06 Aralık 2013, Cuma 16:55:21

SHGM'DEN FLAŞ KARAR... PARAYI VEREN PİLOT OLAMAYACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş okullarında pilotluk eğitimi alacak adayların kabulünde test yöntemine geçilmesi amacıyla bir talimat yayımladı.
  • SGHM KONTROL PILOTLARINI nasil bilirsiniz? BALON PILOTU olarak dersek yanlis yapmamis oluruz,zira balon pilotundan UCAK kontrol pilotlari var.Konusmakta zorlanan ,konusmaktan aciz,,psikolojik sorunlari ollan ,biz ogrencilere kontrol ucuslarinda bilgisizligi ile kok sokturen Kontrol Pilotcugu N.S ler gibi fosiller olara taniriz dersek yanilmamis oluruz.
  • SGHM once kontrol pilotu olarak ullandigi ici gecmis akli kit psikolojik sorunlari olup bizi konrola gelen pilotcuklarini teste tabi tutsun
  • BU karar Anadolu Üni - Pilotaj bölümü içinde geçerli mi ?Özel yetenek sınavları geri dönecek mi ? Bilgisi olan var mı ?!!
  • Sivil havaciliktan Ramazan Duzgun beyin ATPL sinavi haksizliklarina da bir an once mudehale ederek sektoru ve ozellikle tecrubeli pilotlari rahatlatmasini bekliyoruz. Durumumuz perisan. 15 000 soru ezberliyoruz. 50 yas ve 8000 saat ucustan sonra bu buyuk haksizlik. Durumumuz icler acisi. Ailemiz dagildi. Isimizi kaybettik. Duyun sesimizi.
  • Size gore biz parayi verdigimizde elimize lisans tutusturup yolladilarmi bizi? Biz calistik 220 saat uctuk gece gündüz demeden yeri geldi agladik surekli calismaktan stresten hasta olduk ama sonunda anadoluyada thkya da kontrole gelen shgm nin yetkili hocasi tarafindan kontrole alindik ve gectik!! Bizim sizden tek farkimiz elimizde lisans olmasina ragmen hala uykularimizin kacmasi cunku ödememiz gereken bi kredi var!! Bizim sizden tek farkimiz bu!!
  • Süper bir haber sonunda sektör düzelecek! Şu mesleği hem seven hemde bilgisiyle hakeden yapar inşallah. İnsan ayrımı yapmıyorum ama adam doğudan gelmiş babası bu haberlerde saçma sapan pilot eksiği haberine oğliiim bak pilot yok demiş adam okulu bitirmiş ne uçurduğu uçağı ne aletleri ne uçağın system bilgisi zerra kadar yok handling .bu ne ya parası için ezberle pilot ol parayı bastır pilot ol zaten bu ülkede porsche yede kekolar binmiyor mu:) sektör bozuldu nerede değişik adam var doluştu bu meslek bu kadar ulaşılması kolay meslek mii iyi yapıyorlar hatta umarım daha da katılaşır kurallar
  • Maalesef babam hollandada copcudu bizde okuduk dedik ulkemiz bizimle gurur duyar diye tam tersine bize daha cok gicik oldular,allahdan korkmayanlar bendenmi korkacakdi/ Peki bu devir nere kadar surecek bu kartellere kim dur diyecek askeriyedn atilan askerler hepsi havayollarinin basina getirilio ne anladim bu isden baban kim anan kim kim kim kim? yerde artarsa yabancilara veriolar yani sunu demek istiolar biz kendi insanimizi bilmem ne yapariz?yanlisim varsa duzeltin arkadaslar
  • PGS'ye bulaşma derim pişman olursunuz.Yurt dışında kaldığınızı söylediniz,eğer EASA lisansınız varsa ABD'de Type Rating almak size yarı fiyatına gelecektir.ABD'yi düşünmüyorsanız Polonya veya Romanya'daki merkezleri araştırın derim.PGS'den alacağınız Type rating size 2 kat pahalıya mal olacaktır ve de iş garantisi vermeyeceklerdir,eğer sivil havacılıkta tecrubeniz yok ise.Ayrıca Türkiyeden aldığınız Type Ratingin lisansınızı veren ülke tarafından tanınıp tanınmayacağını araştırınız.
  • Yakın zamanda bu eğitimleri bitirmiş biri olarak; öncelikle bu ise başlayacak arkadaslara basarılar diliyorum.Bu iste torpil olmadıgını söylemek ( her şirkette istisnasiz) yalan olur.Ucus okulunu bitirince ( oldukça başarılı bir öğrenciydim )bütün şirketlerin kapaisini çaldım ve hepside yüzüme kapandı.Uzun zamanlar bekledikten sonra çalısmaya başlayabildim.Cok zorlu sınavlardan ( torpiliniz varsa da ) gececeksiniz bunu unutmayın.Siklikla assagilanacaksiniz stresden uyuyamayacak kotu günler geçireceksiniz ve sonunda cok yogun çalısmanız gerekecek.herkese kolay gelsin
  • '' uçuş okullarının yanısıra yükseköğretim kurumlarında akademik eğitim dışında pilotaj eğitimi alacak öğrenci pilotlar için de 01.03.2014 tarihinden itibaren geçerli olacak. '' denilmiş . Arkadaş, resmi belgede anlatım bozukluğu nasıl olur anlamıyorum ! Şimdi bu bildirgeye göre üniversite bünyesinde bulunan THK- Aü Üniversitelerindeki pilotaj bölümlerinde eski sisteme(özel yetenek sınavları) , göre mi öğrenci alacak ?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş okullarında pilotluk eğitimi alacak adayların kabulünde test yöntemine geçilmesi amacıyla bir talimat yayımladı.

