05 Aralık 2012, Çarşamba 08:00:49

SHGM'DEN BİR İMZA DAHA

Türkiye ve Nijerya Sivil Havacılık Otoriteleri, iki ülke arasındaki uçuşların arttırılması, yeni uçuş noktaları oluşturulması ve çoklu tayine geçilmesi amacıyla ikili havacılık anlaşmasını revizyona tabi tuttu.
  • BU ANLASMA ULKEMIZ ICIN CIDDI ONEM ARZETMEKTE AMA BASA ANLASMASINA ABUJA EKLENMEDIKCE IKI ULKE ARASINDAKI TICARI, TRUSLIK VE EGITIMSEL TRAFIK ANCAK VE ANCAK TRANSIT YOLCUYA HITAP EDECEKCEKTIR YETKILILERDEN ABUJA ICIN BIRAZ DAHA GEYRET GOSTERMELERINI RICA EDERIZ.

SHGM'den yapılan açıklamada:

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Nijerya Havacılık Bakanlığı Temsilcisi Hassan Musa’nın başkanlığında 03 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen heyetler arası görüşme sonucunda yeni maddeler üzerinde anlaşma sağlanarak Mutabakat Zaptı imzalandı.

Mutabakat Zaptı ile, daha önce tek bir havayolu işletmesi tarafından gerçekleştirilen seferlerin birden fazla havayolu işletmesi tarafından düzenlenmesine imkan tanıyan çoklu tayine geçildi.  Uçuş ağının güçlendirilmesi ve böylelikle iki ülke arasındaki ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için önceki anlaşmanın tarifelerle ilgili maddesi daha liberal hale getirilerek, havayolu mutabakatı aranması şartının kaldırılmasına karar verildi.


2002 tarihli Hava Ulaştırma Anlaşması kapsamında idari düzeyde uçuş gerçekleştirilen Lagos ile yeni nokta olarak Kano şehri tarifeli sefer noktaları olarak belirlenirken, tayin edilen havayollarının belirlenen noktalarda koterminalizasyon hakkı ile sefer gerçekleştirmesine de imkan sağlandı.

Anlaşmaya çerçevesinde, ülkemizden tayin edilen havayolu işletmelerine yurt içindeki tüm noktalardan Lagos’a haftalık 7 frekans, Kano’ya ise haftalık 5 frekans sefer gerçekleştirme hakkı tanındı. Nijerya’dan tayin edilen havayolu işletmeleri ise Nijerya’daki tüm noktalardan İstanbul ve daha sonra ülkemizde belirlenecek bir noktaya tarifeli yolcu seferleri düzenleyebilecek.

Afrika’da Uçuş Noktası 55, Frekans sayısı 476 Oldu..

Nijerya ile imzalanan Mutabakat Zaptı ile, Türkiye’nin Afrika’daki uçuş noktalarının sayısı 55, frekans sayısı ise 476’ya ulaştı.

Nijerya Havacılık Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra yer hizmetleri, havaalanları ve havayolları temsilcilerinden oluşan Nijerya Heyeti, İstanbul ziyareti çerçevesinde ayrıca Türk sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle de bir araya gelerek yatırım ve işbirliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Müzakere esnasında, Türk tarafının taleplerini kayıt altına alacak şekilde bir Toplantı Tutanağı imzalanarak, ilişkilerin daha da geliştirilmesine imkan sağlamak üzere, 7-12 Aralık 2012 tarihlerinde Cidde’de gerçekleştirilecek ICAN 2012 Konferansı esnasında tekrar bir araya gelme konusunda mutabakat sağlandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…
 

SHGM'DEN BİR İMZA DAHA

Yorumlar

SELAMI ALTAY ~ 11 yıl önce
BU ANLASMA ULKEMIZ ICIN CIDDI ONEM ARZETMEKTE AMA BASA ANLASMASINA ABUJA EKLENMEDIKCE IKI ULKE ARASINDAKI TICARI, TRUSLIK VE EGITIMSEL TRAFIK ANCAK VE ANCAK TRANSIT YOLCUYA HITAP EDECEKCEKTIR YETKILILERDEN ABUJA ICIN BIRAZ DAHA GEYRET GOSTERMELERINI RICA EDERIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000