23 Kasım 2012, Cuma 10:34:54

SHGM VE YÖK'TEN İŞBİRLİĞİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türk sivil havacılık sektörünün gelişimi için havacılık eğitimleri ve yetişmiş insan kaynakları ihtiyacının karşılanması amacıyla çok önemli bir işbirliğine imza attı.
  • shyo öğrencılerine öğretim görevlisi,eğitim uzmanı ,okutman yada diger bir sıfatla ki hala kadroda bir yer bulunamadan bir sıfatla eğitim vermek amacı ile samsun 19 mayıs üniversitesine ders vermek amacı ile iki ay önce ulaşmıştım.kadro bulunamadığı halde dangerous goods,genel havacılık,havacılık ingilizcesi ve genel ingilizce konularına yardımcı olduktan sonra aralık ayı başlarında samsundan izmire dönmek zorunda kalıyorum.kadro ve maaş ile destek konuları olmadığından bu konuda shgm ve yök ile üniversitelerin ilgili personel alımı konularına havacılıkta yetişkin lisan eğitmenide olan eğiticilere yeni statüler açılması konusunda ivedi çalışmalar yapmaları gerekmektedir.aksi halde konuların uzmanları bu yüksek okullara eğitici olarak gelmek istemeyeceklerdir.tüm havacılık eğiticilerine saygılarımla .ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.Orhan Okutgen.Samsun 19 Mayıs SHYO- BALLICA KAMPÜSÜ- SAMSUN.
  • Bilal bey sektörün içinde çok emek ve mesai harcadığı için neye ihtiyaç var bir çok uzman yönetici gibi bilgi sahibidir. Havacılıkta meslek grupları ve bu gruplardaki departmanlar bile kimin ne yaptığını bilmeyecek kadar kapsamlı çalışıyor. Aynı işi yapan bir personel bir başka firmaya başladığında dökümantasyon ve şirket kültürüne alışmaya ve öğrenmeye zaman harcıyor. EASA kuralları sektöre oturtulmalı ve şirketlere özgü yapı ortadan kaldırılmalıdır. Gerekiyorsa SHGM matbaa kurmalı bilgi, ortak yayımlama, ve evraklar tek elden temin edilmelidir.Yada ortak bir siteden aynı matbu evraklar (TR/ENG yazılı) logo oluşturularak şirketlere kullanıma sunulmalıdır.....
  • Çok kötümsersiniz sayın arkadaşlar. THY nin başında bu yönetim oldukça Rizeden hiçbir genç işsiz kalmayacaktır. Okuldan mezun veya mezun olmayan olsun.İnanın.
  • yapılan protokol, ılk bakışta içi dolu gıbı gozukuyor .. ana başlıklar altında belırtılen hususların gercekleştırılmesı, hıc şuphesız gelışmekte olan havacılık sektorumuze buyuk yararlar saglayacktır. dılegımız , bunların kagıt uzerınde kalmaması ve uygulamaya gecırılmesıdır..svl.hvclk. meslek yuksek okullarında okuyan ogrencılerımıze somestre donemlerınde fıılı ış başı egıtımlerı olanaklarının saglanması, onların mesleklerıne karsı olan heveslerını vede tutkularını daha cok korukleyecegı ıcn okul sonrası hayata bı an once atılabılmelerı acısından da onlara moral kaynagı olacaktır.bu konuda havacılık şırketlerı her yıl belırlı sayıda ogrencının ış başı egıtımı ıcn ımkan tanımalı ve onlara bu konuda zorluk cıkartmamalıdırlar..bugun ıcn soz konusu ogrencılerımız karamsarlık ıcınde olup geleceklerı hususunda karamsarlık ıcndedırler...
  • Nasılki uçuş okulları bundan pilot olurmu olmazmıya bakmadan annesinin altınlarını, evini vb babasının arabasını tarlasını vb satıp parayı getirenleri pilot diye ortaya saldı ve onlarda kendisini işsiz pilot sanarak heryerde bağırıp çağırıyorsa. SHYO'da aynı yöntemle ihtiyaç varmı yokmuya bakmadan ve hangi hocalarla ve hangi bilgi birikimiyle yetiştirdikleri belli olmayan binlerce garibanaı havacı diye ortaya atıp kaçaçaklar çok yakında ne olduğu belli olmayan binlerce sözde işsiz havacıyla karşı karşıya kalacağız.
  • Artık SHYO ların durumuna da bir el atsınlar. Ne oldugumuz belli degil, ne SHGM ne YOK ilgilenip sahip çıkıyor. Ünvan, istihdam, egitim vs. Konularda cözüm bulmalılar artık.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk sivil havacılık sektörünün gelişimi için büyük önem arz eden havacılık eğitimleri ve yetişmiş insan kaynakları ihtiyacının karşılanması amacıyla çok önemli bir adım attı.

