31 Ekim 2013, Perşembe 12:39:14

SHGM TEK SINAVDAN 350 BİN TL KAZANACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), "tarayıcı personellerinin sertifikalandırılması projesi" kapsamında havalimanlarında görev yapan binlerce güvenlik personelinin sertifikalandırılması amacıyla sınav düzenliyor. SHGM, sınav sayesinde yaklaşık olarak 350 bin TL gelir elde edecek.
  • 7 kasımda yine tpss sinavi olacak ve bir önceki sinavdan bir cok kisiyle birlikte bende kaldim o kadar stres yaratiyorki bu durum herseye yansiyor. Neden görüntüler bu kadar zor bakıyosunuz cantaya hicbisey yok göremiyosunuz. En azindan bir cantayi farkli acidan gorme imkani olsa basarisiz olmaz bu kadar insan ya da yaptığımız yanlıslari görme imkani olsa.
  • kurum sözleşmeli güvenlik görevlileri sıva giriyor kazanmıyor ama iştende çıkarılmıyor neden ? beni çıkarıyorsa onuda çıkarsın bunlar sınava kefimi giriyorki ?
  • Tek sinavla o kadar insan isinden ekmeginden olacak basariz olanlardan biride benim ne yapmaliyim
  • Tpss sinavini gecemeyen o kadar ozel guvenlik ne olacak onlara ikinci bir sinav hakki verilmeyecekmi cok buyuk haksizlik bu
  • Bu memlekette hersey goruntuden ibaret..varmi var
  • Amacı ne bu sınavın sen bana lcao ne diye sorarsan bu bilgi nezaman işime yaracak limandaki gümrükçüler kazanamayıp 8. Kez sınava giriyor bir yaptırım varmı yok demekki herşey sıvı kısıtlamasındaki gibi ticaret herkez para peşinde ama asgari ücrete zam gelecek dendi kıçımızdaki dona kadar zam geldi yani oda güme gitti yiğin patronlar ALLAH gözünüzü doyursun. Saa
  • ne halde çalışıyorlar dıye soran yok anca sınav çivi sini çıkardılar işi iyice azıttılar
  • ASGARI ÜCRETLE SİLAHLI VE X RAY OPARETÖR OLARAK ÇALIŞ BİR DE ÜSTE TPSS YE GİR SUYUNDAN DA KOYUN BARİ TAM OLSUN. SANKİ ASELSAN 'A MÜHENDİS OLACAĞIZ.ÖNCE SİZ ÇALIŞAN BİZ GÜVENLİK PERSONELLERİNİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIN.
  • Umarim antalya da kemere kafayi takmis karar vericilerde bu egitime katilir.
  • Atpl sınavlarında, sorular hangi soru bankasından alınıyor? güncel mi? yanlış sorular çıkartılmışmı? bu konular hakkına kimse net cevap vermiyor, soranlara yuvarlak cevaplarla oyalıyorlar. Aktif şikayet mekanizması yok, sınavlara girmemiş kişiler tarafından oluşmuş kurul sınavlar hakkında fikir beyan ediyor. Sınavdan kazanılan para hesaplanıyor ama sınavın asıl amacını kimse düşünmüyor. Sınav neden yapılır? peki yapılan sınav bu amaca hizmet ediyormu? Bir anket düzenleseler görceklerki büyük hatanın içindeler. Açıkçası bunu dile getirecek kimsede yok, çünki ezber yap geç, aman dokunma yakarlar, kontrolde takarlar, lisansa imza atmazlar falan..

Uluslararası sivil havacılık standartlarının ülkemizde en üst seviyede uygulanması amacıyla SHGM tarafından hayata geçirilen proje ile, havalimanlarında yolcu kabin bagajı, uçakaltı bagajı (x-ray ve EDS), kargo, eşyaların taramasını gerçekleştiren ve x-ray ile tarama yapan tüm personelin 2014 yılı sonuna kadar sertifikalandırılması amaçlanıyor.

İlk etapta Ankara, İstanbul ve Antalya havalimanlarında çalışan personele yönelik düzenlenen ve Haziran ayından itibaren devam eden sınavlara yaklaşık 1000 güvenlik görevlisi katıldı. Görüntü yorumlama ve Teorik bilgi bölümlerinden oluşan sınavlarda başarı gösteren güvenlik görevlilerine sertifikaları verilmeye başlandı.

SHGM'nin 26 Nisan 2013 tarihinde yürürlüğe giren  "Tarayıcı Personeli Sertifikasyon Sınavı-TPSS" (SHT-17.5) Talimatı'na göre; sertifikası olmayan güvenlik personeli 2015 yılından itibaren bu görevlerde bulunamayacak.

Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası organizasyonlar ve AB mevzuatı gereğince; güvenlik kontrol noktalarında, kargo taramasında EDS sistemi vb. yerlerde tarama görevini yapan personelin yetkili otorite tarafından sertifikalandırılması gerekiyor. Bu kapsamda,  ulusal bir proje hazırlayarak Tarayıcı Personel Sertifikasyon Sınavı (TPSS) için çalışmalara başlayan SHGM, pilot uygulamalar ve akademik çalışmalar da bitirildikten sonra Nisan ayında yayımladığı talimatın ardından başlattığı sınavlara ve sertifikasyon çalışmalarına devam ediyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiya göre; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sertifika ücreti talep etmediği öğrenildi. Ancak hizmetler tarifesinde yer alan sınav ücreti kapsamında 50 TL alınıyor. Havalimanlarında görev yapan yaklaşık 7 bin güvenlik personeli olduğu biliniyor. SHGM'nin bu sınav kapsamında 350 bin TL'lik geliri kasasına koyması bekleniyor.

SHGM TEK SINAVDAN 350 BİN TL KAZANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Olcay ~ 6 yıl önce
7 kasımda yine tpss sinavi olacak ve bir önceki sinavdan bir cok kisiyle birlikte bende kaldim o kadar stres yaratiyorki bu durum herseye yansiyor. Neden görüntüler bu kadar zor bakıyosunuz cantaya hicbisey yok göremiyosunuz. En azindan bir cantayi farkli acidan gorme imkani olsa basarisiz olmaz bu kadar insan ya da yaptığımız yanlıslari görme imkani olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilhan ~ 7 yıl önce
kurum sözleşmeli güvenlik görevlileri sıva giriyor kazanmıyor ama iştende çıkarılmıyor neden ? beni çıkarıyorsa onuda çıkarsın bunlar sınava kefimi giriyorki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezgi ~ 8 yıl önce
Tek sinavla o kadar insan isinden ekmeginden olacak basariz olanlardan biride benim ne yapmaliyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezgi ~ 8 yıl önce
Tpss sinavini gecemeyen o kadar ozel guvenlik ne olacak onlara ikinci bir sinav hakki verilmeyecekmi cok buyuk haksizlik bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahgosa ~ 8 yıl önce
Bu memlekette hersey goruntuden ibaret..varmi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadegül ~ 7 yıl önce
Sınavda görüntüler normal x ray görüntüsü gibi değil çok kötü aşırı küçük ve hiçbir tuş kullanılmıyor kullanılmaya çalışsam süre gidiyor..görüntúleri bu kadar küçük vermelerinin amacı neki normal cihazda öyle deilki aşırı haksızlık var sen bizim kullandığımız cihazda sınav yapılması gerekiyor
asi genc ~ 8 yıl önce
Amacı ne bu sınavın sen bana lcao ne diye sorarsan bu bilgi nezaman işime yaracak limandaki gümrükçüler kazanamayıp 8. Kez sınava giriyor bir yaptırım varmı yok demekki herşey sıvı kısıtlamasındaki gibi ticaret herkez para peşinde ama asgari ücrete zam gelecek dendi kıçımızdaki dona kadar zam geldi yani oda güme gitti yiğin patronlar ALLAH gözünüzü doyursun. Saa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sssssssssssss ~ 8 yıl önce
ne halde çalışıyorlar dıye soran yok anca sınav çivi sini çıkardılar işi iyice azıttılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU NASIL TPSS ~ 9 yıl önce
ASGARI ÜCRETLE SİLAHLI VE X RAY OPARETÖR OLARAK ÇALIŞ BİR DE ÜSTE TPSS YE GİR SUYUNDAN DA KOYUN BARİ TAM OLSUN. SANKİ ASELSAN 'A MÜHENDİS OLACAĞIZ.ÖNCE SİZ ÇALIŞAN BİZ GÜVENLİK PERSONELLERİNİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyanin kemeri ~ 10 yıl önce
Umarim antalya da kemere kafayi takmis karar vericilerde bu egitime katilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atpl Sınav ~ 10 yıl önce
Atpl sınavlarında, sorular hangi soru bankasından alınıyor? güncel mi? yanlış sorular çıkartılmışmı? bu konular hakkına kimse net cevap vermiyor, soranlara yuvarlak cevaplarla oyalıyorlar. Aktif şikayet mekanizması yok, sınavlara girmemiş kişiler tarafından oluşmuş kurul sınavlar hakkında fikir beyan ediyor. Sınavdan kazanılan para hesaplanıyor ama sınavın asıl amacını kimse düşünmüyor. Sınav neden yapılır? peki yapılan sınav bu amaca hizmet ediyormu? Bir anket düzenleseler görceklerki büyük hatanın içindeler. Açıkçası bunu dile getirecek kimsede yok, çünki ezber yap geç, aman dokunma yakarlar, kontrolde takarlar, lisansa imza atmazlar falan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000