26 Nisan 2012, Perşembe 10:04:07

SHGM TRANSFER YAPTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde vekâleten yürütülen başkanlıklara atamalar yapıldı. Kurum içinden yapılan atamaların yanında bir de transfer yapıldı. Peki, hangi kurumdan hangi daireye atama yapıldı? İşte ayrıntılar...
  • Hayırlı olsun, kendisi eğitim verecek değil, proje yürütme ve mevzuat konularında başarılı olması yöneticilik için yetkin olması önemli.
  • Aslında daha çok askeri projelerde tasarım ve üretimde deneyimli görünüyor. Umarız sivil havacılıkta da yönetici olarak hayırlı olur.
  • acaba okulda hiç yerli mali haftası kutlalamış mı? farkında mı? değil mi? acaba? bu ülkede yetişmiş bir çok zehir gibi zeka ve akıla sahip bilgi sahibi yetişmiş tecrübeler var. elbette gidilsin eğitim alınsın danışılsın. toplantılara panellere katılınsın(kendisinin ki gibi olmamak kaydıyla)... amaç bağcıyı dövmek değil elbette sadece üzüm yemek.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.. tekrarı ve hatayı düzeltme şansı olmayan ve kurallar kanla yazılan bir sektör.. duyarlı ve bilinçli olalım.. hepimiz her an herhangibir uçağın içinde olabiliriz.
  • ZAMAN ÜSTÜ söylemek gerekirse ne köy olur ne kasaba...
  • SHGM daha da iyi çalışmalar yapar, inşallah. Yıllar önce olduğu gibi, Sn Genel Müdür Bilal EKŞİ de bazı projeler gerçekleştirerek, yabancı uzman, inspector ve instructor'ları, ICAO, EASA, ECAC vs uluslararası kuruluşlardan getirtilmesini ve onlarla çalışmalar yapılmasını ve kendi elemanların da bu şekilde eğitilmesini sağlarsa, çok güzel işler yapmış olur. Çünkü ülkemizin kurumlarında, eğer uluslararası işler yapıyorlarsa, mutlaka uluslar arası elemanlar da çalıştırılması gerekir. Yabancıların bilgi ve tecrübelerinden mutlaka yararlanacak ve öğrenecek çok şeyler var. Örneğin futbolumuz bile, yabancı futbolcular sayesinde, Vakıf Üniversitelerimiz yabancı hocalar sayesinde gelişmedi mi? Ümit ÇENDEK (Gelişim Üniv. Öğr G
  • olsun havacı değil ve on the job training anlayacağınız...
  • shgm ye gelen pırıl pırıl gençleri kaçırdılar kendi yetersizlikleri ve hazımsızlıklar yüzünden... hırs ve koltuk endişeyile gitti millet sektöre baksınlar geçmişi shgm de olup da ciddi yerlere gelemeyen var mı acaba? yılların kurumsal hafıza ve bilgisi sıfırrrr.. ha iş yetisi ve bilgisinden hiç bahsetmiyorum. 2+2 kaç eder sorusunun cevabını onların istediği gibi vermeyenler ne yazik ki shgm de değiller... verenler mi hala yalama yıkamadalar yada cilaya geçmişlerdir bilememm...
  • Biz kimin gelip kimin gittiğine değil, kimin taş üstüne taş koyduğuna bakarız. SHGM'de hala tek bir taşın üzerine konmuş tek bir taş olmadığı gibi herşey dünden daha kötü. Korozyonlu uçaklar, uçağın kapısından düşüp ölen pilotlar, üçaydan erken maaş alamayan teknisyenlerin yaptığı bakımlar, bir yıldır yeterliliğini kayıp etmiş olmasına rağmen hala sürünen hava yolları ve onun çalışanları, filosunda tek bir uçuşa elverişli hava aracı ve tek bir post holderi olmadan ihale ihale dolaşan şirketler, yaklaşık 6 ayla 1 yıl arasında cevaplanmayan baş vurular ve kurulan turşular say sayabildiğin kadar yok şu gelmişte yok şu atanmışta ne deyişmiş ne sadece gezi turlarının daha çok arttığını söyleyebiliriz.
  • Bu isimlerin hangisi Sivil Havaciligi ve onun uluslararasi mevzuatini biliyor. merak ediyorum hakikaten bilen var mi diye.
  • shgm havacılıkta herkes ilerlerken senelerce bir adım önünü göremedi.ne oldu sadece baskıcı birisini başa getirerek herşey düzelecek sanıldı.ama yabancı geldi sen yapamadın diyip yetkilerini aldı.adamlar inceleme yaparken bile bir adam veremeyip dışarıdan adam kiraladı.hadi yeniler bilmiyordu herşeyi ben bilirim ben buranın her şeyiyim diyen haydar yalçın bey birazda odadan çıkta arkana bak ben hala niye senelerdir buradayım diye ama nerde belki başkaları görmeni bir gün sağlar.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bir yandan yeni düzenlemelerle SHGM’yi yeniden yapılandırma çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da vekâleten yürütülen başkanlıklara atama yapmaya başladı.

