09 Mart 2009, Pazartesi 16:08:48

SHGM’DEN CEZA VE ÖDÜL SİSTEMİ

Havacılık sektörü hafta sonu Antalya’da bir araya gelerek 2008 yılını değerlendirerek sorunları masaya yatırdı. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği tarafından organize edilen toplantı SKY Havayolları’nın binasında gerçekleşti.
  • Ödül sisteminde thy yi umarım ayırmaz diyorsunuz.SHGM madem THY yi ayırıyor neden peki 700 milyar lira ceza kesti THY ye.bunu hepiniz biliyorsunuz airport haberede haber oldu.siz oturdugunuz yerden anck eleştiri yapın.ama hiçbirşey bildiginiz yok.önce ögrenin kendini cahil kalmayın ondan sonra başkalarına laf söyleyin
  • arkdaşlar siz sadece SHGM yi eleştirin başka birşey yapmayın.SHGM yi sürekli kim denetler dersiniz.SHGM yi ESAS-JAA-ICAO 2 sene ve 5 senelik periyotlarla denetler ve bu denetlemelerden başarıyla geçer.Raporlarında SHGM deki başarılı gelişmeleri hep raporlarlar.ama siz bilmeden SHGM ye sürekli laf söyleyin.madem SHGM okadar kötü neden sürekli çalıştıgınız şirketlerde yapılan hatalı bakım veya eksik bakımları zamanında yapılmayan bakımları tespit ediyor.neden sizlerin yaptıgınız hatalardan dolayı SHGM çalştıgınız şirketlere yaptırım uygular.yanlış yanlış iş yapıyorsunuz ondan sonra SHGM ye laf söylüyorsunuz.SHGM de sürekli denetleme giden persone sayısını biliyormusunu o insanların sadece hafta sonları evine gidebildigini biliyormusun.HAYIRRR
  • İnşaallah SHGM CEZA-ÖDÜL SİSTEMİNİ UYGULARKEN adil davranır.THY ye ayrım yapmaz.BİLİYORSUNUZ UYGULAMADA ÖYLE GÖRÜLÜYORKİ DHMİ VE SHGM rüzgarları THY arkasından esiyor.Ayrıca birileri yorum yapıyor rahmetli kaptan 160 saat uçmuş diye doğrumu acaba.
  • thy ozel sektore yıldırma polıtıkasına devam edıyor gazıantep onuraır seferlerı oglen saat12 den saat 18 e alıyoralme sebebı thy seferlerı arasında sıkısıp kaldıgından bunu goren thy onuraırı sıkıstırmak yolcu bolmek adına saat 15 ucagını onuraır le aynı saat olan 18 e alıyor bu rekabetın mantıgı nedır onuraırı gazıantep ten kacırmak mı yoksa halka farklı saatlerde hızmet etmek mı
  • Kıbrıs özel bir kelime olduğu için İngilizcesini yazmayı düşünmemiş olabilirler. Aslında dönüştürülmesi lazım. Nasılki Turkish dönüşmüş o da dönüşebilir, herhalde atlamış olmalılar.
  • arkadaslar su toplantidaki yoneticilerin yuzlerindeki ifadelere dikkat edermisiniz lutfen hepsi korkudan ne hale gelmis.efendim ne dediniz guluyorlarmi? tabi ya onlar uygunsuz ne yapiyorki dimi gulecekler elbet.tek havaci sunexpress tebrikler avrupali cizginizi turkiyede koruyup havacilik yaptiginiz icin.
  • ceza kesmekten baska bir yapmıyor ki zaten. doner sermayeye katkı olmasa onu da yapmazlar ya neyse kontrole gelenler sanki kral. avrupada da kontrole geliyorlar ama insan gibi.
  • sivil havacılık hangi şirkete ne kadar ceza kesmiş * kesmiş de ne kadarını tahsil etmiş bir açıklasa!
  • lütfen senede bir gün her şirketten bir pilot ,bir hostes ve bir teknisyen davet edin ve onlarlada sivil havacılığın sorunlarını konuşun....sivil havacılığın gerçek sorunlarını daha iyi analiz edebilirsiniz böylelikle......patronlar yalandan ağlar ama gerçekten ağlayanların sorunlarınıda bir kez dinleyin.
  • töshid toplanıyor havacılık sorunlarını tartışıyor ama tek bir pilot yok orada, teknisyen yok hosteste yok....yada talpadan herhangi bir temsilci.......bumudur sivil havacılığın sorunlarının tartışılması asıl aktörler yokken.................talpa sen daha ne kadar uyuklayacaksın?

Sivil havacılık sektörü Antalya’da bir araya geldi. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı İzzet Tükenmez’in önderliğinde yapılan toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile TÖSHİD’e üye tüm kuruluşlar katıldı.

 

Havacılık sektörünün sorunlarını dinleyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun toplantı sırasında sektör yetkililerine özellikle uçuş emniyeti konusunda önemli uyarılarda bulunduğu ifade edildi. AirportHaber’in edindiği bilgilere göre Ali Arıduru’nun özellikle havayolu işletmelerinden bakım ve işletme kitaplarına harfiyen uyulması gerektiği konudan ikazlarda bulunduğu belirtildi. Arıduru’nun bu kriterlere uymayanların anında Form-4’lerinin iptal edileceğini, uçuşlarının da askıya alınacağı uyarısında bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

 

Ali Arıduru’nun “Biz ne polisiz ne de jandarma, günah keçisi de olamayız” dediği belirtildi. Yaşanan her türlü olumsuzlukta bütün suçlamaların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yöneltildiğini sözlerine ekleyen Ali Arıduru’nun pilotlar üzerinde yapılan baskının kaldırılmasını istediği de ifade edildi. Pilotların gördükleri eksiklikleri ve arızaları korkmadan log booklara yazmalarını engelleyici tüm baskıları takip edeceklerinin de uyarısını yaptığı belirtildi.

