10 Haziran 2009, Çarşamba 13:18:58

SHGM PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi internet sayfasından yaptığı açıklamayla sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, SHGM hangi pozisyonlara personel alacak? İşte ayrıntılar...
  • DHMİ'de kontrolörlük ayrı SHGM'de kontrolörlük ayrı. Deneyim ve inglizce olayına katılıyorum. Sonuçta SHGM bu ülkenin havacılık geleceğini belirleyen en önemli kurum. Bu konuda kendini ispatlamış deneyimli ve ingilizcesi çok iyi olan ister okul mezunu ister kurs mezunu yoğun merkezlerden birinde çalışmış kontrolörlerin alınması daha mantıklı olur. Biraz iyi niyet biraz mantık lütfen.
  • Sevgili VOLVO heryerde torpil dönüyor ülkemizde ama bende bir HTK mezunu olarak bu bölümden mezun torpilli bir kişi bile tanımıyorum. Bunda bölümün pilotaj kadar tercih edilmemesi tek neden. Eğer çok rağbet gören bir bölüm olsaydı torpil dönebilirdi belki ama torpil söz konusu değil. Bu arada maden çok kalifiye bir insansın havacılığı okulunda okusaydın. Havacılığa gönül vermiş gençler bu okulda 5 yıl eğitim alıp mezun oluyorlar. Bende şöyle söyleyeyim ozaman madem çok iyidin kendi işini niye yapmıyorsun. Tarih veya Arkeoloji okuyup kontrolör olanlar var. Farklı alanlarda eğitim almış insanların kontrolör olması güzel birşey fakat zaten 10 kişi yetiştiren bu bölümün mezunlarınında kendi işlerini yapmalarına imkan tanınmalı.
  • Helal olsun Atco dostum. Duygularımıza tercüman oldun. Kimin torpili ile girdilerse o okula, o torpillede iş buluversinler. --Volvo---
  • doğrudur..falanca üniversitenin falanca bölümüne giremeyecek kadar puan alamayıp çok düşük bir ÖSS puanı ve uyduruk bir genel yetenek (daha doğrusu genel torpil) sınavıyla sivil havacılık yüksekokuluna girmek ve oranın uyduruk eğitimiyle mezun olmak bir ayrıcalıktır.sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyoruz sektörün içindeyiz ortalığı çok karıştırmayın bence.70 puan almayı bırak kaçınız kpds ye girme cesareti göstermiş şimdiye kadar.
  • Hv. Trf Kontroloru arkadasim sanirim DHMI nin yetistirdigi yuzlerce arkadaslar arasindan birisin, Anadolu Universitesinden Mezun olmak Ayricaliktir, filanca universitenin filanca bolumunden mezun olup sonradan ATC olmak pek haz vermedi sanirim, gozunu SHGM nin memurlugunami diktin. Saygilar sunari. ( Bir Anadolu Universitesi Hava Trafik Kontrol Bolumu Mezunu Oldugumu Bilgilerine sunarim... )
  • Hızlıca yükselen shgm nin 400 kişi olması gerekir.Daha fazla eleman olması lazım.
  • Sivil Havacılık Y.O. mezunu kontrolörlerinden kpds 70'i geçen bir elin parmaklarını geçmez. Ayrıca o bölüme en az 5 yıl deneyimi olan kontrolör alınsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Eskiden olduğu gibi DHMİ ile bir protokol imzalanıp DHMİ kontrolörlerinden alınabilir. Yoksa kontrolör bulamayacaklar. Ali Arıduru Bey SHGM'ye yeni bir soluk getirdi. Başarılarının devamını diliyorum. Tüm alımlar hayırlı olsun.Umarım herşey iyi olur.
  • shui bölümü ne işe yarar ?
  • sivil havacılık genel müdürlügü ,anadolu üniversitesi sivil havacılık yüksek okulundan adam almıyor.utan anadolu sivil havacılıgın basiretsiz egitmen kadrosu ,yönetimi utan...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde çalışan 'personel sayısının yetersiz olduğu' havacılık camiasında daima tartışma konusu olmuştur. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bugün resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti.

İşte SHGM tarafından yapılan o duyuru:

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca aşağıda belirtilen niteliklerde sözleşmeli personel alınacaktır.

Ünvanı / Sayısı

1- Hava Trafik Kontrolörü 4
2- Mühendis (Uçak-Havacılık-Uzay) 4
3- Mühendis (Makine-Endüstri-Elektronik) 7
4- Mühendis (Meteroloji) 1
5- Mühendis (Harita) 2
6- Mühendis (İnşaat) 1
7- Dispeç 2
8- Tabip 1
9- Şehir Plancısı 1
10- Avukat 1
11- Uzman ( Arama –Kurtarma ) 3
GENEL TOPLAM 27

MÜRACAAT ETMEK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR :

1. ÖSYM tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS); 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların KPSSP3 puan türünden, 2 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların (Sadece Dispeç unvanına başvuran adaylar için geçerlidir.) KPSSP93 puan türünden 60 (Altmış) ve üzerinde puan almış olmak, (Tabip unvanına başvuru için KPSS şartı aranmamaktadır.)

