30 Nisan 2013, Salı 11:50:19

SHGM'DEN AMERİKA AÇILIMI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Türkiye'nin Latin Amerika açılımı kapsamındaki vizyonuna uygun olarak havacılıkta Latin Amerika açılımı yapıyor.
  • Bunlar cok olumlu gelismeler ancak artik Cin ve Hindistan`a da bakan (ya da daha ust duzeyde) seviyesinde sahip cikilmasi gerekiyor. Bu 2 ulkedeki buyume THY`i baska bir lige goturecektir.

İkili havacılık anlaşmalarına paralel olarak uçuş ağında yaşanan gelişmeler çerçevesinde dünyada en fazla noktaya uçuş gerçekleştiren ülke olan Türkiye, 1-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında İzmir’de Türkiye- Amerika Sivil Havacılık Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek Konferans’a Amerika Kıtasından 19 Ülke, 4 Bakan ve 1 Bakan yardımcısı ve 50’ye yakın delege ile katılım sağlayacak. Ayrıca geçtiğimiz yıl anlaşmaları sivil havacılık otoriteleri düzeyinde parafe edilen 10 Afrika ülkesi, 6’sı Bakan ve 4’ü Bakan yardımcısı düzeyinde olmak üzere 50'nin üzerinde delegasyon ile konferansa katılım sağlayacak. Toplam 100'ün üzerinde delegasyon ile yapılacak Konferans’ta, 10 yeni anlaşmanın yapılması ve 14 anlaşmanın da Bakanlar düzeyinde imzalanması hedefleniyor.

Konferans’ta ikili havacılık anlaşmaları ile sivil havacılıkta işbirliğine yönelik müzakerelerin yanı sıra sivil havacılık sektöründeki işletmelerin katılımı ile sempozyum ve panellerde de düzenlenerek özel sektör işbirlikleri için de önemli bir platform oluşturulması amaçlanıyor.

Afrika Konferansı ve sonrasında yaşanan gelişmeler Amerika Konferansı’na zemin hazırladı…

Bilindiği üzere, Türkiye'nin global arenada büyümesi ilkesi çerçevesinde 2012 yılında İzmir'de Türkiye- Afrika Sivil Havacılık Konferansı düzenlenmiş; 31 Afrika ülkesinin katıldığı bu programda 23 adet anlaşma imzalanmıştı. Bu konferans akabinde Türkiye ile Afrika Kıtası arasında bir yıl içinde yolcuda yüzde 50'den fazla artış sağlanmış ve son bir yılda Afrika uçuş nokta sayısı 18’den 34’e ulaşmıştır. Bu gelişmeler ile birlikte, Türk Havayolları dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu sıralamasında birinci sıraya yükselmiştir. Türkiye- Afrika Sivil Havacılık konferansında sağlanan bu başarı akabinde 1- 4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye- Amerika Sivil havacılık konferansının İzmir'de toplanması kararı alınmıştı.

Türkiye’nin ikili havacılık anlaşmalarının 150’ye ulaşması hedefleniyor…

Konferans esnasında yapılacak müzakereler ve anlaşmalar neticesinde Türkiye’nin dünya genelinde ikili havacılık anlaşması bulunan ülke sayısının 150’ye ulaşması ve böylece dünya nüfusunun yüzde 98’ine havayolu ile ulaşım imkanının sağlanacağı öngörülüyor.

Türkiye’nin ICAO Konsey Üyeliği’ne adaylığı açısından da büyük önem taşıyan Konferans’ın aynı zamanda İzmir’de gerçekleştirilecek ziyaretler ile de EXPO 2020 adaylığının tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SHGM'DEN AMERİKA AÇILIMI

Yorumlar

china & india ~ 11 yıl önce
Bunlar cok olumlu gelismeler ancak artik Cin ve Hindistan`a da bakan (ya da daha ust duzeyde) seviyesinde sahip cikilmasi gerekiyor. Bu 2 ulkedeki buyume THY`i baska bir lige goturecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000