25 Mart 2010, Perşembe 18:06:34

SHGM'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE YATAY ANLAŞMA İLE İLGİLİ AZ ÖNCE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI. İŞTE SHGM'NİN O AÇIKLAMASI
  • senelerdir duyduumuz vatan elden gidio serenatı,yine çalınıyor.siz ne kadar korkak insanlarsınız ya.bide türküm diye övünürsünüz.hani hiç avrupa görmemişler desem havacısınız.biraz kendinize gelin.onlar bizi neden şimdiye kadar avrupanın kapısından içeri sokmadılar biliyormusunuz.çünkü onlar bizden korkuyor.korkmaktada haklılar,çünkü;kendinden başka her millete kötü gözle bakan,aşağılık kompleksine kapılmış cahil bir milletiz...
  • Yine tam incelemeden bilmeden birşeye imza atıldı. Şİmdi Yunanlı gelip ben senin ülken üzerinde klerans doldurup uçacağım deyince bakalım kim ne diyebilecek???
  • arkadaş zaten her şey icao, jar, ecac ve eurocontrol kurallarına göre yapılmıyor mu? hah şimdi dayatacaklar single european sky, airspace classification görecem ben o zaman ak kara..
  • Onumuzdeki gunlerde herhalde bu anlasma ile ilgili daha cok bilgi edinecegiz. Hemen yorumlarla bir karar vermeyelim. Hele bir aciklasinlar bakalim su meshur anlasmayi!
  • Avrupa 73 milyonsun seni arama alamam dedi,bunun üzerine ülkemi yönetenler hala bir takım nüfusu kalabalık ülkelere vize'yi kaldırdı.Allah aşkına bu çifte standart nedir?Nasıl Ab'ye gireceğiz diye bizleri aldatmaya çalışırlar.Şu an biz ab'ye girmiş olsak Suriye,Libya,vb.ülke vatandaşlarıda vizesiz ülkemiz üzerinden Avrupaya girmiş olurdu.Bir şeyler yanlış değilmi?Niye bizi aldatıyorlar?
  • ANLAŞMAK GÜZELDE BİZİM ÇIKARLARIMIZ NEDİR ONLARIN ÇIKARLARI NEDİR? LÜTFEN BİLELİM. BİZE BİR VERİP ON ALMAYA HALA ÇALIŞIYORLARSA YAZIK.
  • Avrupa bitti sen ne anlasmasi yapiyorsun? Avrupanin cikari var bizim hic bir zaman cikarimiz olmadi.Kimse Türkiyeyi Avrupa birligne almaz.Fake 30 yil belkedik daha 50 yil sürecek.
  • Bu Rum kesmine Limanları ve Hava sahasını açmak anlamına gelmiyormu? Praf edilen sözleşme biraz içeriğini daha fazla açıklaya bilirmisiniz.....
  • bi faydası var oda artık easa nın aldığı her kararı aynen uygulamak zorundasınız yani ülke farklılıklarına son işte işin olumlu tarafı. shy 1 shy 6AB filan easa ops tan farklı olamaz farklılıklar varsa düzeltmek zorundasınız, national difference yok artık .benim anladığım bu.EASA dan denetlemeye gelecekler vs vs
  • EASA bir AB üyeliğidir.Ancak bazı avrupa ülkeleri AB ye girmeden bu EASA ya kabul edilmiştir. AB ye girmesi mümkün olupta AB üyesi olmayı reddeden ülkeleri EASA üyesi yap ,Türkiye gibi AB üyelik sürecinde boğuşan ve üye olmak için büyük caba safeden ükleye sen sadece ağzına bir parmak bal calma adına Gözlemcilik yetkisi ver.Olacak iş değil bu.

AB Komisyonu ile yapılan 8 turluk seri toplantılar ve yapılan müzakereler sonucunda Türkiye ve AB Komisyonu arasında sivil havacılık alanında Yatay Anlaşma parafe edildi.

25 Mart 2010 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen ve Türkiye adına Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA tarafından AB Komisyonu yetkilileriyle parafe edilen anlaşmaya göre;

AB'nin yasal anlamda tanınması sağlanacağı gibi, 26 AB üyesi ile ayrı ayrı anlaşmalar yapmak yerine bu ülkeler adına AB Komisyonu ile yapılacak tek bir anlaşma ile 26 Hava Ulaştırma Anlaşması yasal zemine kavuşmuş olacak.

