27 Mart 2009, Cuma 03:36:04

SHGM'den düşen helikopterle ilgili açıklama

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, ''BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterde 406 MegaHertz'lik (MHz) ELT cihazı bulunduğunu'' bildirdi.
  • benim denizde gezen 30 bin liralık ahşap dan yapılma acente motoruma 1750 euro luk ais - b cıhazını 2 sene evvel takma mecburiyetti getiren idare sayesinde şimdi internetten anında görüntü alarak takip edebiliyorumda yüzbinlerce dolar kıymetinde uçan bir aracta nasıl olurda devamlı sinyal verecek bir transporter olmaz bunu anlayamıyorum ?
  • ortada helikopterde yok.. ELT cıhazıda yok ... Yer yarılıp içine girmediler yaa

SHGK, mevzuat gereğince, ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayı verilmesi için helikopterlerde ELT cihazı bulundurulması zorunlu. Bu kapsamda, helikopterlerde 400 MHz'lik ELT cihazı bulundurulması gerekiyor.

SHGM yetkililer, ''düşen helikopterin ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayına sahip olduğunu, helikopterde 406 MHz'lik ELT cihazı bulunduğunu'' kaydettiler.

SHGM'den düşen helikopterle ilgili açıklama

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
benim denizde gezen 30 bin liralık ahşap dan yapılma acente motoruma 1750 euro luk ais - b cıhazını 2 sene evvel takma mecburiyetti getiren idare sayesinde şimdi internetten anında görüntü alarak takip edebiliyorumda yüzbinlerce dolar kıymetinde uçan bir aracta nasıl olurda devamlı sinyal verecek bir transporter olmaz bunu anlayamıyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ortada helikopterde yok.. ELT cıhazıda yok ... Yer yarılıp içine girmediler yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000