Personel yetersizliği sebebiyle eleştirilerin odak noktası halinde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, dışarıdan günlük yevmiye ile denetçi tutarak personel sıkıntısını giderme yönünde attığı adımlara şimdi başka kurumlardan daire başkanlığı düzeyinde transfer yaparak bir hamle daha gerçekleştirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı’na Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda görevli Cenk Özen asaleten atandı.

ODTÜ Elektrik-Elektronik mezunu olan Cenk Özen, Amerika’da yüksek lisans yaptı.

Öte yandan Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı görevini vekâleten yürüten Serdar Karabulut ise bu göreve asaleten atandı.

Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Özcan Başoğlu’nun da bu göreve asaleten atanması bekleniyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda emekli asker Mehmet Fatih Olcay geçtiğimiz aylarda Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan SHGM’ye atanan Cenk Özen’in özgeçmişi şöyle

Cenk ÖZEN
Yüksek Lisans:
Thunderbird Graduate School of Global Management / 2006
Glendale, ARIZONA, ABD
MBA derecesi

Lisans:
O.D.T.Ü. Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Lisans Derecesi/1988-1992
Kontrol / Haberleşme Dalı

İngilizce (Çok iyi seviyede)

İşte kendi ağzından Cenk Özen'in özgeçmişi;

SSM'lığına 1992'de açılan imtihanla girdim. Ocak 1995’te Uzman Yardımcısı oldum. SSM.lığında yürütülen projelerde yaşanan tümsafhalarda; Sistem Mühendisi, Teknik Proje Müdür Yardımcısı ve Proje Müdürü olarak görev aldım. Uydular, sabit ve döner kanatlı havaaraçlarının modernizasyonu, test ve kabul işlemleri ve kabul sonrası işlemlerine katıldım.

YARASA Projesi
Sabit ve döner kanatlı hava araçlarının   (CASA uçağı, Sikorsky Helikopterleri)

HEWS (Helicopter Early Warning System) Projesi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki tüm helikopterlerin erken uyarı sistemleriyle donatılması

SSM Mevzuatının Hazırlanması
Müsteşarlığın yeniden yapılandırılması kapsımda kurulan ve SSM’nin kurumsallaşması amacıyla iç süreçlerinin yönergeleştirilmesi,mevcut mevzuatın güncellenmesi gibi görevleri de bulunan Tedarik Yönetimi Dairesinde çalışmaya başladım. Bu süreçte 15 yıllık birikimimi kuruma aktarma imkânı buldum. Dokümanların genel mimarisinin tasarımına ve mevzuat geliştirmeprensiplerinin belirlenmesine önayak oldum.

