28 Temmuz 2015, Salı 16:21:36

SHGM'den Gazipaşa açıklaması

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Gazipaşa Havalimanı'na uçan pilotlarla ilgili bir açıklama yayınladı.
  • Sanırım SHGM burada kaptanın iniş sırasında incapacity olacağını unutmuş olması. Burada yapılması gereken en doğru hareket bazı arkadaşların yazdığı gibi Special Air Crew Required yazmasıdır ki buda her iki pilotunda yaklaşma sırasında meydana olan yeterliliklerinin olması ve herhangi bir emergency durumda ne yapacaklarını iyi bilmeleridir. Sanırım SHGM airline da uçakların 2 kişiye sertifikalı olduğunu ve CRM den bir haberdar.
  • Bodrum imsik a inerken cift kaptan inerdik..ne gunlerdi simdiki cocuklar bilmez
  • arkadaşlar beni aydınlatırmısınız bilmediğimden soruyorum. C kategori havaalanı ils kategorisinden mi bahsediyor başka bir kriter mi ? teşekkürler şimdiden
  • Ya zaten THY tipte 1000 saat altı çok da adam almadığı için sıkıntı olmaz heralde
  • SHGM gereksiz işlerle uğraşıyor..1000 saatmiş şuymuş buymuş..neden saat falan koyarsın ki..Senin yapman gereken chartların üzerine Special Air crew required yazarsın olur biter.Şirketler meydanın tehlike ve eğitim kategorisini kendisi belirler.Bknz.insburg,salzburg....bu kadardır.Senin kadronda kimler varda bu kategorileri belirliyorsun ??? Amerikayı yeniden keşfetme keşfedeceksen de Hindistan deme bari!! Öncelikle DHMI ile el ele veripte şu İstanbulda yanlış uygulanan Gürültü seviyesi NADP2 yi düzeltin..Yoğun yerleşimin meydan yakınında bulunması NADP1 in uygulanmasını şart koşmaktadır.Meydanın 5 km çapındaki konutlardaki sefaköy,güneşli ,halkalı gibi bebekler yataklarından sıçrayarak uyanıyorlar.. NADP2 : uçaklar kalkar kalkmaz alçakta 300 metre de hızlanır ve aşırı gürültüye neden olur.10 km ilerde gürültü az olur ( istanbulda bu uzaklıkta boş araziler var otlar için bu uygulama faydalı olabilir ??? NADP1 : meydana yakınken uçak çok hızlı tırmanır az gürültü olur .bu uygulanmalıdır
  • Gazipaşa İLS sinyalı yokki nasıl iniş yapıyorlar?
  • Degisen birsey olmadi ki GZP operasyonu yapacak F/O da 1000 saat arasa ne aramasa ne.. GZP'ye inişi kalkışı S. Kaptana yaptırıyorsun. Pilot inkapasite de F/O da inebilir maddesi yok ama F/O'ya da her yıl tekrarlanmasi gereken simulator uçur diyorsun.. Bence yönetmelik gözden geçirilmeli..
  • ne yaptığınız ve niye yaptığınız belli değil.
  • kaptan incapacitated, sonrası?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Gazipaşa Havalimanı'na uçan pilotlarla ilgili bir açıklama yayınladı.

SHGM, Gazipaşa'ya uçacak kaptan pilotlar için uygulanan ilgili tipte 1000 saat uçuş tecrübesi şartının ikinci pilotlar için gerek olmadığını ve söz konusu uygulamanın ikinci pilotlar için kaldırıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Gazipaşa Havalimanı’nın C Kategori meydan olması ve iniş/ kalkışların sadece ilgili tipte 1000 saat uçuş tecrübesi olan sorumlu kaptan pilotlar tarafından yerine getirilmesi gerektiğinden, ikinci pilotlar (F/O) için aranmakta olan 1000 saat tip uçuş tecrübe gerekliliği kaldırılmıştır.

Bu kapsamda Gazipaşa Havalimanı’na operasyon yapacak sorumlu kaptanlarda uçuşu icra ettikleri hava aracı tipi için aranan en az 1000 saat tecrübe gerekliliği, ikinci pilotlar(F/O) için uygulanmayacaktır.

