30 Nisan 2008, Çarşamba 10:39:26

SHGM uçuş okullarını uyardı!

Türkiye’nin sivil havacılık alında eğitim merkezi olması yönündeki çalışmalarını sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuş okulları ile düzenlediği toplantıda, uluslararası kriterlere en üst seviyede uyulmasını istedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuş okullarının yöneticileri ile Ankara’da bir toplantı düzenleyerek, uçuş eğitim organizasyonlarının  2007 yılı eğitim faaliyetlerini değerlendirdi.

Toplantıda, 2007 yılı içerisinde şubeleri ile birlikte 16 uçuş okuluna toplam 35 denetim gerçekleştirildiği ve bu denetimlerde tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla  uçuş okullarına yönelik denetimlerin sıklaştırılacağı bildirildi.

Sivil havacılık sektöründe pilot ihtiyacının hızla artması dolayısıyla uçuş okullarına başvuranların sayısında yaşanan artışa dikkat çekilen toplantıda, uçuş okullarının sözkonusu talep artışını eğitim kalitesinden taviz vermeden karşılanması gerektiği ve kurallara uymayan uçuş okullarının yetkilerinin SHGM tarafından iptal edileceği açıklandı.

Uçuş Okulları Uluslararası Arenaya Açılıyor…

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafi bölgede sivil havacılık eğitim merkezi olmaya aday bir ülke olduğuna dikkat çekerek, uluslararası arenaya açılması hedeflenen uçuş okullarının eğitim kalitesinin en üst düzeye çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

SHGM’nin bu çerçevede uluslararası girişimlerini anlatan Genel Müdür Ali Arıduru, 2007 yılında TRACECA, Akdeniz, Ortadoğu ve D-8 ülkeleri,  bu yıl ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) üyesi ülkelerle gerçekleştirilen sivil havacılık toplantılarında, özellikle eğitim ve bakım konusunda işbirliği yapılması için gerekli adımları attıklarını söyledi. Bu toplantılarda 50’nin üzerinde ülke ile görüşmelerde bulunulduğunu ve gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirten Arıduru,  Türkiye'de  bir eğitim merkezi kurulmasını Eurocontrol’ün de desteklediğini açıkladı.

Eurocontrol’ün vereceği destekle kurulacak bir eğitim merkezinin Kafkasya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz coğrafyasında yer alan ülkelere de hizmet vereceğini söyleyen Arıduru,  yurt dışından öğrenci getirilebilmesi için uçuş okullarının üzerine  düşeni yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.
Uçuş okullarının ihtiyaç ve beklentileri ile ilgili de görüş alışverişinde bulunulan toplantı sonrasında,  bu toplantıların düzenli hale getirilerek her üç ayda bir gerçekleştirilmesine karar verildi.

SHGM uçuş okullarını uyardı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000