06 Ocak 2012, Cuma 11:23:32

SHGM'DEN "EMNİYET YÖNETİMİ" TAVSİYELERİ

Sivil havacılık sektörüne ‘Emniyet Yönetimi” tavsiyeleri…
  • SMM konusunda bu işlerin içinden gelen birisi olarak;uluslar arası kuralları uygulamak ve sistemi buna göre kurmak tabiki dopru olacaktır.Ancak;fiziki şartlar karalteristik özellikler,ekipman yeterliliği ve personelin bu doğrutu da istihdam edilmesi ve bunlara göre uygulamalrın hayata geçirilmesi en büyük eksikliktir.Ayrıca HANDLING konusunda ise bu işi erbabı olan kendini aşmış ve bu işlere hayatını vermiş kişilerin işin başına geçirilmesi en doğru uygulama şekli olacaktır..Ayrıca,Türkiye SH'la ilgili bu konuya bir an öçnce çözüm bulması ve sstandartları yakalama gerekir.
  • GUVENLIK DIYORUZ DA THY GENEL MUDURLUGUNUN ONUNDE GUNUN HER SAATINDE BIR SURU KAMYON,KAMYONET,OTOBUS,ARABA VS PARK HALINDE SAATLERCE BEKLIYOR YETMIYOR DUNYA TICARET MERKEZINDEN GELEN YOLUN USTU,E5 DEN HAVALIMANINA BAGLANAN YOLUN USTU VE B KAPISINA GIDEN YOLUN USTU DE ACIK OTOPARK OLMUS NE AHL MULKI IDARE AMIRININ NE THY GUVENLIK BASKANLIGININ NE AHL GUVENLIK AMIRININ NE DE TRAFIK POLISLERININ UMURUNDA DEGIL...ALLAH MUHAFAZA O ARACLARIN ICI BOMBA DOLU OLSA NE OLUR DIYE HIC DUSUNUYOR MUSUNUZ SORUMLU SORUMSUZLAR???? BU ULKEDE ISINI DOGRU YAPAN BIR TANE KURUM,CALISAN,YETKILI VS YOK MU??? ULKENIN EN ONEMLI HAVALIMANINDA BOYLE PARK VE GUVENLIK REZALETI NASIL OLUR??? NASIL GORMEZDEN GELINIR NASIL BANA NE BOSVER DENIR ANLAMAK MUMKUN DEGIL...
  • bir konuda uluslararası mevzuatta hüküm varsa,doğrudan uygulamak en pratik çözüm. bizde birşeyler yazalım dedikçe sorun olur,çelişkiler olur.pirinçle taşla uğraşır dururuz.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Emniyet Yönetimi konusunda sivil havacılık sektörüne tavsiye edilen uygulamalara ilişkin yeni kitabını yayımladı.

“Emniyet Yönetimi El Kitabı” adı ile yayımlanan kitap, SHGM’nin diğer yayımlarında olduğu gibi sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kural ve standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla sektöre ışık tutacak ve uygulamalarında kılavuzluk edecek bilgiler içeriyor.

Emniyet Yönetim Sistemi ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarını içeren kitap, ICAO tarafından tavsiye edilen uygulamaların gerekliliğinin anlaşılması amacıyla temel emniyet kavramlarına ışık tutuyor.

ICAO tarafından yayımlanan “Safety Management Manual (SSM) Doc. 9589 AN/474” dokümanının Türkçe’ye tercümesi niteliğindeki kitap, emniyet yönetim kavramları, Annex 1, 6, 8, 11, 13, 14 ve ilgili kılavuz materyallerinde yer alan emniyet yönetimi ile ilgili ICAO Standartları ve Tavsiye Edilen Uygulamaları hakkında havacılık sektörüne önemli bilgiler veriyor.

“Emniyet Yönetimi El Kitabı" ile, havaalanlarıyla ilgili 22. kitabını yayınlayan SHGM, ülkemizde eksikliği yaşanan havacılığa ilişkin yayınlarının çoğaltılmasına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor…
SHGM'DEN "EMNİYET YÖNETİMİ" TAVSİYELERİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
SMM konusunda bu işlerin içinden gelen birisi olarak;uluslar arası kuralları uygulamak ve sistemi buna göre kurmak tabiki dopru olacaktır.Ancak;fiziki şartlar karalteristik özellikler,ekipman yeterliliği ve personelin bu doğrutu da istihdam edilmesi ve bunlara göre uygulamalrın hayata geçirilmesi en büyük eksikliktir.Ayrıca HANDLING konusunda ise bu işi erbabı olan kendini aşmış ve bu işlere hayatını vermiş kişilerin işin başına geçirilmesi en doğru uygulama şekli olacaktır..Ayrıca,Türkiye SH'la ilgili bu konuya bir an öçnce çözüm bulması ve sstandartları yakalama gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GUVENLIK DIYORUZ DA THY GENEL MUDURLUGUNUN ONUNDE GUNUN HER SAATINDE BIR SURU KAMYON,KAMYONET,OTOBUS,ARABA VS PARK HALINDE SAATLERCE BEKLIYOR YETMIYOR DUNYA TICARET MERKEZINDEN GELEN YOLUN USTU,E5 DEN HAVALIMANINA BAGLANAN YOLUN USTU VE B KAPISINA GIDEN YOLUN USTU DE ACIK OTOPARK OLMUS NE AHL MULKI IDARE AMIRININ NE THY GUVENLIK BASKANLIGININ NE AHL GUVENLIK AMIRININ NE DE TRAFIK POLISLERININ UMURUNDA DEGIL...ALLAH MUHAFAZA O ARACLARIN ICI BOMBA DOLU OLSA NE OLUR DIYE HIC DUSUNUYOR MUSUNUZ SORUMLU SORUMSUZLAR???? BU ULKEDE ISINI DOGRU YAPAN BIR TANE KURUM,CALISAN,YETKILI VS YOK MU??? ULKENIN EN ONEMLI HAVALIMANINDA BOYLE PARK VE GUVENLIK REZALETI NASIL OLUR??? NASIL GORMEZDEN GELINIR NASIL BANA NE BOSVER DENIR ANLAMAK MUMKUN DEGIL...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir konuda uluslararası mevzuatta hüküm varsa,doğrudan uygulamak en pratik çözüm. bizde birşeyler yazalım dedikçe sorun olur,çelişkiler olur.pirinçle taşla uğraşır dururuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000