Bu anlaşma ile Türkiye'nin AB havacılık sistemine olan entegrasyonunun önündeki engellerin kaldırılması, özellikle Tek Avrupa Hava Sahası (Single European Sky - SES) gibi Avrupa için son derece önemli olan projelere katılmak imkânı bulunacağı gibi, AB Havacılık Emniyet Ajansı EASA ile işbirliğinin geliştirilmesi de sağlanabilecek. 

Ayrıca, AB'ye tam üyelik kapsamında sürdürülen müzakere sürecinde askıda bulunan Ulaştırma faslının müzakerelere açılması için bir ön şart olması beklenen (şimdilik gayri resmi olarak) yatay anlaşmanın  parafe edilmesi ile bu ön şart şimdiden karşılanmış olacak.

Tarihi anlaşmanın mimarlarından SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de canlı yayında anlaşmanın detaylarını anlatıyor.

 

SHGM'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
senelerdir duyduumuz vatan elden gidio serenatı,yine çalınıyor.siz ne kadar korkak insanlarsınız ya.bide türküm diye övünürsünüz.hani hiç avrupa görmemişler desem havacısınız.biraz kendinize gelin.onlar bizi neden şimdiye kadar avrupanın kapısından içeri sokmadılar biliyormusunuz.çünkü onlar bizden korkuyor.korkmaktada haklılar,çünkü;kendinden başka her millete kötü gözle bakan,aşağılık kompleksine kapılmış cahil bir milletiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yine tam incelemeden bilmeden birşeye imza atıldı. Şİmdi Yunanlı gelip ben senin ülken üzerinde klerans doldurup uçacağım deyince bakalım kim ne diyebilecek???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaş zaten her şey icao, jar, ecac ve eurocontrol kurallarına göre yapılmıyor mu? hah şimdi dayatacaklar single european sky, airspace classification görecem ben o zaman ak kara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onumuzdeki gunlerde herhalde bu anlasma ile ilgili daha cok bilgi edinecegiz. Hemen yorumlarla bir karar vermeyelim. Hele bir aciklasinlar bakalim su meshur anlasmayi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa 73 milyonsun seni arama alamam dedi,bunun üzerine ülkemi yönetenler hala bir takım nüfusu kalabalık ülkelere vize'yi kaldırdı.Allah aşkına bu çifte standart nedir?Nasıl Ab'ye gireceğiz diye bizleri aldatmaya çalışırlar.Şu an biz ab'ye girmiş olsak Suriye,Libya,vb.ülke vatandaşlarıda vizesiz ülkemiz üzerinden Avrupaya girmiş olurdu.Bir şeyler yanlış değilmi?Niye bizi aldatıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ANLAŞMAK GÜZELDE BİZİM ÇIKARLARIMIZ NEDİR ONLARIN ÇIKARLARI NEDİR? LÜTFEN BİLELİM. BİZE BİR VERİP ON ALMAYA HALA ÇALIŞIYORLARSA YAZIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa bitti sen ne anlasmasi yapiyorsun? Avrupanin cikari var bizim hic bir zaman cikarimiz olmadi.Kimse Türkiyeyi Avrupa birligne almaz.Fake 30 yil belkedik daha 50 yil sürecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Rum kesmine Limanları ve Hava sahasını açmak anlamına gelmiyormu? Praf edilen sözleşme biraz içeriğini daha fazla açıklaya bilirmisiniz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bi faydası var oda artık easa nın aldığı her kararı aynen uygulamak zorundasınız yani ülke farklılıklarına son işte işin olumlu tarafı. shy 1 shy 6AB filan easa ops tan farklı olamaz farklılıklar varsa düzeltmek zorundasınız, national difference yok artık .benim anladığım bu.EASA dan denetlemeye gelecekler vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EASA bir AB üyeliğidir.Ancak bazı avrupa ülkeleri AB ye girmeden bu EASA ya kabul edilmiştir. AB ye girmesi mümkün olupta AB üyesi olmayı reddeden ülkeleri EASA üyesi yap ,Türkiye gibi AB üyelik sürecinde boğuşan ve üye olmak için büyük caba safeden ükleye sen sadece ağzına bir parmak bal calma adına Gözlemcilik yetkisi ver.Olacak iş değil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000