30 Aralık 2009, Çarşamba 08:50:27

SHGM şirketlerin önünü açtı

Türkiye ve İsrail Sivil Havacılık Yetkilileri, yapılan müzakereler sonucu iki ülke arasında birden fazla havayolu işletmesinin uçması konusunda anlaşmaya vardı.
  • 14:43:14 Kötü mü olmuş?
  • Gözün aydın, SAGA & Dany PARDO.
  • SİVİL HAVACILIK ATLASJET ICIN CALISMIS ANLASILAN THY I GOZDEN CIKARMIS MI ACABA ANLASILAN ARTIK SERBEST HERSEY ESKIDEN THY SOZU GECERDI HERYERE UCARDI TEK BASINA ARTIK DIGERLERI PAYLASACAK PAZARI
  • BUNLAR GUZEL HABER DARISI RUSYA YA
  • Atlas Jet'in boylece onu acilmis oldu. Pazar yarattiklari icin SHGM tesekkurler.

Türkiye ve İsrail Sivil Havacılık Yetkilileri’nin 28 Aralık 2009 tarihinde Ankara’da yaptığı müzakerelerde, her iki ülke arasında birden fazla havayolu işletmesinin uçması konusunda anlaşma sağlandı.

İki ülke arasında 1951 yılında imzalanan anlaşmanın günün koşullarına cevap vermemesi nedeniyle bir araya gelen heyetler, yeni uçuş noktalarını içeren, frekans kısıtlamalarının kaldırıldığı ve çoklu tayin içeren çok önemli bir anlaşmaya imza attı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru başkanlığında İsrail Sivil Havacılık yetkilileri ile yapılan müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre; her iki ülkede belirlenen noktalara uçuş gerçekleştirmek için Türkiye ve İsrail birden fazla havayolu şirketini tayin edilebilecek.

Anlaşma çerçevesinde, Türk havayolu işletmeleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Dalaman’dan İsrail’deki Tel Aviv, Haifa ve Ovda/Eilat noktalarına uçuş gerçekleştirebilecek. İsrailli havayolu işletmeleri de İsrail’deki bu üç şehirden İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Dalaman’a tarifeli sefer düzenleyebilecek.

Söz konusu tarifeli sefer noktaları arasında frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın yolcu ve kargo seferleri yapmaları konusunda mutabık kalan taraflar ayrıca, havayolu şirketlerinin herhangi bir hava aracı tipine yönelik sınırlamaların da kaldırılmasına karar verdi.

Anlaşma ile Türk ve İsrailli taşıyıcıların birbirleri ile ve 3. ülke havayolu şirketleri ile kod paylaşım anlaşmaları yapabilmelerinin hukuki zemini de hazırlanmış oldu.

SHGM şirketlerin önünü açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
14:43:14 Kötü mü olmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gözün aydın, SAGA & Dany PARDO.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİVİL HAVACILIK ATLASJET ICIN CALISMIS ANLASILAN THY I GOZDEN CIKARMIS MI ACABA ANLASILAN ARTIK SERBEST HERSEY ESKIDEN THY SOZU GECERDI HERYERE UCARDI TEK BASINA ARTIK DIGERLERI PAYLASACAK PAZARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUNLAR GUZEL HABER DARISI RUSYA YA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atlas Jet'in boylece onu acilmis oldu. Pazar yarattiklari icin SHGM tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000