21 Nisan 2016, Perşembe 21:59:33

SHGM sosyal medyada alay konusu oldu

Türkiye'nin sivil havacılık otoritesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHMG), bugün resmi Twitter hesabından attığı bir twit ile sosyal medyada alay konusu oldu.
  • Ne bekliyorsunuz ki? Sadece TSE belgesini kabul eden bir kuruluştan daha profesyonelce bir şey beklemek vakit kaybı olacaktır. Mal ortada
  • astronot yetiştirip twitter başına koyarsan olacağı bu :))
  • Arkadaşlar çok fazla abartmaya gerek yok. İnsanlık halidir olur. Çok iyi olmuştur çok güzel olmuştur. Gurban olduğum Cenab-ı Rabbul alemin ya Rasulallah. Ama öyle değildir. siz bu şekil dersiniz onlar bu şekil der. Şaka bi yana. SHGM güçlünün yanında olup zayıfı ezmeye kalktığı sürece böyle hataları çok yapacaktır. SHGM sayesinde dünyanın en kötü sportif ve amatör havacılığı bizde. Tabi SHGM Boeing 777'den istediği tüm gereklilikleri DA42'den'de veya bir mikrolight'tan da istediği sürece bu işler böyle ellerine yüzlerine bulaşır. SHGM titre ve kendine gel.
  • Kendini faa sanmaya calisior bizim ki.Faa de bi kitap var birak yazmayi bunlar okuyamaz bile
  • Valla önce siz doğru düzgün bir türkçe öğrenin :D
  • Anlaşılan o ki sivil havacılık twitter hesabını masa 5 te oturan 6 yaşındaki ahmet yönetiyor. Masayıda 1 saatlik açtırmış süresi yetmemiş olay gerçekmi değil mi diye araştırmaya.
  • Gülürdük beraber ahahahaha. Ne desem bilemedim. Twitterdan soylenecekleri soylemis herkes.
  • Shgm nin yaptığıda, BranitFX'in kurgu videosunu örnek teşkil edecek bir canlandırma maksatlı olduğu yönde! Karşınızdaki bir resmi kurum ciciş hesabı değilki her yoruma cevap yazsın. Bakıldığında yorumcularında anlama ve yorumlama yeteneğini ve zekasını görebilirsiniz... Drone vb normalde uçağa zarar vermeyebilir ama son yaklaşmada 145 knot süratle uçan bir uçağa çarpmasında ne gibi fiziki deformasyon olacağını fizik kanunu olarak ilk öğretin 6-7 sınıflarda anlatılıyor... Ben dahil Bir çok pilot arkadaşım drone ile gördel temas sağlıyor uçarken, drone ile gidin evinizin bahşesinde oynayın havalimanlarından uzak durun yeter! O uçakta siz yada bir yakınınız olabilir! Drone yada başka herhangi bir şey size basit küşül gelebilir ama havacılıkta kazalar basit ve küçük nedenlerle olabiliyor...
  • O drone'u uçuran benim muavinim di ben motora koy dedim o kanada vurdu tüh olmadi bu arada drone askeri kökenli

Türkiye'nin sivil havacılık otoritesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHMG), bugün resmi Twitter hesabından attığı bir twit ile sosyal medyada alay konusu oldu.

Bruce Branit isimli görsel efekt uzmanının şirketi BranitFX tarafından gerçek olmayan, ancak gerçeğe dikkat çekmek için uyarlanan bir görüntüyü yaşanmış gibi gösteren SHGM, havacılık takipçileri tarafından eleştirildi.

SHGM drone hassasiyetine dikkat çekmek için attığı twitte 'İHA UÇAĞA ÇARPTI!!!' ifadelerini kullanarak ciddi bir hata yaptı. Bu hata takipçileri tarafından fark edilince adeta Twitter'da alay konusu oldu.

SHGM'nin gerçek sandığı videonun içeriği ise şöyle;

Çocuğu ile beraber uçağın pencere kenarında dışarıyı seyrederken bir yandan da telefonuyla kayıt yapan bir yolcu, görüntülere bir İHA'nın uçağın kanadına çarptığına şahit oluyor. Bu görüntüler bir süre paylaşım rekorları kırsa da aslında viral bir video olmasından başka bir gerçeklik taşımıyor.

