18 Kasım 2011, Cuma 10:30:10

SHGM'DE ELEKTRONİK İMZA DÖNEMİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde elektronik imza dönemi başladı...
  • Bu uygulamanın SHGM'nin hangi iş yükünü azalttığı ve işlerin yürümesi için hangi kolaylığı sağladığını o derin bilginizle anlatsaydınız da biz de anlasaydık. Madem bu bir geçiş dönemi bari ıslak imzayla istediğiniz çok kritik evrakları belirtseydiniz geriye kalan evrakların elektoronik kopyelerinin kabul edileceğini belirtseydiniz belki kabul edilebilirdi. Şimdi geçmişte faks ve teleksle gönderdiğimiz evrakların bile ıslak imzalı süreti isteniyorsa bu uygulamanın hangi yeniliği getirdiğini bari siz yazın. Bu uygulamayla hem SHGM'nin hemde sektörün iş ve işlem yükü iki katına çıktığı gibi kağıt tüketimide dahil her konuda büyük israfa neden olunmuştur. Umarım bu yanlış uygulamadan çok acele vaz geçilir.
  • hakkaten bari haberdeki yazıyı okuyun yorum yapmadan. sizi gidi edi büdüler
  • İki iş yapılacak bu nasıl diyen arkadaşlar kendilerini biraz daha zorlarlarsa kapıcaklar bence mevzuyu...evrimciler bile bir geçiş dönemi tanımlamışlar..daha sonraki aşama elbette tamamen elektronik imza olacak. eleştirirken bari biraz bilgi edinin bişey yapın. size üzülüyorum. komik duruma düşüyosunuz..
  • Arkadaşlar biz de çok düşündük SHGM niye elektronik olarak bizden yazıyı istiyor? Benim anladığım kadarı ile SHGM database oluşturacak ama malum gelen bütün evrakları birinin taraması lazım onlar da ne yaptı şirketler tarasın bize göndersin. Tam buraya kadar her şey normal zaten çoğu şirket gönderdiği yazıları kaydediyor. Ama SHGM neden ıslak imzalı kopyayı bir daha istersin? Amaç ne şimdi nerede kolaylık Sayın Bakanımız çıkıp işte teknoloji çağı şöyle yapmak lazım böyle yapmak lazım çağın gereklerine ayak uydurmak lazım falan filan diyor ama kendi kurumları neden uyum sağlayamıyor biraz bunları sorgulamak lazım...
  • once level 4 sinavlari ne oldu ondan haber versene shgm. 2 hafta sonra aciklancak dedin 2 ay oldu hala cevap yok ?
  • Emeyi geçenlere teşekkürler tam Türk işi bir sistem kurulmuş, bir iş olmuş iki iş. Yazıları Önce elektronik olarak gönder buda yuetmezmiş gibi bir de ıslak imzalısını götür SHGM'nin evrağına teslim et. SHGM'den çıkanlar için de aynı şekilde önce elektornik olarak gönder sonra da Islak imzalısıyla durum böyle olunca bu işeyişin SHGM'nin hangi iş yükünü azalttığı ve sisiteme hangi yeniliğin getirildiğini anlayan varsa bize de anlatsın. Hem SHGM'nin hem de sektörün iş yükü iki katına çıktığı gibi tüketilecek olan kağıt nedeniyle Bolu Ormanlarındaki ağaç kesme oranı da iki katına çıkacaktır. İnsanların zamanına acımadınız bari Boludaki ormana acısaydınız. Yani ne denirki tam Türk İşi bir işgüzarlık işi.
  • Yapmak istersen, hareket edersen, olay bu kadar basit...
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, elektronik imza ile ilgili bir yönetmelik yayınlayarak, konu hakkında açıklamada bulundu.



SHGM'DE ELEKTRONİK İMZA DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uygulamanın SHGM'nin hangi iş yükünü azalttığı ve işlerin yürümesi için hangi kolaylığı sağladığını o derin bilginizle anlatsaydınız da biz de anlasaydık. Madem bu bir geçiş dönemi bari ıslak imzayla istediğiniz çok kritik evrakları belirtseydiniz geriye kalan evrakların elektoronik kopyelerinin kabul edileceğini belirtseydiniz belki kabul edilebilirdi. Şimdi geçmişte faks ve teleksle gönderdiğimiz evrakların bile ıslak imzalı süreti isteniyorsa bu uygulamanın hangi yeniliği getirdiğini bari siz yazın. Bu uygulamayla hem SHGM'nin hemde sektörün iş ve işlem yükü iki katına çıktığı gibi kağıt tüketimide dahil her konuda büyük israfa neden olunmuştur. Umarım bu yanlış uygulamadan çok acele vaz geçilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hakkaten bari haberdeki yazıyı okuyun yorum yapmadan. sizi gidi edi büdüler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İki iş yapılacak bu nasıl diyen arkadaşlar kendilerini biraz daha zorlarlarsa kapıcaklar bence mevzuyu...evrimciler bile bir geçiş dönemi tanımlamışlar..daha sonraki aşama elbette tamamen elektronik imza olacak. eleştirirken bari biraz bilgi edinin bişey yapın. size üzülüyorum. komik duruma düşüyosunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar biz de çok düşündük SHGM niye elektronik olarak bizden yazıyı istiyor? Benim anladığım kadarı ile SHGM database oluşturacak ama malum gelen bütün evrakları birinin taraması lazım onlar da ne yaptı şirketler tarasın bize göndersin. Tam buraya kadar her şey normal zaten çoğu şirket gönderdiği yazıları kaydediyor. Ama SHGM neden ıslak imzalı kopyayı bir daha istersin? Amaç ne şimdi nerede kolaylık Sayın Bakanımız çıkıp işte teknoloji çağı şöyle yapmak lazım böyle yapmak lazım çağın gereklerine ayak uydurmak lazım falan filan diyor ama kendi kurumları neden uyum sağlayamıyor biraz bunları sorgulamak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
once level 4 sinavlari ne oldu ondan haber versene shgm. 2 hafta sonra aciklancak dedin 2 ay oldu hala cevap yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Emeyi geçenlere teşekkürler tam Türk işi bir sistem kurulmuş, bir iş olmuş iki iş. Yazıları Önce elektronik olarak gönder buda yuetmezmiş gibi bir de ıslak imzalısını götür SHGM'nin evrağına teslim et. SHGM'den çıkanlar için de aynı şekilde önce elektornik olarak gönder sonra da Islak imzalısıyla durum böyle olunca bu işeyişin SHGM'nin hangi iş yükünü azalttığı ve sisiteme hangi yeniliğin getirildiğini anlayan varsa bize de anlatsın. Hem SHGM'nin hem de sektörün iş yükü iki katına çıktığı gibi tüketilecek olan kağıt nedeniyle Bolu Ormanlarındaki ağaç kesme oranı da iki katına çıkacaktır. İnsanların zamanına acımadınız bari Boludaki ormana acısaydınız. Yani ne denirki tam Türk İşi bir işgüzarlık işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yapmak istersen, hareket edersen, olay bu kadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000