21 Nisan 2010, Çarşamba 17:30:59

SHGM "SON DURUM" HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), İzlanda'da meydana gelen patlamalar sonrası oluşan kül bulutlarının yaşattığı sıkıntılarla ilgili durum açıklamaları yapmıştı. SHGM yapılan çalışmalar ışığında yeni bir duyuru daha yayınladı...
  • truzim resmen bitti diyecek kadar oldular,bilmiyolarki havacılık sektörü ne kadar büyük ve güçlü,herkes anlamış oldu, işte bizi küçük görenlere işte cevap.rabbim bi daha göstermesin böyle bir şeyi,,,herkez için çok kötü, bidahası gelmez işallah yoksa herkez isyan edecek hale gelir,,,
  • vay vay vay

İşte SHGM tarafından yapılan o duyuru:

15 Nisan 2010 tarihinde İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutlarının Avrupa hava ulaşımına olan etkileriyle ilgili gelişmeler daha önce yayımlanan Basın Açıklamalarıyla Kamuoyuna duyurulmuştu.

EUROCONTROL ve AB Komisyonu ile koordineli olarak yapılan çalışmalar sonucunda Avrupa genelinde volkanik küllerin bulunduğu ve tehlike yaratma riski sebebiyle belirlenen az da olsa yasaklı bazı bölgelerde (sektörlerde) uçuş yasağı halen devam etmektedir.

Avrupa genelinde volkanik küller nedeniyle uçuş emniyetinin riske edilmemesi maksadıyla söz konusu bölgelere ilişkin güncel durum Genel Müdürlüğümüz tarafından da yakinen takip edilmekte olup, edinilen son bilgilere göre; Avrupa hava sahasının hemen hemen tamamında FL210 (21.000 ft) üzerindeki bölgede yasaklı bir hava sahası kalmamıştır.

Avrupa hava sahasında FL210 (21.000 ft) altında kalan bölgenin hemen hemen tamamında, aralarında Güney İsveç ile Helsinki’nin de bulunduğu bazı bölgelerde kısıtlamalar olsa da söz konusu bölgelerde de hava trafik hizmeti verilmekte ve bu kısıtlamaların gün içinde kalkması beklenmektedir.

Bu bilgiler ışığında; hava olaylarında yaşanabilecek değişiklikler de dikkate alınarak, gerçekleştirilecek olan uçuşlarda tüm işletmelerimizin yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri hem uçuş emniyetinin sağlanması hem de yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından zorunluluk arz etmektedir.
 
Bugün itibariyle bahse konu volkanik kül bulutu sebebiyle Türkiye hava sahasında her hangi bir kapalılık bulunmamakta olup, gelişmeler Genel Müdürlüğümüz, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile koordineli olarak takip edilmektedir.

SHGM "SON DURUM" HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
truzim resmen bitti diyecek kadar oldular,bilmiyolarki havacılık sektörü ne kadar büyük ve güçlü,herkes anlamış oldu, işte bizi küçük görenlere işte cevap.rabbim bi daha göstermesin böyle bir şeyi,,,herkez için çok kötü, bidahası gelmez işallah yoksa herkez isyan edecek hale gelir,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vay vay vay

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000