20 Mayıs 2008, Salı 12:16:00

SHGM’DEN YENİ ANLAŞMA

Türk Sivil Havacılığı, Rusya’nın ardından Özbekistan ile de kargo taşımacılığı anlamında dev bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma uyarınca iki ülke arasındaki kargo taşımacılığı frekans ve nokta kısıtlaması olmadan yapılacak.
  • a! yaptigim yorum kaldirilmis. oysa çok isabetliydi. orta asya ulkeleri ile havacilik sektorunde is yapmak sonunda aklimiza geldi!
  • Bu günlerde artan bir ivme ile büyüyen sivil havacılığımızda denetim kontrol çok az ve ciddiyetsiz. Sayın Sivil Havacılık Yönetimi lütfen şu işe memur zihniyeti ile bakmayın düzeltin.. yoksa havacılığımız tehlike içinde...
  • Gazete çıkmış yalanlanmış haberlerden yola çıkarak bir insanı mesnetsiz olarak karalamak hiç doğru değildir. Türk Sivil Havacılığında başarılı bir performans gerçekleştirmektedir Ali arıduru bana göre.

Türkiye ve Özbekistan arasında 1992 yılında imzalanan İkili Hava Ulaştırma Anlaşması yeniden düzenlenerek güncellendi. 15-16 Mayıs tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bir araya gelen Türk ve Özbek sivil havacılığı yetkilileri iki ülke arasında tarihi öneme sahip anlaşmaya imza attı. İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye ve Özbekistan arasındaki belirlenen noktalarda kargo konusunda taraflar istediği kadar şirket tayin edebilecekler ve tayin edilen bu şirketlerde frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın tarifeli kargo seferleri yapabilecekler.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Özbekistan Sivil Havacılık Otoritesi Tolib Uljaev başkanlığında bir araya gelen heyetler, İstanbul-Taşkent arasında  haftalık dört olan frekans sayısının  beşe çıkarılmasına karar verdi.  Taraflar ayrıca yer hizmetleri, uçak bakım ve eğitim  konuları başta olmak üzere sivil havacılık alanında iki ülke arasında yakın işbirliği sağlanması konusunda da anlaşmaya vardı.

Özbekistan ile yapılan müzakereler ile birlikte, Türkiye’nin 2008 yılında ikili havacılık müzakerelerinde bulunduğu ülke sayısı 9’a yükseldi.  SHGM, bu yıl içinde  daha önce Suriye, Sri Lanka, Avusturya, Kırgızistan, Singapur, Bahreyn, Rusya ve İran ile ikili müzakerelerde bulunmuştu.

 

SHGM’DEN YENİ ANLAŞMA

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
a! yaptigim yorum kaldirilmis. oysa çok isabetliydi. orta asya ulkeleri ile havacilik sektorunde is yapmak sonunda aklimiza geldi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS... ~ 16 yıl önce
Bu günlerde artan bir ivme ile büyüyen sivil havacılığımızda denetim kontrol çok az ve ciddiyetsiz. Sayın Sivil Havacılık Yönetimi lütfen şu işe memur zihniyeti ile bakmayın düzeltin.. yoksa havacılığımız tehlike içinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedirhan ~ 16 yıl önce
Gazete çıkmış yalanlanmış haberlerden yola çıkarak bir insanı mesnetsiz olarak karalamak hiç doğru değildir. Türk Sivil Havacılığında başarılı bir performans gerçekleştirmektedir Ali arıduru bana göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000