09 Ağustos 2016, Salı 15:48:22

SHGM: "VFR uçuş yasağı genelge ile kaldırıldı"

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yapılan açıklamada VFR uçuş kısıtlamaların yayımlanan genelge ile kaldırıldığı bildirildi.
  • Bundan sonra sivil havacılık tekrar 30 sene öncesine dönecektir. Bir çok işletme kapanacaktır. Yine yabancılar bu durumdan istifade edecektir.
  • bu genelgelerin asıl muhatabı olan çorlu pek anlamıyor heralde.. hala gidip uçamayıp dönüyoruz. zihniyet hala yassah gardaşım yassahh!
  • Bir çok uçuş okulu ve işletme çok zor durumda kalmıştır. Sürekli iptaller ve gbt sorgulamalari zaman kaybına yol açmış ve mevcut personeli zor durumda bırakmıştır. Shgm bu durumu bir an önce çözüme kavusturmalidir.
  • Gec bile kalinmisti ancak zararin neresinden donulse kardir. Ogrenci pilot arkadaslara basalarilar diliyorum. Harita ucacak arkadaslara ise gecte olsa sezonlarinda emniyetli ucuslar ve bol kazanclar diliyorum. VFR yasagi en cok bu 2 kitleyi etkilemisti. Guzel ulkem..
  • Yasak olunca ne oldu...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) az önce VFR uçuşlar ile ilgili bir açıklama yaptı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası alınan yasak geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı. SHGM'den yapılan açıklamada tüm idari kısıtlamaların yayımlanan genelge ile kaldırıldığı duyuruldu.

Genelgede, güncel notamlara harfiyen uyulması, belirtilen rotalara veplanlamalara hassasiyet ile uyulması ifade edildi. Ayrıca genelgede, VFR uçuş yapan pilotlara yönelik güvenlik soruşturmalarının tamamlanarak şahsi dosyalarında hazır bulundurulması istendi.

İŞTE SHGM'NİN VFR GENELGESİ

SHGM: "VFR uçuş yasağı genelge ile kaldırıldı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Geri ~ 8 yıl önce
Bundan sonra sivil havacılık tekrar 30 sene öncesine dönecektir. Bir çok işletme kapanacaktır. Yine yabancılar bu durumdan istifade edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çorlu ~ 8 yıl önce
bu genelgelerin asıl muhatabı olan çorlu pek anlamıyor heralde.. hala gidip uçamayıp dönüyoruz. zihniyet hala yassah gardaşım yassahh!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vfr air ~ 8 yıl önce
Bir çok uçuş okulu ve işletme çok zor durumda kalmıştır. Sürekli iptaller ve gbt sorgulamalari zaman kaybına yol açmış ve mevcut personeli zor durumda bırakmıştır. Shgm bu durumu bir an önce çözüme kavusturmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz Pilot ~ 8 yıl önce
Gec bile kalinmisti ancak zararin neresinden donulse kardir. Ogrenci pilot arkadaslara basalarilar diliyorum. Harita ucacak arkadaslara ise gecte olsa sezonlarinda emniyetli ucuslar ve bol kazanclar diliyorum. VFR yasagi en cok bu 2 kitleyi etkilemisti. Guzel ulkem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zzzz ~ 8 yıl önce
Yasak olunca ne oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olacak ~ 8 yıl önce
tatil oldu
Yasak ~ 8 yıl önce
Bir şey olmasın diye yasak oldu zaten.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000