01 Şubat 2015, Pazar 08:35:30

SHGM PİLOT VE KABİN EKİPLERİNİ DENETLEYECEK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü habersiz denetimler yapacağını açıklayarak, sektörün havacılık kurallarına uygun hareket edeceğini inandığını açıkladı.
  • Facebook aracılığı ile de olsa nihayet sahalarda göründünüz beyefendi. Terapiniz çabuk tesir etmiş. Tebrikler. Konu hakkında hazır yorumunuz var iken size bir iki soralım. Bir SANA denetlemesinin Ankara' da şahsınıza uygulandığı, sizin de varış meydanı VFR olan uçuşta destinasyonun gün batımı saatini dikkate almadığınız için uçuşa yeltenmenizin Denetçi tarafından engellendiği ve uçuşun iptal edildiği söyleniyor? Doğru mu? Uçakta olduğu halde umursamadığınız için ilgilenmediğiniz, bu nedenle de denetçiye dökümanları gösteremediğiniz de doğru mudur? Kitapların içinde bir dünya prosedür ve talimat varken biz üreticinin kitaplarını ve prosefürlerini kullanıyoruz dediğiniz de doğru mudur? Doğru ise, Emniyet Kültürü binlerce bileşenin ortaya çıkardığı genel bir olgu iken Geneli bilip te detaylarını bilmeyen biri bunlar hakkında nasıl yorum yapabiliyor? Yoksa SANA' nın size katkısının çok iyi olduğunu söyleyebilirmiyiz? Mesleki kültür olarak canıım. Siz ne anladınız?
  • Geçen yıl THY'de bir uçuşta gelen denetlemeci bize salak salak uçak bilgisi, limitler, sistemlerle ilgili sorular sordu. Kaptan bizden emekli biri diye birşey diyemedi ama yönerge açık. Lütfen denetlemeye gelen kişiler bu yönergeyi okuyup gelsinler. Bu sorular yüzünden iniş hazırlıklarını son anda yetiştirdik. Yok onu çıkar, yok onu göster, yok o nerede yazıyor vs. Yönergeyi okuyup denetlemeye gelirseniz sonradan tatsızlık da çıkmaz. Gidin bakayım pegasus da soru sorabiliyor musunuz? Kaptanı geçtim, F/O size kol gibi lafı sokar mı sokmaz mı? Okumadın mı kardeşim sen yönergeyi diye. Yani demem o ki heryer THY değil, yönergeleri okuyup adam gibi denetleyin.
  • Anca siz ekipleri denetlersiniz,oturup konuşun bakalım ekiplerle ama ifşa etmeden şirket nelere zorluyor ne kadar zaman ve imkan veriyor uçuş emniyetini nasıl ticari kaygılarla ikinci üçüncü plana atıyor,yer mi? yemez hele de uçuş okullarını bi denetleyin bakalım saçma prosedürlerle değil adam gibi ,ne yolcuya laf geçiyor ne şirkete,TR 'de havacılık pisuar oldu haberiniz yok sektörde öğrenci ve airman olanlara ve teknisyenlere sorun.Yorumlarda garson vs. diyenlerle uğraşmayın zaten fikri olsa adam bambaşka yorumlar yapar.
  • Dünyada ki meslektaşlarınıza bir bakın. Denetleme zevki bir tek sizde var. Hem de her gün. Bildiğiniz iki tane konu var. Denetleme ve çalıştay. Bence dünya literatürünü takip edin ona göre hareket edin. Amacınız beceriksiz denetçilerle sabah akşam denetleme yapıp bulgu aramak. Herhalde devletin en kötü kuruluşusunuz
  • Antalyaya giden rus sirketlerinin rus pilotlari telsizde konusamiyor bile artik ne kadar ictiyse bilemiyorum adam asiri derecede alkollu ucak kullaniyor bence haberli habersiz her Zaman her ucus oncesi denetlenmeli ucusa gecince havada icmiyormu sanki ????? Kafaya dikiyor votkayi ve icen turk pilotlar diger yabanci pilotlar hepsi denetlenmeli eurocontrol bi care bul bu alkol olayina havada icme oncesi icme iciyorsan bu isi yapma bu insanlarin cani senin ellerinde
  • SHGM Amsterdam kazasından sonra ne yaptı önce aynaya baksın.
  • Peki HGM yi kim denetleyecek? Zaten bakanlik durust calissa, SHGME de kimse kalmazdi.Belki adamlara sorsan vazifelerinin ne oldugunu bile bilmezler,ancak tabanci pilotlarla icki partisi yaparlar.
  • Cheers Mr. E
  • Bu denetlemeler, iyi güzel şeylerde bunu hangi nitelikli, tecrübeli, objektif düşünceli, işi bilen Auditorler ile yapacaksınız? Bunu da söyleseydiniz. Denetlemeye gönderdiğiniz adamlar uçuştan gelen uçak daha temizlik görmeden halıların kirliliğine bulgu yazıyor kardeşim. Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcı dövmek. Tüm şirketleri bitirin bakalım, THY çalar sizde oynarsınız daha sonra.
  • Bir yerden bir yere gitmek istediklerinde bana şuraya bi denetleme yazın durumu mu ? Bu ! Acep recep !!!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü habersiz denetimler yapacağını açıklayarak, sektörün havacılık kurallarına uygun hareket edeceğini inandığını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından habersiz denetimler yapacağını açıklayan SHGM, özellikle pilot ve kabin ekiplerine dikkat çekti.

SHGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada; '2015 yılında habersiz denetimlere ağırlık vereceğiz. Sektörümüzün her an sivil havacılık kurallarına uygun faaliyet yapacağına inanıyoruz. Pilot arkadaslar: 2015 yılında  daha fazla en-route denetlemesi yapacağız. Lütfen SHT-ENROUTE talimatına bakiniz. Kabin Ekipleri: 2015 yılında haberli/habersiz Kabin denetimlerimiz artarak devam edecektir' ifadeleri kullanıldı.

SHGM PİLOT VE KABİN EKİPLERİNİ DENETLEYECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Engin Aksüt'e ~ 9 yıl önce
Facebook aracılığı ile de olsa nihayet sahalarda göründünüz beyefendi. Terapiniz çabuk tesir etmiş. Tebrikler. Konu hakkında hazır yorumunuz var iken size bir iki soralım. Bir SANA denetlemesinin Ankara' da şahsınıza uygulandığı, sizin de varış meydanı VFR olan uçuşta destinasyonun gün batımı saatini dikkate almadığınız için uçuşa yeltenmenizin Denetçi tarafından engellendiği ve uçuşun iptal edildiği söyleniyor? Doğru mu? Uçakta olduğu halde umursamadığınız için ilgilenmediğiniz, bu nedenle de denetçiye dökümanları gösteremediğiniz de doğru mudur? Kitapların içinde bir dünya prosedür ve talimat varken biz üreticinin kitaplarını ve prosefürlerini kullanıyoruz dediğiniz de doğru mudur? Doğru ise, Emniyet Kültürü binlerce bileşenin ortaya çıkardığı genel bir olgu iken Geneli bilip te detaylarını bilmeyen biri bunlar hakkında nasıl yorum yapabiliyor? Yoksa SANA' nın size katkısının çok iyi olduğunu söyleyebilirmiyiz? Mesleki kültür olarak canıım. Siz ne anladınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denetcilere.... ~ 9 yıl önce
Geçen yıl THY'de bir uçuşta gelen denetlemeci bize salak salak uçak bilgisi, limitler, sistemlerle ilgili sorular sordu. Kaptan bizden emekli biri diye birşey diyemedi ama yönerge açık. Lütfen denetlemeye gelen kişiler bu yönergeyi okuyup gelsinler. Bu sorular yüzünden iniş hazırlıklarını son anda yetiştirdik. Yok onu çıkar, yok onu göster, yok o nerede yazıyor vs. Yönergeyi okuyup denetlemeye gelirseniz sonradan tatsızlık da çıkmaz. Gidin bakayım pegasus da soru sorabiliyor musunuz? Kaptanı geçtim, F/O size kol gibi lafı sokar mı sokmaz mı? Okumadın mı kardeşim sen yönergeyi diye. Yani demem o ki heryer THY değil, yönergeleri okuyup adam gibi denetleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
real ~ 9 yıl önce
Anca siz ekipleri denetlersiniz,oturup konuşun bakalım ekiplerle ama ifşa etmeden şirket nelere zorluyor ne kadar zaman ve imkan veriyor uçuş emniyetini nasıl ticari kaygılarla ikinci üçüncü plana atıyor,yer mi? yemez hele de uçuş okullarını bi denetleyin bakalım saçma prosedürlerle değil adam gibi ,ne yolcuya laf geçiyor ne şirkete,TR 'de havacılık pisuar oldu haberiniz yok sektörde öğrenci ve airman olanlara ve teknisyenlere sorun.Yorumlarda garson vs. diyenlerle uğraşmayın zaten fikri olsa adam bambaşka yorumlar yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünyada ki meslektaşlarınıza bir bakın. Denetleme zevki bir tek sizde var. Hem de her gün. Bildiğiniz iki tane konu var. Denetleme ve çalıştay. Bence dünya literatürünü takip edin ona göre hareket edin. Amacınız beceriksiz denetçilerle sabah akşam denetleme yapıp bulgu aramak. Herhalde devletin en kötü kuruluşusunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürünsünler ~ 9 yıl önce
Denetlesin daha sonra olacakları görsün. Daha önce denetleyip yazdıkları bulgular dönüp dolaşıp ayaklarına dolandı ya WF'u denetleyip 10 bulguyu abartıp büyütüp 60 bulgu yazdılar şimdi de sürünüyorlar.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalyaya giden rus sirketlerinin rus pilotlari telsizde konusamiyor bile artik ne kadar ictiyse bilemiyorum adam asiri derecede alkollu ucak kullaniyor bence haberli habersiz her Zaman her ucus oncesi denetlenmeli ucusa gecince havada icmiyormu sanki ????? Kafaya dikiyor votkayi ve icen turk pilotlar diger yabanci pilotlar hepsi denetlenmeli eurocontrol bi care bul bu alkol olayina havada icme oncesi icme iciyorsan bu isi yapma bu insanlarin cani senin ellerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
SHGM Amsterdam kazasından sonra ne yaptı önce aynaya baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 9 yıl önce
Peki HGM yi kim denetleyecek? Zaten bakanlik durust calissa, SHGME de kimse kalmazdi.Belki adamlara sorsan vazifelerinin ne oldugunu bile bilmezler,ancak tabanci pilotlarla icki partisi yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cheers Mr. E

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiminle? ~ 9 yıl önce
Bu denetlemeler, iyi güzel şeylerde bunu hangi nitelikli, tecrübeli, objektif düşünceli, işi bilen Auditorler ile yapacaksınız? Bunu da söyleseydiniz. Denetlemeye gönderdiğiniz adamlar uçuştan gelen uçak daha temizlik görmeden halıların kirliliğine bulgu yazıyor kardeşim. Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcı dövmek. Tüm şirketleri bitirin bakalım, THY çalar sizde oynarsınız daha sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir yerden bir yere gitmek istediklerinde bana şuraya bi denetleme yazın durumu mu ? Bu ! Acep recep !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000