12 Ekim 2012, Cuma 08:27:46

SHGM'DEN BALON DÜZENLEMESİ

Balonlar deniz ve göller üzerinde de uçuş yapabilecek…
  • toplanan ucaklarla bunun ne ilgisi var? Ayrica havaciligin rahatlamasi gerekiyor. Gordun iste hala caga ayak uyduramayan havalimani kucuk ucagi tarlaya gonderdi dussun olsun diye. Kimin sucu? THK yozlasmissa kimin sucu? Senelerce pilot yetistiren Menekse ucus okulu kimseyi oldurmus mu? Sadik Sindel bey kimseyi oldurmus mu? Albay maybay gibi adamlara bakin siz. SSS miymis SSO muymus neymis onuda yeni ogrendik. Onlarin ucaklarini toplarsiniz.
  • Son zamanlarda dağdan taştan yollardan küçük uçak enkazları toplamaya başladık. Nerdeyse herhafa bir kaza olmaya başladı. Bu yetmiyormuş gibi deseniz artık bundan böyle birde göllerden denizlerden balon toplamaya başlayacağız.. Demekki İki sayfalık bir kağıdı yazıp yayınlayınca bu işler oluyormuş. Sizden önceki yöneticiler kara cahilmiş. Bir kağıt müsvettesi yayınlamakla bu işler olurmu ya hangi alt yapıyı oluşturdunuz? ne yaptınz bu balonlar nasıl uçacak. Milletin başına iş çıkarıp duruyorsunuz ya bakalım kendi başınıza ne zaman iş açacaksınız ben asıl onu çok merak ediyorum.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sıcak hava balonlarının su üstünde uçuş yapmasına imkan veren düzenlemeyi hayata geçirdi.

Ülkemizde Kapadokya Bölgesi’nde yaygın olarak yapılan balon uçuşlarının su üzerinde de gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda turizme katkı sağlanması amacıyla SHGM tarafından Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı’nda revizyon yapıldı.

10 Ekim 2012 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile, sıcak hava balonlarının deniz ve kapalı sular üzerinde yapacağı uçuşlar ile gece yapılacak uçuşlara belirli şartlara bağlı olarak izin verilebilecek.

Özellikle balon filomuzdaki artışa paralel olarak ülke kaynaklarından turizme daha fazla katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen yeni düzenleme çerçevesinde, Kapadokya bölgesine alternatif uçuş bölgelerinin oluşturulması, ülkemizin turizm potansiyeli taşıyan bölgelerinde ve göller üzerinde balon ile hava taşımacılığı yapılması amaçlanıyor.

Sivil havacılıkta yaşanan gelişmelere paralel olarak balon işletmelerinin sayısında da önemli artış yaşandı. 2003 yılında balon işletmelerimizin sayısı 6 iken, bugün 19 balon işletme bulunuyor. Balon işletmelerinin filolarındaki balon sayısı da üç katından fazla artarak 43’ten 162’ye ulaştı. 

SHGM'DEN BALON DÜZENLEMESİ

Yorumlar

toplanan ucaklara ~ 12 yıl önce
toplanan ucaklarla bunun ne ilgisi var? Ayrica havaciligin rahatlamasi gerekiyor. Gordun iste hala caga ayak uyduramayan havalimani kucuk ucagi tarlaya gonderdi dussun olsun diye. Kimin sucu? THK yozlasmissa kimin sucu? Senelerce pilot yetistiren Menekse ucus okulu kimseyi oldurmus mu? Sadik Sindel bey kimseyi oldurmus mu? Albay maybay gibi adamlara bakin siz. SSS miymis SSO muymus neymis onuda yeni ogrendik. Onlarin ucaklarini toplarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Son zamanlarda dağdan taştan yollardan küçük uçak enkazları toplamaya başladık. Nerdeyse herhafa bir kaza olmaya başladı. Bu yetmiyormuş gibi deseniz artık bundan böyle birde göllerden denizlerden balon toplamaya başlayacağız.. Demekki İki sayfalık bir kağıdı yazıp yayınlayınca bu işler oluyormuş. Sizden önceki yöneticiler kara cahilmiş. Bir kağıt müsvettesi yayınlamakla bu işler olurmu ya hangi alt yapıyı oluşturdunuz? ne yaptınz bu balonlar nasıl uçacak. Milletin başına iş çıkarıp duruyorsunuz ya bakalım kendi başınıza ne zaman iş açacaksınız ben asıl onu çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000