29 Aralık 2014, Pazartesi 10:50:16

SHGM PİLOTLARI UYARDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü pilotları uyardı; kokpite başkasını almayın!
  • Ismimiz çok geçtiği için yazıyorum. Hava trafik kontrolörlerinin kokpit uçuşu görev uçuşudur. Yani hem şirketlerin uçuş işletme müdürlükleri hemde shgm onaylıdır. Resmidir. Ha kokpitte o an eğitim vardır müsait değildir arkada uçulur. Bizleri başkalarıyla karıştırmayın kokpit uçuşunun amacı vardır bu amaç da gayet faydalıdır ve pilot-kontrolör koordinasyonunu sağlar. Pilotlarda ACC APP TWR birimlerinde bizi ziyarete gelir biz de onları misafir ederiz. Tüm bunlar resmi onayla yapılır gelişigüzel kokpitte uçalım şekilde değil.
  • Var mı var; ama lafta.
  • çok doğru bir karar kaptancıklar kokpitte eş dost tanıdıkla goygoy yapamazlar artık...oradı dingonun yeri değil..herkes işini yapsın yeter
  • Turk,tecrubesiz F/o adayiyim.ATPL Frozen var.Level6 var, Toefl 90, Mollymawk, Dlr gectim ama henuz ise giremedim. Siz Shgm bu islerle ugrasacaginiza biraz yerli bostaki pilotlari nasil istihdam ederiz bunlara kafa yorsaniz nasil olur acaba? Simdi DLR oncesi donemde KPDS 65 ile havayolu sirketine girmis bir kaptanim cikar ve soyle der: Havayoluna giremeyen pilot beceriksiz pilottur. Sanir ki hersey kendi zamaninda ki gibidir.
  • yahu kaptan o ucagin en yuksek dereceli amiri degil mi? Sonucta onun karari uygulanir. Biz de meraklisi degiliz milleti almaya ama bir atc, operasyon vs oldugunda almak durumunda kaliyoruz; ki almamamiz etik olmazdi. Hocalarimin yorumlarina katiliyorum. Bu arada goruyorum ki purserlara amirlere gun dogmus galiba.. Raporlari yazan yazana bundan sonra... Yuzumuze yapilamayani arkamizdan yapiyorlar...
  • Gidin işsiz pilotlara çare bulun. Bırakın bu işleri.
  • SHGM hic bir ise yaramiyor....
  • almanya da Bi havayolu, cpt şirketine önçe beyan ederek ve onay alarak istediği kişiyi kokpite alabilir . Güzel bi uygulama.
  • Ne kadar ciddiyetsiz bir uygulama. Yahu bu durum uçuş emniyetini ihlal ediyorsa, diğer tüm uçuş emniyet ihlallerinde ne uyguluyorsan, kural neyse onu uygula. Bunu parayla diğerlerini yok bilmem başka bir uygulamayla olmaz, olmaması lazım. Yoksa kaptan ne der: "parasıyla değil mi karrdeşim"
  • Bence içeriye kimin alındığına göre CEZA verilmeli. Mesela sanatçı 1000TL olabilir. ATC 100TL olsun. Uçucu personel 250TL olabilir. PARASIYLA DEĞİL Mİ KARDEŞİM?...:)))

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu pilotlarını kokpit konusunda uyardı. Kurum, pilotların uçuş personeli dışında kimseyi kokpite almamasını, aksi takdirde cezalandırılacaklarını açıkladı.

Daha önce açıklanan idar para cezası uygulamasını hatırlatan SHGM, pilotlardan kokpit konusunda hassasiyet istedi.

SHGM'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 'Cezali duruma düşmemek icin Kokpit kapısı tüm uçuş boyunca kapalı olmalı ve kokpite sadece görevlilerin girmesine izin verilmelidir. Steril kokpit ( kokpite yolcu almak vb.) şartlarını ihlal eden Uçuş personeline SHY-IPC'e göre 1.000TL ceza uygulanır' ifadeleri kullanıldı.

SHGM PİLOTLARI UYARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Atc ~ 9 yıl önce
Ismimiz çok geçtiği için yazıyorum. Hava trafik kontrolörlerinin kokpit uçuşu görev uçuşudur. Yani hem şirketlerin uçuş işletme müdürlükleri hemde shgm onaylıdır. Resmidir. Ha kokpitte o an eğitim vardır müsait değildir arkada uçulur. Bizleri başkalarıyla karıştırmayın kokpit uçuşunun amacı vardır bu amaç da gayet faydalıdır ve pilot-kontrolör koordinasyonunu sağlar. Pilotlarda ACC APP TWR birimlerinde bizi ziyarete gelir biz de onları misafir ederiz. Tüm bunlar resmi onayla yapılır gelişigüzel kokpitte uçalım şekilde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Var mı var; ama lafta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tracl ~ 9 yıl önce
çok doğru bir karar kaptancıklar kokpitte eş dost tanıdıkla goygoy yapamazlar artık...oradı dingonun yeri değil..herkes işini yapsın yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Turk,tecrubesiz F/o adayiyim.ATPL Frozen var.Level6 var, Toefl 90, Mollymawk, Dlr gectim ama henuz ise giremedim. Siz Shgm bu islerle ugrasacaginiza biraz yerli bostaki pilotlari nasil istihdam ederiz bunlara kafa yorsaniz nasil olur acaba? Simdi DLR oncesi donemde KPDS 65 ile havayolu sirketine girmis bir kaptanim cikar ve soyle der: Havayoluna giremeyen pilot beceriksiz pilottur. Sanir ki hersey kendi zamaninda ki gibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübesiz pilot ~ 9 yıl önce
1- Talpa veya pilvak'a üye ol 2- Git ve durumunu izah et 3- herhafta git MAil üzerine email at YABANCI pilot senin yene uçuyor 800 yabancı pilot çatır çutur türklerin yerine koltukta.peşini bırakma zamanında yaptım bunları hala yapıyorum
bir f/o ~ 9 yıl önce
yahu kaptan o ucagin en yuksek dereceli amiri degil mi? Sonucta onun karari uygulanir. Biz de meraklisi degiliz milleti almaya ama bir atc, operasyon vs oldugunda almak durumunda kaliyoruz; ki almamamiz etik olmazdi. Hocalarimin yorumlarina katiliyorum. Bu arada goruyorum ki purserlara amirlere gun dogmus galiba.. Raporlari yazan yazana bundan sonra... Yuzumuze yapilamayani arkamizdan yapiyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 9 yıl önce
Gidin işsiz pilotlara çare bulun. Bırakın bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
SHGM hic bir ise yaramiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Manager ~ 9 yıl önce
almanya da Bi havayolu, cpt şirketine önçe beyan ederek ve onay alarak istediği kişiyi kokpite alabilir . Güzel bi uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne kadar ciddiyetsiz bir uygulama. Yahu bu durum uçuş emniyetini ihlal ediyorsa, diğer tüm uçuş emniyet ihlallerinde ne uyguluyorsan, kural neyse onu uygula. Bunu parayla diğerlerini yok bilmem başka bir uygulamayla olmaz, olmaması lazım. Yoksa kaptan ne der: "parasıyla değil mi karrdeşim"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence içeriye kimin alındığına göre CEZA verilmeli. Mesela sanatçı 1000TL olabilir. ATC 100TL olsun. Uçucu personel 250TL olabilir. PARASIYLA DEĞİL Mİ KARDEŞİM?...:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000