 

CEZA VE ÖDÜL SİSTEMİ GELİYOR

 

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun Antalya’da yapılan toplantıda sektöre karşı yaptığı konuşmada göze çarpan en çarpıcı nokta ceza ve ödül sistemini getireceği oldu. SHGM’nin bundan sonra şirketleri sıkı denetim altına almak için ceza oranlarında yapılan usulsüzlüğe göre şiddetli cezalar verileceği kesin bir şekilde dile getirildi. Bununla birlikte işletmeyi en iyi şekilde yapan, tüm bakımlarını ve emniyet tedbirlerini alan şirketleri de yapacak oldukları tüm işlerde alınan SHGM hizmet bedelinde önemli oranda indirime gidileceği müjdesini verdi.

SHGM

SHGM


©AirportHaber Özel

UYARI

SHGM’DEN CEZA VE ÖDÜL SİSTEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ödül sisteminde thy yi umarım ayırmaz diyorsunuz.SHGM madem THY yi ayırıyor neden peki 700 milyar lira ceza kesti THY ye.bunu hepiniz biliyorsunuz airport haberede haber oldu.siz oturdugunuz yerden anck eleştiri yapın.ama hiçbirşey bildiginiz yok.önce ögrenin kendini cahil kalmayın ondan sonra başkalarına laf söyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkdaşlar siz sadece SHGM yi eleştirin başka birşey yapmayın.SHGM yi sürekli kim denetler dersiniz.SHGM yi ESAS-JAA-ICAO 2 sene ve 5 senelik periyotlarla denetler ve bu denetlemelerden başarıyla geçer.Raporlarında SHGM deki başarılı gelişmeleri hep raporlarlar.ama siz bilmeden SHGM ye sürekli laf söyleyin.madem SHGM okadar kötü neden sürekli çalıştıgınız şirketlerde yapılan hatalı bakım veya eksik bakımları zamanında yapılmayan bakımları tespit ediyor.neden sizlerin yaptıgınız hatalardan dolayı SHGM çalştıgınız şirketlere yaptırım uygular.yanlış yanlış iş yapıyorsunuz ondan sonra SHGM ye laf söylüyorsunuz.SHGM de sürekli denetleme giden persone sayısını biliyormusunu o insanların sadece hafta sonları evine gidebildigini biliyormusun.HAYIRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnşaallah SHGM CEZA-ÖDÜL SİSTEMİNİ UYGULARKEN adil davranır.THY ye ayrım yapmaz.BİLİYORSUNUZ UYGULAMADA ÖYLE GÖRÜLÜYORKİ DHMİ VE SHGM rüzgarları THY arkasından esiyor.Ayrıca birileri yorum yapıyor rahmetli kaptan 160 saat uçmuş diye doğrumu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy ozel sektore yıldırma polıtıkasına devam edıyor gazıantep onuraır seferlerı oglen saat12 den saat 18 e alıyoralme sebebı thy seferlerı arasında sıkısıp kaldıgından bunu goren thy onuraırı sıkıstırmak yolcu bolmek adına saat 15 ucagını onuraır le aynı saat olan 18 e alıyor bu rekabetın mantıgı nedır onuraırı gazıantep ten kacırmak mı yoksa halka farklı saatlerde hızmet etmek mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kıbrıs özel bir kelime olduğu için İngilizcesini yazmayı düşünmemiş olabilirler. Aslında dönüştürülmesi lazım. Nasılki Turkish dönüşmüş o da dönüşebilir, herhalde atlamış olmalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar su toplantidaki yoneticilerin yuzlerindeki ifadelere dikkat edermisiniz lutfen hepsi korkudan ne hale gelmis.efendim ne dediniz guluyorlarmi? tabi ya onlar uygunsuz ne yapiyorki dimi gulecekler elbet.tek havaci sunexpress tebrikler avrupali cizginizi turkiyede koruyup havacilik yaptiginiz icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ceza kesmekten baska bir yapmıyor ki zaten. doner sermayeye katkı olmasa onu da yapmazlar ya neyse kontrole gelenler sanki kral. avrupada da kontrole geliyorlar ama insan gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivil havacılık hangi şirkete ne kadar ceza kesmiş * kesmiş de ne kadarını tahsil etmiş bir açıklasa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lütfen senede bir gün her şirketten bir pilot ,bir hostes ve bir teknisyen davet edin ve onlarlada sivil havacılığın sorunlarını konuşun....sivil havacılığın gerçek sorunlarını daha iyi analiz edebilirsiniz böylelikle......patronlar yalandan ağlar ama gerçekten ağlayanların sorunlarınıda bir kez dinleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
töshid toplanıyor havacılık sorunlarını tartışıyor ama tek bir pilot yok orada, teknisyen yok hosteste yok....yada talpadan herhangi bir temsilci.......bumudur sivil havacılığın sorunlarının tartışılması asıl aktörler yokken.................talpa sen daha ne kadar uyuklayacaksın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000