07 Ekim 2009, Çarşamba 08:42:11

SHGM'de eğitimler devam ediyor

Sivil havacılık alanında ülkemizde, kural koyma, düzenleme ve denetleme işlemlerini yerine getiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, personelinin eğitimi konusunda da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
  • SHGM bu yazilanlari kabul ediyorsaniz..size helal olsun.. Bunu yazan arkadasi çok iyi taniyorum..ULS çalisiyor herzaman kufur kafir hepinize.. bu demek ya sevyesiz... yaziklar olsun..teknisyen olana kadar işlemleri babanmi hazirliyo...her sey sabir..bekleyeceksin.. m.endoganmisin nesin.. ok.
  • M.Endoğan arkadasim once sen agzini topla. sevyesiz sensin.. dune kadar uak temizliginde havasta calistin. 3 yil ucak teknikte calisinca kendini teknisyenmi sanediyosun.... bekliyeceksin siran gelice yazilacak..seninde lisansin..orayi ULS sanetin...hemen yazsin gondersinler.. bir daha boyle seyler yazma SHGM ...onlar oarad cok iyi gorevlerini yapiyo bence.. ve cok iyi arkadaslarim var orada....hadnini bil...
  • ucus standartlarinda gorev yapan malum sahsa sesleniyorum. neden acaba teknisyenlerin lisansları hala yazılmıyor. 5 gun degil 5 ay egitilseler gene bu isi yapamazlar. kapasitesiz insanlar bunlar. benim ve daha bir coklarinin lisanları kategori ilavesi, tip islemi ve daha bir cok sebeplerden shgm ucus standartları daire baskanlığında bekliyor. sadece benim bir yıla yakın lisansım bekliyor. tazelenseler ne olacak işlerini yapmıyorlar ki. teknisyen hep madur olan oluyor.
  • Merak etme arkadaşım. Kurs SHGM'de de açılsa o kursa harcanan paranın 10 katını SHGM katılımcılardan veya şirketlerinden çıkarır. BKZ: sınav harçları, temditler, cezalar, sertifika yenilemeler. SHGM'nün WEB sayfasında tarifeleri var.
  • Havayolu şirketleri ekip ve bütçe bakımından shgmden daha güçlü.Kendi bünyelerinde veya töshid çatısı altında eğitim verebilirler.
  • Kurs SHGM personeline verilmiş, Özel Havayolu şirketlerinin personeline değil. Havayolu şirketleri kendi personelini, kendi bünyesinde veya hizmet satın alma yolu ile onaylanmış diğer eğitim kurumlarından zaten alıyorlar. Herşeyi SHGM'den beklemeyi bırak, bu eğitimleri kendileri yapıyorlar. SHGM'nin isteği doğrultusunda SHGM'ye bilgi veriyorlar, bazı eğitimler için izin alıyorlar. SHGM'den istedikleri sadece eğitim iznidir. O da gayet sağlıklı işliyor. Yetkisiz kuruluşlardan eğitim alınmasını önlüyor. Sallama çaylara duyrulur.
  • Bir zahmet havayollarımızda bu tür kursları kendi iç bünyelerinde verse herşeyi SHGM'den bekleme alışkanlığından ne zaman vaz geçilecek. Çok kolay JAA'ye müracat edilecek hoca çağrılacak ve kurs başlayacak.
  • Havayolu şirketlerinin Kalite Müdürleri de bu eğitime davet edilmiş olsaydı hem salon boş kalmazdı hem de faydalı olurdu diye düşünüyorum.

Uçuş Standartları Daire Başkanlığı bünyesinde denetçi olarak görev yapan personelin, denetçi eğitimlerinin tazelenmesi amacıyla; 05 – 09 Ekim 2009 tarihleri arasında 5 gün boyunca sürecek "uçuş operasyon denetçisi eğitimi" Genel Müdürlük binasındaki eğitim salonunda başladı.

23 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim, JAA Eğitim Örgütü  (JAA Training Organisation) yetkilileri tarafından veriliyor.

SHGM

SHGM'de eğitimler devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM bu yazilanlari kabul ediyorsaniz..size helal olsun.. Bunu yazan arkadasi çok iyi taniyorum..ULS çalisiyor herzaman kufur kafir hepinize.. bu demek ya sevyesiz... yaziklar olsun..teknisyen olana kadar işlemleri babanmi hazirliyo...her sey sabir..bekleyeceksin.. m.endoganmisin nesin.. ok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
M.Endoğan arkadasim once sen agzini topla. sevyesiz sensin.. dune kadar uak temizliginde havasta calistin. 3 yil ucak teknikte calisinca kendini teknisyenmi sanediyosun.... bekliyeceksin siran gelice yazilacak..seninde lisansin..orayi ULS sanetin...hemen yazsin gondersinler.. bir daha boyle seyler yazma SHGM ...onlar oarad cok iyi gorevlerini yapiyo bence.. ve cok iyi arkadaslarim var orada....hadnini bil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucus standartlarinda gorev yapan malum sahsa sesleniyorum. neden acaba teknisyenlerin lisansları hala yazılmıyor. 5 gun degil 5 ay egitilseler gene bu isi yapamazlar. kapasitesiz insanlar bunlar. benim ve daha bir coklarinin lisanları kategori ilavesi, tip islemi ve daha bir cok sebeplerden shgm ucus standartları daire baskanlığında bekliyor. sadece benim bir yıla yakın lisansım bekliyor. tazelenseler ne olacak işlerini yapmıyorlar ki. teknisyen hep madur olan oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Merak etme arkadaşım. Kurs SHGM'de de açılsa o kursa harcanan paranın 10 katını SHGM katılımcılardan veya şirketlerinden çıkarır. BKZ: sınav harçları, temditler, cezalar, sertifika yenilemeler. SHGM'nün WEB sayfasında tarifeleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havayolu şirketleri ekip ve bütçe bakımından shgmden daha güçlü.Kendi bünyelerinde veya töshid çatısı altında eğitim verebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kurs SHGM personeline verilmiş, Özel Havayolu şirketlerinin personeline değil. Havayolu şirketleri kendi personelini, kendi bünyesinde veya hizmet satın alma yolu ile onaylanmış diğer eğitim kurumlarından zaten alıyorlar. Herşeyi SHGM'den beklemeyi bırak, bu eğitimleri kendileri yapıyorlar. SHGM'nin isteği doğrultusunda SHGM'ye bilgi veriyorlar, bazı eğitimler için izin alıyorlar. SHGM'den istedikleri sadece eğitim iznidir. O da gayet sağlıklı işliyor. Yetkisiz kuruluşlardan eğitim alınmasını önlüyor. Sallama çaylara duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir zahmet havayollarımızda bu tür kursları kendi iç bünyelerinde verse herşeyi SHGM'den bekleme alışkanlığından ne zaman vaz geçilecek. Çok kolay JAA'ye müracat edilecek hoca çağrılacak ve kurs başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havayolu şirketlerinin Kalite Müdürleri de bu eğitime davet edilmiş olsaydı hem salon boş kalmazdı hem de faydalı olurdu diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000