SHGM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Pilotaj eğitimine başlayan adayların eğitimlerini tamamladıktan sonra havayolu işe alım süreçlerinde pilotluk yeteneklerinin ölçüldüğü ve testlerden geçememesi sebebi ile kişilerin zaman ve maddi anlamda mağdur olduklarına yönelik vaki şikâyetler üzerine bu testlerin öğrenci kabulünden önce yapılmasına karar verildi.

Pilotaj eğitimi alacak adayların eğitime başlamadan önce tabi tutulacağı teste ilişkin usul ve esasların yer aldığı Öğrenci Pilot Seçiminde Kullanılacak Test Talimatı (SHT-1T), Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi imzasıyla uçuş okullarına gönderildi.

SHGM'nin yetkilendirdiği Uçuş Eğitim Organizasyonlarına pilotluk için başvuran adayların eğitime başlamadan önce teste tabi tutulması ve sadece başarılı olan adayların pilotluk eğitimine kabul edilmesi istendi.

Talimat kapsamında Uçuş Okulları, İngilizce bilgisinin yanısıra Matematik bilgisi, Fizik bilgisi, Zekâ, Görsel ve işitsel hafıza, Algılama ve yoğunlaşma, Kişilik testi, Uzay oryantasyonu, Psikomotor, Stres altında karar verme, Fiziksel uyum konularını kapsayacak şekilde bir test yaptıktan sonra pilotluk eğitimi alacak öğrencileri belirleyecek.

Uçuş Okulları öğrenci seçiminde uygulayacakları test sistemlerini, test sistemi sonuçlarının öğrenci seçiminde nasıl kullanılacağını ve özelliklerini açıklayan bir başvuru dosyasını Genel Müdürlüğe sunacak ve onaylandıktan sonra pilot seçim usulünü bu yönteme göre gerçekleştirecek. Talimat kuralları, uçuş okullarının yanısıra yükseköğretim kurumlarında akademik eğitim dışında pilotaj eğitimi alacak öğrenci pilotlar için de 01.03.2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Pilotluk eğitimi öncesi adayların ön testine tabi tutulmasını içeren yeni uygulamanın, havayolu işletmelerinde işe girerken istenen yeterlilikler çerçevesinde lisanslı pilotlara önemli avantaj sağlayacağı ve böylelikle sivil havacılığın hızla artan pilot ihtiyacının zaman ve emek kaybının önüne geçilerek karışlanabileceği düşünülüyor. 

