14 Haziran 2016, Salı 14:55:13

SHGM teknisyenin lisansını 3 ay askıya aldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, (SHGM) bir teknisyenin lisansını 3 aylığına askıya aldığını duyurdu.
  • SHGM gücünü ve yaptırımlarını sadece garibanı denk getirdiğinde işletebilmektedir. Bu cezayı alan teknisyen arkadaşıma haklarını savunabilmesi için AÇIK ÇEK. Kendisi Anadolu Üniversitesinde UÇUŞ TEKNİSYENİ olarak çalışsaydı bu cezayı almazdı. Üstüne üstlük yaptığı bu hata SHGM denetçileri tarafından sümen altı edilir, hiç yaşanmamış kabul edilirdi. Bunun örnekleri geçmişte yaşandı. Aynı suçu işleyen UÇUŞ TEKNİSYENİ nin başkasının yerine attığı imzalar tespit edildi, teknisyen RAPORLAN dı. Tüm bu bildiklerine rağmen SHGM ne yaptı (Uçuş teknisyenine -0- ceza, hatta ve hatta suçunu temizleyip yaşanmamış gibi gösterdi.) SHGM nın adaleti bu işte. İpin ucu (..........) elinde olmaya görsün. (Twitter = "@angrybirds118" )
  • Tgs ye alim baslamis
  • Ben hiç saygısız kaptan görmedim. Burda kaptan vs diyen kişilere inanmayın.
  • Ey SHGM bu yaptığınız TSE standartlarına uyuyor mu ? Siz uluslararası standartları kabul etmiyorsunuz ya o yüzden sordum
  • Yolcu emniyeti uçuş güvenliği ile ne alakası var olayın kardeşim iş yapılmış başkası tarafından bu garibanda gitmiş bende oradaydım bende yaptım demiş işi zaten yetkili kişiler yapmış güvenlikle ilgili bir problem yokki. Havacilik dışında olanlar bu güvenlik meselesi değildir bilginize.
  • Lisans almak için her yetkisiz teknisyen uçak üzerinde tecrübesini kazanması ve log doldurması için lisans alana kadar sürekli yeri değiştirmeli A bakim,mekanik, ramp,galley, kabin için 6 aylık periyotlarda bu bölgelerde çalışan herkes lisans için gerekli tecrübeyi kazanana kadar tüm işlerini log kayıtlarını düzgün ve eksiksiz üstelik üzerinde stres olmadan yapabilir. Vakti geldiğinde sınavını veren lisansını alır tipini alır ojtsini yapar. Çözüm bu kadar basit aslında burda şirketler lisanslı insan istemiyorlar ihtiyaç duyduğu kadar lisanslı olsn gerisi yetkisiz olsun istiyorlar. Bu iş birgün uluslar arası bir denetlemede dünyanın üzerimize oynamak isteyeceği bir dönemde bakim lisansının alınmasına yol açabilir bu riski nasıl alıyorlar bilmiyorum. Havacilik türkiyenin altın bileziği dünya ülkeleri bunu çok net ve haklı bir açık olarak görüp şirketlere çok büyük yaptırım uygulayabilirler. Yurt dışında lisanssız diye birşey yok. Kanun bunu gerektiriyor çünkü.
  • Sen kabin içinden lisans alması için apu tamiri istersen adam yapmadığı ise mühür basar. Ramp galley mekanik hangi bölüm olursa olsun havacilik yaptığı işe göre lisanslandirilmali o chapter üzerinden lisans almalı profesyonellik olmalı herkes lisanslı olmalı bu oluşturulmadigi sürece adamı olan loğ için A bakıma vs.. gider adam olmayan napsin açmı kalsın oda yapmış gibi gösterir işini ama yapmaz adamın suçu yok bunu havacilik taki herkes biliyor ki sistem insanı bunu yapmaya zorluyor. Shgm thy ve diğer bakim firmalari buna çözüm bulmalı insanı suça sizler zorluyorsuz.
  • Teknisyenin ismi teknisyen kaldıkça insanlar bu birimin kıymetini anlayacak. Hostesler bile daha teknik,teknikçi,bakım,teknik servis,tekniikkkkk diye seslenmekte :) Özellikle THY başı çekeren teknisyenin insanların gözündeki değerini azaltmak için uğraşıyor.. Sektörün gereği yetkili teknisyen birisinin altında çalışmıyor , ama şirkette malesef bunu kaldıramayanlar çok olduğu için işte giyilen tulumdan tut, binilen arabaya, kullanılan takımdan tut, uçuşta oturdugun yere kadar heryerden vurgunu yiyor teknisyenler.. Uçak Bakım personeli , AME ' lar , Uçak Bakım Teknisyenleri..