SHGM ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı(YÖK) arasında, sivil havacılığın tüm alanlarını kapsayacak şekilde üniversitelerde ilgili branşların açılması ve müfredatlarının oluşturulmasından, ihtisaslaşma ve sektörel analiz çalışmalarına varıncaya değin çok yönlü bir İşbirliği Protokolü imzalandı.

İmzalanan işbirliğiyle ilgili SHGM'nin resmi internet sitesinde şu açıklama yapıldı:

"Türk sivil havacılığındaki gelişmeler çerçevesinde, sektörümüzün artan nitelikli insan kaynakları ihtiyacının karşılanması ve sivil havacılığımızın sürdürülebilir bir şeklide büyümesini sağlamak amacıyla, Sivil havacılık eğitimlerinin üniversiteleri içerecek şekilde yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda Pilotluk, Uçak Bakım Teknisyenliği, Kabin ve Yer hizmetleri gibi branşlarda eğitim veren üniversitelerimizin ve Meslek Yüksek Okulları'nın sayısında önemli bir artış sağlanmıştır.

Sivil havacılık eğitimlerinin tüm üniversiteleri bünyesinde barındıran YÖK ile işbirliği içinde daha planlı bir şekilde yaygınlaştırılması ve eğitim içeriklerinin kalitesinin arttırılarak belirli bir standardın sağlanabilmesi amacıyla iki kurum arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, üniversitelerde ilgili branşların açılmasının yanı sıra sivil havacılık çalışanları için hizmet içi eğitim programlarının hazırlanması, ihtisaslaşmaya yönelik sertifika programlarının açılması, yüksek lisans ve doktora programlarının oluşturulması konularında işbirliği yapılmasını da kapsamaktadır..

Eğitimi içeren her alanda işbirliği…

Protokol kapsamında her iki kurum, öğrenci, öğretim elamanları ve halka yönelik eğitim, seminer, konferans, panel, açık oturum gibi bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi konularında da işbirliği yapacaktır. Bunlarla birlikte YÖK, sivil havacılık ile ilgili araştırma,  sektörel analiz, çalışma grupları ve araştırma merkezlerinin oluşturulması konularında SHGM'ye destek verecektir.

Hukuk fakültelerinde sivil havacılık hukuku yönünden ihtisaslaşmaya yönelik lisansüstü akademik programların oluşturulması, Tıp fakültelerinin uçuş tabibi yetiştiren programlarının üniversitelerde kurulması ve uluslararası sivil havacılık kuruluşlarının görev gruplarında akademisyenlerin görevlendirilmesi gibi hususlar da protokol maddeleri içinde yer almaktadır.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, havacılığın gelişimi ve 2023 Hedeflerinin gerçekleştirilmesi açısından insan kaynakları ve eğitimin çok büyük önem taşıdığını belirterek,  iki kurum arasında böyle önemli bir konuda işbirliği yapılmasına imkan veren protokolün imzalanmasına verdiği destekten ötürü YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan ÇETİNSAYA'ya teşekkür etti.

Beş yıllık dönemi kapsayan protokolün, havacılığın en önemli unsurlardan biri olan yetişmiş insan kaynakları konusundaki sorunların giderilmesine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir."