Radar ve Uydu Sistemleri Proje Grubu

©AirportHaber.com Özel
SHGM TRANSFER YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

cem ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun, kendisi eğitim verecek değil, proje yürütme ve mevzuat konularında başarılı olması yöneticilik için yetkin olması önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Aslında daha çok askeri projelerde tasarım ve üretimde deneyimli görünüyor. Umarız sivil havacılıkta da yönetici olarak hayırlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
acaba okulda hiç yerli mali haftası kutlalamış mı? farkında mı? değil mi? acaba? bu ülkede yetişmiş bir çok zehir gibi zeka ve akıla sahip bilgi sahibi yetişmiş tecrübeler var. elbette gidilsin eğitim alınsın danışılsın. toplantılara panellere katılınsın(kendisinin ki gibi olmamak kaydıyla)... amaç bağcıyı dövmek değil elbette sadece üzüm yemek.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.. tekrarı ve hatayı düzeltme şansı olmayan ve kurallar kanla yazılan bir sektör.. duyarlı ve bilinçli olalım.. hepimiz her an herhangibir uçağın içinde olabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ZAMAN ÜSTÜ söylemek gerekirse ne köy olur ne kasaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM daha da iyi çalışmalar yapar, inşallah. Yıllar önce olduğu gibi, Sn Genel Müdür Bilal EKŞİ de bazı projeler gerçekleştirerek, yabancı uzman, inspector ve instructor'ları, ICAO, EASA, ECAC vs uluslararası kuruluşlardan getirtilmesini ve onlarla çalışmalar yapılmasını ve kendi elemanların da bu şekilde eğitilmesini sağlarsa, çok güzel işler yapmış olur. Çünkü ülkemizin kurumlarında, eğer uluslararası işler yapıyorlarsa, mutlaka uluslar arası elemanlar da çalıştırılması gerekir. Yabancıların bilgi ve tecrübelerinden mutlaka yararlanacak ve öğrenecek çok şeyler var. Örneğin futbolumuz bile, yabancı futbolcular sayesinde, Vakıf Üniversitelerimiz yabancı hocalar sayesinde gelişmedi mi? Ümit ÇENDEK (Gelişim Üniv. Öğr G

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olsun havacı değil ve on the job training anlayacağınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
shgm ye gelen pırıl pırıl gençleri kaçırdılar kendi yetersizlikleri ve hazımsızlıklar yüzünden... hırs ve koltuk endişeyile gitti millet sektöre baksınlar geçmişi shgm de olup da ciddi yerlere gelemeyen var mı acaba? yılların kurumsal hafıza ve bilgisi sıfırrrr.. ha iş yetisi ve bilgisinden hiç bahsetmiyorum. 2+2 kaç eder sorusunun cevabını onların istediği gibi vermeyenler ne yazik ki shgm de değiller... verenler mi hala yalama yıkamadalar yada cilaya geçmişlerdir bilememm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz kimin gelip kimin gittiğine değil, kimin taş üstüne taş koyduğuna bakarız. SHGM'de hala tek bir taşın üzerine konmuş tek bir taş olmadığı gibi herşey dünden daha kötü. Korozyonlu uçaklar, uçağın kapısından düşüp ölen pilotlar, üçaydan erken maaş alamayan teknisyenlerin yaptığı bakımlar, bir yıldır yeterliliğini kayıp etmiş olmasına rağmen hala sürünen hava yolları ve onun çalışanları, filosunda tek bir uçuşa elverişli hava aracı ve tek bir post holderi olmadan ihale ihale dolaşan şirketler, yaklaşık 6 ayla 1 yıl arasında cevaplanmayan baş vurular ve kurulan turşular say sayabildiğin kadar yok şu gelmişte yok şu atanmışta ne deyişmiş ne sadece gezi turlarının daha çok arttığını söyleyebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu isimlerin hangisi Sivil Havaciligi ve onun uluslararasi mevzuatini biliyor. merak ediyorum hakikaten bilen var mi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
shgm havacılıkta herkes ilerlerken senelerce bir adım önünü göremedi.ne oldu sadece baskıcı birisini başa getirerek herşey düzelecek sanıldı.ama yabancı geldi sen yapamadın diyip yetkilerini aldı.adamlar inceleme yaparken bile bir adam veremeyip dışarıdan adam kiraladı.hadi yeniler bilmiyordu herşeyi ben bilirim ben buranın her şeyiyim diyen haydar yalçın bey birazda odadan çıkta arkana bak ben hala niye senelerdir buradayım diye ama nerde belki başkaları görmeni bir gün sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000