  • Shgm bu sağına soluna belli olmaz çat kapı vurur kapıyı buyrun efendim kime baktiniz? Biz Shgm der denetim aniden başlar .uçuş emniyetini riske atan en ufacık bulgu buldu mu hemen seni tutar soru yağmuruna sonra elindeki degnekten de sirkete bi güzel vurur.elinden de yetkiyi askıya alır. Sonra der ki hadi allahın selameti başına. Gelecek 3 ay içinde tekrar görüşürüz işini düzgün yap yada beni yedir içir cebime para koy azıcık bende gormemezlikten geleyim yada istanbul boğazına karşı bi yat turu güzel de bi yemek bir baktın ki işlemler devam ediyor . Arkadaşlar işin aslı şu . Emniyet emniyet emniyet emniyet . Kurallara uymasini ve uygulamasını bilmemiz gerekiyor . Ne karşı tarafı nede kendini insan mahçup bırakmasın . Doğru değil mi?
  • Kimse işkembeden sallamasın hepimiz bu işin içindeyiz çoğu zaman hadi hadilerle seferi var diyerek baskı altında çoğu şeyi görmezden gelen insan var camiada ha şunuda belirteyim dediğim işler insan canına uçağa zarar verecek uçuş emniyetini riske atacak şeyler değil buna hiç kimse itiraz edemez görmezden gelinen şeyler kozmetik unsurlar yolcu tepsisi tuvalet sistem arızaları vs gibi şeyler.camiamızda işinin ehli riske girmeyecek insan çok

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, (SHGM) bir teknisyenin lisansını 3 aylığına askıya aldığını duyurdu.

Kurumun Twitter hesabından yapılan açıklamada task kartlarda yapmadığı işlemi mühürleyen teknisyenin lisansının 3 ay askıya alındığı açıklandı.

SHGM teknisyenin lisansını 3 ay askıya aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Adaletin Bumu SHGM ~ 8 yıl önce
SHGM gücünü ve yaptırımlarını sadece garibanı denk getirdiğinde işletebilmektedir. Bu cezayı alan teknisyen arkadaşıma haklarını savunabilmesi için AÇIK ÇEK. Kendisi Anadolu Üniversitesinde UÇUŞ TEKNİSYENİ olarak çalışsaydı bu cezayı almazdı. Üstüne üstlük yaptığı bu hata SHGM denetçileri tarafından sümen altı edilir, hiç yaşanmamış kabul edilirdi. Bunun örnekleri geçmişte yaşandı. Aynı suçu işleyen UÇUŞ TEKNİSYENİ nin başkasının yerine attığı imzalar tespit edildi, teknisyen RAPORLAN dı. Tüm bu bildiklerine rağmen SHGM ne yaptı (Uçuş teknisyenine -0- ceza, hatta ve hatta suçunu temizleyip yaşanmamış gibi gösterdi.) SHGM nın adaleti bu işte. İpin ucu (..........) elinde olmaya görsün. (Twitter = "@angrybirds118" )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Tgs ye alim baslamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O değilde ~ 8 yıl önce
Ben hiç saygısız kaptan görmedim. Burda kaptan vs diyen kişilere inanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey SHGM ~ 8 yıl önce
Ey SHGM bu yaptığınız TSE standartlarına uyuyor mu ? Siz uluslararası standartları kabul etmiyorsunuz ya o yüzden sordum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lisans problemi ~ 8 yıl önce
Yolcu emniyeti uçuş güvenliği ile ne alakası var olayın kardeşim iş yapılmış başkası tarafından bu garibanda gitmiş bende oradaydım bende yaptım demiş işi zaten yetkili kişiler yapmış güvenlikle ilgili bir problem yokki. Havacilik dışında olanlar bu güvenlik meselesi değildir bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