Konuya ilişkin AirportHaber geçtiğimiz yıl görüntülerin gerçek olmadığına ilişkin bir haber yayınlamış ve videonun içeriği hakkında detaylara yer vermişti.

İHA'LAR GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Son dönemde hem dünyada hem Türkiye'de gündemden düşmeyen Drone'lar (İHA) ve onların neden olduğu tehlikeler havacılıkta yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu.

Birçok ülkede ve ülkemizde drone yasakları birbirini kovalarken, kayıtsız uçuşun da önüne geçilmek için kayıt zorunluluğu getirildi. SHGM de bu konuya sık sık değinerek kayıtsız uçuşların tehlikesine dikkat çekiyor.

İşte SHGM'nin alay konusu olan o twiti:


AirportHaber, haberi okuyucularına böyle aktarmıştı

SHGM sosyal medyada alay konusu oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Beklenti ~ 8 yıl önce
Ne bekliyorsunuz ki? Sadece TSE belgesini kabul eden bir kuruluştan daha profesyonelce bir şey beklemek vakit kaybı olacaktır. Mal ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astronot ~ 8 yıl önce
astronot yetiştirip twitter başına koyarsan olacağı bu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar çok fazla abartmaya gerek yok. İnsanlık halidir olur. Çok iyi olmuştur çok güzel olmuştur. Gurban olduğum Cenab-ı Rabbul alemin ya Rasulallah. Ama öyle değildir. siz bu şekil dersiniz onlar bu şekil der. Şaka bi yana. SHGM güçlünün yanında olup zayıfı ezmeye kalktığı sürece böyle hataları çok yapacaktır. SHGM sayesinde dünyanın en kötü sportif ve amatör havacılığı bizde. Tabi SHGM Boeing 777'den istediği tüm gereklilikleri DA42'den'de veya bir mikrolight'tan da istediği sürece bu işler böyle ellerine yüzlerine bulaşır. SHGM titre ve kendine gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 8 yıl önce
Kendini faa sanmaya calisior bizim ki.Faa de bi kitap var birak yazmayi bunlar okuyamaz bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faa ~ 8 yıl önce
Diyanet işleri başkanının dünya müslümanlarının dini lideri zannedilen bir oluşumda shgm nin faa sanılması çok abes olmaz.
Dalge :D ~ 8 yıl önce
Valla önce siz doğru düzgün bir türkçe öğrenin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 8 yıl önce
Anlaşılan o ki sivil havacılık twitter hesabını masa 5 te oturan 6 yaşındaki ahmet yönetiyor. Masayıda 1 saatlik açtırmış süresi yetmemiş olay gerçekmi değil mi diye araştırmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 8 yıl önce
Gülürdük beraber ahahahaha. Ne desem bilemedim. Twitterdan soylenecekleri soylemis herkes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 8 yıl önce
Shgm nin yaptığıda, BranitFX'in kurgu videosunu örnek teşkil edecek bir canlandırma maksatlı olduğu yönde! Karşınızdaki bir resmi kurum ciciş hesabı değilki her yoruma cevap yazsın. Bakıldığında yorumcularında anlama ve yorumlama yeteneğini ve zekasını görebilirsiniz... Drone vb normalde uçağa zarar vermeyebilir ama son yaklaşmada 145 knot süratle uçan bir uçağa çarpmasında ne gibi fiziki deformasyon olacağını fizik kanunu olarak ilk öğretin 6-7 sınıflarda anlatılıyor... Ben dahil Bir çok pilot arkadaşım drone ile gördel temas sağlıyor uçarken, drone ile gidin evinizin bahşesinde oynayın havalimanlarından uzak durun yeter! O uçakta siz yada bir yakınınız olabilir! Drone yada başka herhangi bir şey size basit küşül gelebilir ama havacılıkta kazalar basit ve küçük nedenlerle olabiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OTOBUS SOFORU ~ 8 yıl önce
O drone'u uçuran benim muavinim di ben motora koy dedim o kanada vurdu tüh olmadi bu arada drone askeri kökenli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000