirken geçerli.
  • C172?

SHGM, tek pilota sertifiye kompleks hava araçlarına ilişkin önemli bir düzenleme yaptı. Bu hava araçlarıyla ticari hava taşımacılığı yapan şirketlerde, pilotların iş yükünün ağır olmasına dikkat çekilirken, tek pilotla yapılan uçuşlarda pilotların hem hava durumunu hem de göstergeleri kontrol ederek hava trafik kontrol ünitesiyle temas yapmak zorunda olmasının uçuş emniyeti açısından riskli olduğuna vurgu yapıldı.

Tek pilotla yapılan uçuşlarda “otopilot” kullanılsa da aşırı türbülanslı havalarda “otopilotun” devre dışı kalması söz konusu olabileceği vurgulanırken, “Bahse konu hususlara ilaveten uçağı uçurmak işi de devreye girerek pilotun ve uçağın zor durumda kalacağı durumlara sebep olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

SHGM’nin yeni düzenlemesi ile birlikte 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren tek pilota sertifiye kompleks bir hava aracı ile gerçekleştirilecek Ticari Hava Taşımacılığının çift pilot ile gerçekleştirilmesi ve bunun işletme el kitaplarına eklenmesine karar verildi.



SHGM'DEN 'İKİNCİ PİLOT' DÜZENLEMESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Ramazan Düzgün ~ 9 yıl önce
Ramazan Düzgün İşsiz Helikoptercilere çok düzgün :) Kalıbımı basarım bu yeni pörtlemeyi işssiz kalan skyline pilotları abilerine çıkarttırıverdi :) Türk Sivil Havacılığı Milli Piyango gibi kime ne çıkacağı belli değil. Yahu hiç düşündünüz mü zaten can çekişen işletmecinin maliyetleri n'olacak ? Hiiiiç... n'olursa olsun değil mi emekli işssiz devreleriniz bi şekilde hem devletten hem de özelde nasiplensinde NOLURSA OLSUN... çift pilot mecburiyeti getireceğinize yetişen pilotların adam akıllı eğitilmesini sağlayın kardeşim. Yahu bir tane, Allah rıcası için bir tane habiden sisteme, sektöre nefes aldıracak gerçekten EASA ya uygun olacak bir yönetmelik çıkartın da bir kere olsun şaşıralım AAAAA diyelim tebrik edelim... Yok kardeşim yok 20 sene önce neyse bunlar haaaaaaaaaaala aynı kafada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜZGÜN ~ 9 yıl önce
Ramazan DÜZGÜN, düzgün ve adam gibi adamdır. Kapısı her zaman açıktır ve çözüm odaklıdır. Yanlış olan sensin. O'nun sayesinde sektör nefes aldı. Ayrıca genelge operasyon şubeden çıkmış.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emniyet yönünde adım atıldığı için SHGM' yi kutluyorum. Uçuş emniyeti herşeyden önce gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faraz ~ 9 yıl önce
bu düzenleme helikopter pilotlarına yaradı bence.asker kökenli helikopter pilotlarına yeni bir iş alanı.bu durumdan en rahatsız olanlar ise uçak/helikopter sahibi işadamları olur.masrafları artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim / rumuz ~ 9 yıl önce
Eskiden uçaklarda üç pilot vardı, bence üçüncü pilotta gelsin yolcu uçaklarına :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
5700 kg üzerinde tek pilota sertifiyeli turboprop uçaklarla artık tek pilotla ticari hava taşımacılığı yapılamayacak. tamam. peki bu uçaklarla yapılan uçuşlar multi crew kapsamında sayılıp atpl frozen i çözmeye yarayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam biz iftc de 738 ile yalniz ucuyoruz cessnada neymis diyerek tartismayi baslatiyorum hayatlarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne tembel milletiz ya adam haberdeki genelgeyi okumuyor gelmiş buraya şu olur mu? bu olur mu? Diye soruyor he yavrum he c172 de iki pilot he gülüm benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne demek? ~ 9 yıl önce
Aviate, Navigate, Communicate. Communicate öncelik değildir. Öncelik uçağı düzgün tutmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cessna ~ 9 yıl önce
Cessna 172 de Cessna Caravan da kompleks uçak tanımına girmediği için geçerli değil. Ayrıca unutmayınız, genelge Ticari Hava Taşımacılığı gerçekleştirirken geçerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
C172?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000