Lisans almak için her yetkisiz teknisyen uçak üzerinde tecrübesini kazanması ve log doldurması için lisans alana kadar sürekli yeri değiştirmeli A bakim,mekanik, ramp,galley, kabin için 6 aylık periyotlarda bu bölgelerde çalışan herkes lisans için gerekli tecrübeyi kazanana kadar tüm işlerini log kayıtlarını düzgün ve eksiksiz üstelik üzerinde stres olmadan yapabilir. Vakti geldiğinde sınavını veren lisansını alır tipini alır ojtsini yapar. Çözüm bu kadar basit aslında burda şirketler lisanslı insan istemiyorlar ihtiyaç duyduğu kadar lisanslı olsn gerisi yetkisiz olsun istiyorlar. Bu iş birgün uluslar arası bir denetlemede dünyanın üzerimize oynamak isteyeceği bir dönemde bakim lisansının alınmasına yol açabilir bu riski nasıl alıyorlar bilmiyorum. Havacilik türkiyenin altın bileziği dünya ülkeleri bunu çok net ve haklı bir açık olarak görüp şirketlere çok büyük yaptırım uygulayabilirler. Yurt dışında lisanssız diye birşey yok. Kanun bunu gerektiriyor çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suç shgm ve bakım kuruluşlarının. ~ 8 yıl önce
Sen kabin içinden lisans alması için apu tamiri istersen adam yapmadığı ise mühür basar. Ramp galley mekanik hangi bölüm olursa olsun havacilik yaptığı işe göre lisanslandirilmali o chapter üzerinden lisans almalı profesyonellik olmalı herkes lisanslı olmalı bu oluşturulmadigi sürece adamı olan loğ için A bakıma vs.. gider adam olmayan napsin açmı kalsın oda yapmış gibi gösterir işini ama yapmaz adamın suçu yok bunu havacilik taki herkes biliyor ki sistem insanı bunu yapmaya zorluyor. Shgm thy ve diğer bakim firmalari buna çözüm bulmalı insanı suça sizler zorluyorsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sss ~ 8 yıl önce
Teknisyenin ismi teknisyen kaldıkça insanlar bu birimin kıymetini anlayacak. Hostesler bile daha teknik,teknikçi,bakım,teknik servis,tekniikkkkk diye seslenmekte :) Özellikle THY başı çekeren teknisyenin insanların gözündeki değerini azaltmak için uğraşıyor.. Sektörün gereği yetkili teknisyen birisinin altında çalışmıyor , ama şirkette malesef bunu kaldıramayanlar çok olduğu için işte giyilen tulumdan tut, binilen arabaya, kullanılan takımdan tut, uçuşta oturdugun yere kadar heryerden vurgunu yiyor teknisyenler.. Uçak Bakım personeli , AME ' lar , Uçak Bakım Teknisyenleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 8 yıl önce
Shgm bu sağına soluna belli olmaz çat kapı vurur kapıyı buyrun efendim kime baktiniz? Biz Shgm der denetim aniden başlar .uçuş emniyetini riske atan en ufacık bulgu buldu mu hemen seni tutar soru yağmuruna sonra elindeki degnekten de sirkete bi güzel vurur.elinden de yetkiyi askıya alır. Sonra der ki hadi allahın selameti başına. Gelecek 3 ay içinde tekrar görüşürüz işini düzgün yap yada beni yedir içir cebime para koy azıcık bende gormemezlikten geleyim yada istanbul boğazına karşı bi yat turu güzel de bi yemek bir baktın ki işlemler devam ediyor . Arkadaşlar işin aslı şu . Emniyet emniyet emniyet emniyet . Kurallara uymasini ve uygulamasını bilmemiz gerekiyor . Ne karşı tarafı nede kendini insan mahçup bırakmasın . Doğru değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hukuk ~ 8 yıl önce
"cebime para koy azıcık bende gormemezlikten geleyim yada istanbul boğazına karşı bi yat turu güzel de bi yemek" açıklamanızda kastedilen personel hakkında kanıtları sunmanız halinde yasal işlem yapılacaktır. Aksi takdirde resmi görevdeki tüm personele asılsız iftiradan airporthaberden IP bilgileriniz alınarak hakkınızda hukuki işlem başlatılabilir, bilginize.
buyur işte ~ 8 yıl önce
Önce düşün sonra konuş!!
xXx ~ 8 yıl önce
Kimse işkembeden sallamasın hepimiz bu işin içindeyiz çoğu zaman hadi hadilerle seferi var diyerek baskı altında çoğu şeyi görmezden gelen insan var camiada ha şunuda belirteyim dediğim işler insan canına uçağa zarar verecek uçuş emniyetini riske atacak şeyler değil buna hiç kimse itiraz edemez görmezden gelinen şeyler kozmetik unsurlar yolcu tepsisi tuvalet sistem arızaları vs gibi şeyler.camiamızda işinin ehli riske girmeyecek insan çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000