25 Ocak 2012, Çarşamba 15:48:12

SHGM RASG BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

Türkiye, Avrupa Havacılık Emniyet Grubu'na Başkan Yardımcısı Seçildi...
  • uluslararası arenada da SHGM olarak tanımlamak, Turkish CAA olarak açıklamak. Diğer bir çok otoritede olduğu gibi.. LBA vs..
  • Ülkemiz sivil havacılık emniyetini dünyaya örnek olacak bir şekilde yürüten SHGM dünyaya da öncülükmü etmeye başlamış yani. Allah islah etin ne denirki.
  • Haber fotoğrafında görüldüğü üzere, bizim SHGM'nin İngilizcesi: "Directorate General of Civil Aviation" mış... Tercüme Fransızca kalıpla başlamış, sonra İngilizce ile bitirmeye karar vermişler. İngilizce'de sıfatlar Türkçe'de olduğu gibi isimden önce kullanılır. Yani "General Directorate of Civil Aviation" daha İngilizce olurdu. Danimarkalılar önce SHGM'ye gelmişlerse, ondan Türk havacılar İngilizce bilmiyor demiştir. :)
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ibareler yer aldı;

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu (RASG) Başkan Yardımcılığını ülkemiz üstlenmiştir.

ICAO Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu'nun ilk toplantısı, 44 ECAC üyesi ülke ve Rusya Federasyonu dahil olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri ile Kuzey Afrika ülkelerinden oluşan 56 ülkenin havacılık emniyeti alanında yetkili temsilcilerinin katılımıyla 23-24 Ocak 2012 tarihlerinde Paris'te gerçekleştirildi.

Küresel düzeyde havacılık emniyetinin geliştirilerek, standardizasyonunun sağlanması amacıyla ICAO Konseyi tarafından Bölgesel Havacılık Emniyeti Grupları (RASG) oluşturulması yönünde bir karar alınmıştı.

Bu kapsamda, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan hazırlık toplantısında alınan kararlar doğrultusunda ülkemizin de dahil olduğu ICAO Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu oluşturuldu.

Toplantı'da RASG Grubu'nun, sivil havacılık alanında söz sahibi olan uluslararası kuruluşların ve özel sektör temsilcilerinin de katkılarıyla üye ülkelere Devlet Emniyet Planlarını hazırlamada ve Havacılık Emniyeti alanında ICAO kurallarını uygulamalarında rehberlik etmesi ve faaliyetlerini belirli aralıklarla ICAO'ya raporlaması kararlaştırıldı.

RASG Grubunun yönetimi için yapılan seçimde; Başkanlığa Almanya, Başkan Yardımcılıklarına ise Türkiye, Norveç ve Rusya Federasyonu seçilmiştir.
Böylece, Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Koordinasyon Komitesi Üyeliği, EUROCONTROL PC ve SRC Başkan Yardımcılıkları, D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Başkanlığı ve JAA-TO Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri başarıyla yürütmekte olan ülkemiz, dünya havacılık arenasında çok önemli bir görevi daha üstlenmiş oldu.
SHGM RASG BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
uluslararası arenada da SHGM olarak tanımlamak, Turkish CAA olarak açıklamak. Diğer bir çok otoritede olduğu gibi.. LBA vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ülkemiz sivil havacılık emniyetini dünyaya örnek olacak bir şekilde yürüten SHGM dünyaya da öncülükmü etmeye başlamış yani. Allah islah etin ne denirki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haber fotoğrafında görüldüğü üzere, bizim SHGM'nin İngilizcesi: "Directorate General of Civil Aviation" mış... Tercüme Fransızca kalıpla başlamış, sonra İngilizce ile bitirmeye karar vermişler. İngilizce'de sıfatlar Türkçe'de olduğu gibi isimden önce kullanılır. Yani "General Directorate of Civil Aviation" daha İngilizce olurdu. Danimarkalılar önce SHGM'ye gelmişlerse, ondan Türk havacılar İngilizce bilmiyor demiştir. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000