SHGM VE YÖK'TEN İŞBİRLİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

samsunlu orhan ~ 11 yıl önce
shyo öğrencılerine öğretim görevlisi,eğitim uzmanı ,okutman yada diger bir sıfatla ki hala kadroda bir yer bulunamadan bir sıfatla eğitim vermek amacı ile samsun 19 mayıs üniversitesine ders vermek amacı ile iki ay önce ulaşmıştım.kadro bulunamadığı halde dangerous goods,genel havacılık,havacılık ingilizcesi ve genel ingilizce konularına yardımcı olduktan sonra aralık ayı başlarında samsundan izmire dönmek zorunda kalıyorum.kadro ve maaş ile destek konuları olmadığından bu konuda shgm ve yök ile üniversitelerin ilgili personel alımı konularına havacılıkta yetişkin lisan eğitmenide olan eğiticilere yeni statüler açılması konusunda ivedi çalışmalar yapmaları gerekmektedir.aksi halde konuların uzmanları bu yüksek okullara eğitici olarak gelmek istemeyeceklerdir.tüm havacılık eğiticilerine saygılarımla .ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.Orhan Okutgen.Samsun 19 Mayıs SHYO- BALLICA KAMPÜSÜ- SAMSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 11 yıl önce
Hocam bu özverili duruşunuz gerçekten beni çok etkiledi öğrenciniz olmamama rağmen yaptığınız işleri, başarılarınızı takdir ve gönülden tebrik ediyorum .Sizin gibi etrafına ışık saçmaya çalışan değerli insanların ülkemize ve biz gençlere yapacağı katkı görmezden gelinemeyecek kadar fazla.Bir öğretmen adayı olarak sizi bu özveriniz için kutluyorum, istediğiniz desteği almanızı ve başarılarınızın devamını diliyorum...
C/S ~ 11 yıl önce
Bilal bey sektörün içinde çok emek ve mesai harcadığı için neye ihtiyaç var bir çok uzman yönetici gibi bilgi sahibidir. Havacılıkta meslek grupları ve bu gruplardaki departmanlar bile kimin ne yaptığını bilmeyecek kadar kapsamlı çalışıyor. Aynı işi yapan bir personel bir başka firmaya başladığında dökümantasyon ve şirket kültürüne alışmaya ve öğrenmeye zaman harcıyor. EASA kuralları sektöre oturtulmalı ve şirketlere özgü yapı ortadan kaldırılmalıdır. Gerekiyorsa SHGM matbaa kurmalı bilgi, ortak yayımlama, ve evraklar tek elden temin edilmelidir.Yada ortak bir siteden aynı matbu evraklar (TR/ENG yazılı) logo oluşturularak şirketlere kullanıma sunulmalıdır.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Çok kötümsersiniz sayın arkadaşlar. THY nin başında bu yönetim oldukça Rizeden hiçbir genç işsiz kalmayacaktır. Okuldan mezun veya mezun olmayan olsun.İnanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yapılan protokol, ılk bakışta içi dolu gıbı gozukuyor .. ana başlıklar altında belırtılen hususların gercekleştırılmesı, hıc şuphesız gelışmekte olan havacılık sektorumuze buyuk yararlar saglayacktır. dılegımız , bunların kagıt uzerınde kalmaması ve uygulamaya gecırılmesıdır..svl.hvclk. meslek yuksek okullarında okuyan ogrencılerımıze somestre donemlerınde fıılı ış başı egıtımlerı olanaklarının saglanması, onların mesleklerıne karsı olan heveslerını vede tutkularını daha cok korukleyecegı ıcn okul sonrası hayata bı an once atılabılmelerı acısından da onlara moral kaynagı olacaktır.bu konuda havacılık şırketlerı her yıl belırlı sayıda ogrencının ış başı egıtımı ıcn ımkan tanımalı ve onlara bu konuda zorluk cıkartmamalıdırlar..bugun ıcn soz konusu ogrencılerımız karamsarlık ıcınde olup geleceklerı hususunda karamsarlık ıcndedırler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Nasılki uçuş okulları bundan pilot olurmu olmazmıya bakmadan annesinin altınlarını, evini vb babasının arabasını tarlasını vb satıp parayı getirenleri pilot diye ortaya saldı ve onlarda kendisini işsiz pilot sanarak heryerde bağırıp çağırıyorsa. SHYO'da aynı yöntemle ihtiyaç varmı yokmuya bakmadan ve hangi hocalarla ve hangi bilgi birikimiyle yetiştirdikleri belli olmayan binlerce garibanaı havacı diye ortaya atıp kaçaçaklar çok yakında ne olduğu belli olmayan binlerce sözde işsiz havacıyla karşı karşıya kalacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYO ~ 11 yıl önce
Artık SHYO ların durumuna da bir el atsınlar. Ne oldugumuz belli degil, ne SHGM ne YOK ilgilenip sahip çıkıyor. Ünvan, istihdam, egitim vs. Konularda cözüm bulmalılar artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000