Havayolu İşletmelerine ve Kamuoyuna Duyurulur…

SHGM'den Gazipaşa açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Otorite ~ 9 yıl önce
Sanırım SHGM burada kaptanın iniş sırasında incapacity olacağını unutmuş olması. Burada yapılması gereken en doğru hareket bazı arkadaşların yazdığı gibi Special Air Crew Required yazmasıdır ki buda her iki pilotunda yaklaşma sırasında meydana olan yeterliliklerinin olması ve herhangi bir emergency durumda ne yapacaklarını iyi bilmeleridir. Sanırım SHGM airline da uçakların 2 kişiye sertifikalı olduğunu ve CRM den bir haberdar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bodrum imsik a inerken cift kaptan inerdik..ne gunlerdi simdiki cocuklar bilmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saduman abi ~ 9 yıl önce
gerçekten dimi kaptanım , localizer yok ils yok cift girla , ucus emniyet departmanı yok , stabil yaklasmanın s si yok. risk analiz desen o de. ne günlerdi oyle. aklıma iki seyi getirdiniz birisi penguen deki saduman abi , digeri de van ısparta diyarbakır vs vs vs..
soru ~ 9 yıl önce
arkadaşlar beni aydınlatırmısınız bilmediğimden soruyorum. C kategori havaalanı ils kategorisinden mi bahsediyor başka bir kriter mi ? teşekkürler şimdiden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
operatörler risk değerlendirmesine göre havaalanlarını a, b, c kategorilerine ayırıyor ils ile doğrudan alakalı değil
737 ~ 9 yıl önce
Ya zaten THY tipte 1000 saat altı çok da adam almadığı için sıkıntı olmaz heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
le kaptan ~ 9 yıl önce
SHGM gereksiz işlerle uğraşıyor..1000 saatmiş şuymuş buymuş..neden saat falan koyarsın ki..Senin yapman gereken chartların üzerine Special Air crew required yazarsın olur biter.Şirketler meydanın tehlike ve eğitim kategorisini kendisi belirler.Bknz.insburg,salzburg....bu kadardır.Senin kadronda kimler varda bu kategorileri belirliyorsun ??? Amerikayı yeniden keşfetme keşfedeceksen de Hindistan deme bari!! Öncelikle DHMI ile el ele veripte şu İstanbulda yanlış uygulanan Gürültü seviyesi NADP2 yi düzeltin..Yoğun yerleşimin meydan yakınında bulunması NADP1 in uygulanmasını şart koşmaktadır.Meydanın 5 km çapındaki konutlardaki sefaköy,güneşli ,halkalı gibi bebekler yataklarından sıçrayarak uyanıyorlar.. NADP2 : uçaklar kalkar kalkmaz alçakta 300 metre de hızlanır ve aşırı gürültüye neden olur.10 km ilerde gürültü az olur ( istanbulda bu uzaklıkta boş araziler var otlar için bu uygulama faydalı olabilir ??? NADP1 : meydana yakınken uçak çok hızlı tırmanır az gürültü olur .bu uygulanmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evreka ~ 9 yıl önce
Kaptanım tebrik ederim ya, demek ki başkaları da aynı şeyleri düşünüyor. Günlerdir özellikle bu NADP1 şartı olmaması içimi yiyor, yoğun uçuşlarımda SHGM'ye yazayım dedim bir kaç kere websitelerine girdim. EMAIL adresleri yoktu !!!
7-77 ~ 9 yıl önce
yav he he
İLS ~ 9 yıl önce
Gazipaşa İLS sinyalı yokki nasıl iniş yapıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SP1 :)) ~ 9 yıl önce
Degisen birsey olmadi ki GZP operasyonu yapacak F/O da 1000 saat arasa ne aramasa ne.. GZP'ye inişi kalkışı S. Kaptana yaptırıyorsun. Pilot inkapasite de F/O da inebilir maddesi yok ama F/O'ya da her yıl tekrarlanmasi gereken simulator uçur diyorsun.. Bence yönetmelik gözden geçirilmeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genel müdürlük... ~ 9 yıl önce
ne yaptığınız ve niye yaptığınız belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deve ~ 9 yıl önce
Deveye sormuşlar boynun neden eğri? Nerem doğru ki demiş....
c kategori ~ 9 yıl önce
kaptan incapacitated, sonrası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 9 yıl önce
Doğru Antalya'ya divert. Olacağı aşağı yukarı bu.
320 ~ 9 yıl önce
Ayt divert eder ne varki
Cc ~ 9 yıl önce
Divert canım divert. Fo yı anası gazipaşa da mı doğurdu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000