21 Ağustos 2009, Cuma 14:46:46

SHGM'den değerlendirme toplantısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu 2009 yılı başından buyana gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.
  • Komisyon 5 işletmenin işletme ruhsatını askıya aldı 11 işletmenin işletme ruhsatını iptal etti ama havacılıkta kriz yokkkkkkkkkkkk.

Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A) kapsamında çalışmalarını sürdüren ve başkanlığını Genel Müdür Dr. Ali Arıduru’un yaptığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu 2009 yılı sene başından bu yana 23 toplantı gerçekleştirerek 30 karara imza attı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 12 toplantı gerçekleştiren Komisyon bu toplantılarda 21 karar almıştı.

Komisyon gerçekleştirmiş olduğu sene başından buyana ki 23 toplantıda, 5 işletmeye ön izin ve 4 işletmeye işletme ruhsatı verdi. Komisyon aynı zamanda 5 işletmenin ruhsatını askıya alırken, 11 işletmenin de ruhsatını iptal etti.

Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarından oluşan Komisyon, havayolu, hava taksi, genel havacılık, zirai ve balon gibi havacılık işletmelerinin ön izin ve asıl ruhsat işlemlerini değerlendirerek Bakanlık makamına arz ediyor. Komisyon aynı zamanda  bu işletmeler hakkında uçuş durdurma, ruhsat askıya alma ve ruhsat iptal etme gibi konularda değerlendirmelerde bulunarak almış olduğu kararları Bakanlık makamına sunuyor.

SHGM'den değerlendirme toplantısı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Komisyon 5 işletmenin işletme ruhsatını askıya aldı 11 işletmenin işletme ruhsatını iptal etti ama havacılıkta kriz yokkkkkkkkkkkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000