SHGM'DEN FLAŞ KARAR... PARAYI VEREN PİLOT OLAMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

OSAVAGE ~ 9 yıl önce
SGHM KONTROL PILOTLARINI nasil bilirsiniz? BALON PILOTU olarak dersek yanlis yapmamis oluruz,zira balon pilotundan UCAK kontrol pilotlari var.Konusmakta zorlanan ,konusmaktan aciz,,psikolojik sorunlari ollan ,biz ogrencilere kontrol ucuslarinda bilgisizligi ile kok sokturen Kontrol Pilotcugu N.S ler gibi fosiller olara taniriz dersek yanilmamis oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OSAVAGE ~ 9 yıl önce
SGHM once kontrol pilotu olarak ullandigi ici gecmis akli kit psikolojik sorunlari olup bizi konrola gelen pilotcuklarini teste tabi tutsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotaj ~ 10 yıl önce
BU karar Anadolu Üni - Pilotaj bölümü içinde geçerli mi ?Özel yetenek sınavları geri dönecek mi ? Bilgisi olan var mı ?!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrubeli magdur ~ 10 yıl önce
Sivil havaciliktan Ramazan Duzgun beyin ATPL sinavi haksizliklarina da bir an once mudehale ederek sektoru ve ozellikle tecrubeli pilotlari rahatlatmasini bekliyoruz. Durumumuz perisan. 15 000 soru ezberliyoruz. 50 yas ve 8000 saat ucustan sonra bu buyuk haksizlik. Durumumuz icler acisi. Ailemiz dagildi. Isimizi kaybettik. Duyun sesimizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş okulu mezunu! ~ 10 yıl önce
Size gore biz parayi verdigimizde elimize lisans tutusturup yolladilarmi bizi? Biz calistik 220 saat uctuk gece gündüz demeden yeri geldi agladik surekli calismaktan stresten hasta olduk ama sonunda anadoluyada thkya da kontrole gelen shgm nin yetkili hocasi tarafindan kontrole alindik ve gectik!! Bizim sizden tek farkimiz elimizde lisans olmasina ragmen hala uykularimizin kacmasi cunku ödememiz gereken bi kredi var!! Bizim sizden tek farkimiz bu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
Çok doğru bi yorum keske herkes bunu anlayabilse..
Öğrenci piot ~ 10 yıl önce
Süper bir haber sonunda sektör düzelecek! Şu mesleği hem seven hemde bilgisiyle hakeden yapar inşallah. İnsan ayrımı yapmıyorum ama adam doğudan gelmiş babası bu haberlerde saçma sapan pilot eksiği haberine oğliiim bak pilot yok demiş adam okulu bitirmiş ne uçurduğu uçağı ne aletleri ne uçağın system bilgisi zerra kadar yok handling .bu ne ya parası için ezberle pilot ol parayı bastır pilot ol zaten bu ülkede porsche yede kekolar binmiyor mu:) sektör bozuldu nerede değişik adam var doluştu bu meslek bu kadar ulaşılması kolay meslek mii iyi yapıyorlar hatta umarım daha da katılaşır kurallar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bosver diyen arkadas ~ 10 yıl önce
Maalesef babam hollandada copcudu bizde okuduk dedik ulkemiz bizimle gurur duyar diye tam tersine bize daha cok gicik oldular,allahdan korkmayanlar bendenmi korkacakdi/ Peki bu devir nere kadar surecek bu kartellere kim dur diyecek askeriyedn atilan askerler hepsi havayollarinin basina getirilio ne anladim bu isden baban kim anan kim kim kim kim? yerde artarsa yabancilara veriolar yani sunu demek istiolar biz kendi insanimizi bilmem ne yapariz?yanlisim varsa duzeltin arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
PGS'ye bulaşma derim pişman olursunuz.Yurt dışında kaldığınızı söylediniz,eğer EASA lisansınız varsa ABD'de Type Rating almak size yarı fiyatına gelecektir.ABD'yi düşünmüyorsanız Polonya veya Romanya'daki merkezleri araştırın derim.PGS'den alacağınız Type rating size 2 kat pahalıya mal olacaktır ve de iş garantisi vermeyeceklerdir,eğer sivil havacılıkta tecrubeniz yok ise.Ayrıca Türkiyeden aldığınız Type Ratingin lisansınızı veren ülke tarafından tanınıp tanınmayacağını araştırınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakın zamanda bu eğitimleri bitirmiş biri olarak; öncelikle bu ise başlayacak arkadaslara basarılar diliyorum.Bu iste torpil olmadıgını söylemek ( her şirkette istisnasiz) yalan olur.Ucus okulunu bitirince ( oldukça başarılı bir öğrenciydim )bütün şirketlerin kapaisini çaldım ve hepside yüzüme kapandı.Uzun zamanlar bekledikten sonra çalısmaya başlayabildim.Cok zorlu sınavlardan ( torpiliniz varsa da ) gececeksiniz bunu unutmayın.Siklikla assagilanacaksiniz stresden uyuyamayacak kotu günler geçireceksiniz ve sonunda cok yogun çalısmanız gerekecek.herkese kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zalim avci baba ~ 10 yıl önce
bu dediklerin malesef sxs de yok
Bakar mısınız? ~ 10 yıl önce
'' uçuş okullarının yanısıra yükseköğretim kurumlarında akademik eğitim dışında pilotaj eğitimi alacak öğrenci pilotlar için de 01.03.2014 tarihinden itibaren geçerli olacak. '' denilmiş . Arkadaş, resmi belgede anlatım bozukluğu nasıl olur anlamıyorum ! Şimdi bu bildirgeye göre üniversite bünyesinde bulunan THK- Aü Üniversitelerindeki pilotaj bölümlerinde eski sisteme(özel yetenek sınavları) , göre mi öğrenci alacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 10 yıl önce
Yok mu bilgisi olan ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000