03 Nisan 2009, Cuma 14:21:45

SHGM'DEN ECAC BAŞARISI

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ECAC Eğitim Organizasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.
  • bir şey anlamadıysan ve bu işleri biliyorsan git ve EASA üyeliğimizi sen al..!
  • ATPL sınavları ne olacak ? bilgi ve açıklama lütfen
  • JAA kapanacak da Türkiye EASA'nın neresinde yer alacak. Soronomuz eğitim değilki. EASAya üye olup olamayacağımız.

Konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:

Bilindiği üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün de üyesi bulunduğu JAA bünyesinde yürütülmekte olan uçuşa elverişlilik, bakım, sertifikasyon, regülasyon, operasyon ve lisanslandırma konularındaki faaliyetler EASA’ya devredilmiştir.

JAA, halen biri İrtibat Bürosu (JAA-LO) ve diğeri Eğitim Organizasyonu (JAA-TO) olmak üzere iki kısımlı bir organizasyon olarak faaliyetlerini JAA-T ismiyle sürdürmektedir.

AB üyesi olmayan ülkeler adına JAA-T bünyesinde sürdürülmekte olan faaliyetler, kısaca FUJA olarak bilinen ve JAA’in geleceğini belirlemek amacıyla hazırlanan rapor doğrultusunda 30 Haziran 2009 tarihinde durdurulacaktır.

Eğitim faaliyetlerini JAA-TO olarak Hollanda’nın Hoofddorp kentinde sürdürmekte olan JAA Eğitim Organizasyonu, Türkiye tarafından yapılan girişimler doğrultusunda ECAC’ın bir alt organı haline dönüştürülme kararı alınmıştır.

JAA Komite ve EB Başkanı unvanıyla Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ile ECAC Başkanı Luis Almeida Fonseca tarafından 20 Ocak 2009 tarihinde Paris’te imzalanan anlaşma ile bu karar yerine getirilmiştir.

Daha sonra, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’nun da üyesi bulunduğu ECAC Yönetim Kurulu tarafından 25 Şubat 2009 tarihinde yapılan periyodik toplantısında ECAC Eğitim Organizasyonu’nun 5 kişi olması planlanan Yönetim Kurulu üyeliği, SHGM girişimleri sonucunda Türkiye’nin de dâhil olmasına imkân yaratmak amacıyla 6 kişi olarak belirlenmiş ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ECAC Eğitim Organizasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

Bu suretle, Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında Türkiye’nin de önemli bir rol üstlenmesi sağlanmış ve Türkiye’nin eğitim ve bakım üssü yapılması yönündeki hedeflerine ulaşılması yönünde de önemli bir katkı sağlanmıştır.

SHGM'DEN ECAC BAŞARISI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir şey anlamadıysan ve bu işleri biliyorsan git ve EASA üyeliğimizi sen al..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATPL sınavları ne olacak ? bilgi ve açıklama lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
JAA kapanacak da Türkiye EASA'nın neresinde yer alacak. Soronomuz eğitim değilki. EASAya üye olup olamayacağımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000