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

3. Görevini yurtiçinde ve yurtdışında yapmasına engel hali bulunmamak.

4. Yabancı Dil Sınavında (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. ( Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce Dili ile öğretim yapan fakülte ve yüksekokul mezunu olanlar, yüksek öğrenimi sırasında hazırlık sınıfı okumuş olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora eğitimi yapanlar, İngilizce dilinde “Test of English as a Foreign Language” (TOFEL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) “İnternational English Language Testing System” (İELTS) sınavından en az 6 puan alanlar, KPSS sınavında yabancı dil bölümünden soru sayısının en az %60’ını (36 soru) doğru cevaplayanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi kabul edilir. (Hava Trafik Kontrolörü için istenen Yabancı dil şartı özel şartlar içerisinde ayrıca belirtilmiştir.)

B- ÖZEL ŞARTLAR :

1. HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar:

1.1 Sivil Havacılık Yüksek Okulu Hava Trafik Kontrolörlüğü bölümünden mezun olmak.

1.2 En az (C) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. İngilizce dilinde “Test of English as a Foreign Language (TOEFL)” sınavından en az 193 (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya “International English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6,5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek.Yabancı dil sınavı sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir.

2-3-4-5-6. MÜHENDİS Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

2-3-4-5-6.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülteler ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerin ; Uçak, Havacılık, Uzay, Makine, Endüstri, Elektronik, Harita, İnşaat ve Meteoroloji Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

2-3-4-5-6.2 Havacılık sektöründe tecrübeye sahip olmak (Hava araç bakım kuruluşları, Havayolu işletmeleri, Yer hizmetleri , Havaalanı vb.) ve Havacılık sektörü ile ilgili eğitim sertifikasına sahip olmak.


7.DİSPEÇ Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

7.1 Uçuş Harekat Uzmanı lisansına sahip olarak konusunda 1 yıldan fazla çalışmış olmak.

7.2 Konusuyla ilgili tüm mevzuatı bilmek.

8.TABİP Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

8.1 En az 5 (beş) yıllık tecrübeye sahip olmak.

8.2 Hava fizyolojik tebabet eğitimi almış olmak tercih sebebidir. (Haftada 5 gün , günde 8 saat çalışmak kaydıyla)

9. ŞEHİR PLANCISI Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

9.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokulların Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden mezun olmak.

9.2 Havaalanı işletmeciliği alanında en az bir yıl deneyime sahip olmak.

10..AVUKAT Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

10.1Lisans düzeyinde eğitim veren fakülteler ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerin ; Hukuk Bölümünden mezun olmak.

10.2 Avukatlık Ruhsatına sahip olmak.

11. UZMAN (Arama - Kurtarma)Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar :

11.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak.

11.2 Havacılık konusunda en az 3 (Üç) yıl tecrübeye sahip olmak veya Arama –Kurtarma konusunda eğitim görmüş olmak.

C – İSTENİLEN BELGELER

1. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürlüğünden alınacak veya http://www.shgm.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak "İş Talep Formu".

2. Diploma veya mezuniyet belgesi örneği ( yabancı okullar için denklik belgesi örneği),

3. KPSS sınav sonuç belgesi.

4. İki adet vesikalık fotoğraf.

5. Başvurulan ünvanın özel şartlar bölümünde istenen özellikleri (İngilizce dilbilgisi, Mesleki tecrübe süreleri vb.) kanıtlayıcı belgeler.

6. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya askerlik hizmetinden muaf olduğunu gösterir belge.

7. Kurumun web sitesindeki ( http://www.shgm.gov.tr ) adresinde yer alan iş talep formu ekindeki “özgeçmiş” örneğine göre doldurulmuş, adayların özgeçmişlerini içeren belge. Adaylar istenen belgeleri başvuru sırasında iş talep formu ekinde vereceklerdir.

D - BAŞVURU

1. Başvurular en geç 26.06.2009 Cuma günü mesai bitimine kadar “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü Bosna Hersek Cad. 90. Sok. No:5 Emek Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaşacak şekilde posta ile yapabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.

3. Genel Müdürlüğümüz tarafından belirtilen nitelikteki sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü web sitesinde (http://www.shgm.gov.tr) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SHGM PERSONEL ALIMI YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ'de kontrolörlük ayrı SHGM'de kontrolörlük ayrı. Deneyim ve inglizce olayına katılıyorum. Sonuçta SHGM bu ülkenin havacılık geleceğini belirleyen en önemli kurum. Bu konuda kendini ispatlamış deneyimli ve ingilizcesi çok iyi olan ister okul mezunu ister kurs mezunu yoğun merkezlerden birinde çalışmış kontrolörlerin alınması daha mantıklı olur. Biraz iyi niyet biraz mantık lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili VOLVO heryerde torpil dönüyor ülkemizde ama bende bir HTK mezunu olarak bu bölümden mezun torpilli bir kişi bile tanımıyorum. Bunda bölümün pilotaj kadar tercih edilmemesi tek neden. Eğer çok rağbet gören bir bölüm olsaydı torpil dönebilirdi belki ama torpil söz konusu değil. Bu arada maden çok kalifiye bir insansın havacılığı okulunda okusaydın. Havacılığa gönül vermiş gençler bu okulda 5 yıl eğitim alıp mezun oluyorlar. Bende şöyle söyleyeyim ozaman madem çok iyidin kendi işini niye yapmıyorsun. Tarih veya Arkeoloji okuyup kontrolör olanlar var. Farklı alanlarda eğitim almış insanların kontrolör olması güzel birşey fakat zaten 10 kişi yetiştiren bu bölümün mezunlarınında kendi işlerini yapmalarına imkan tanınmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal olsun Atco dostum. Duygularımıza tercüman oldun. Kimin torpili ile girdilerse o okula, o torpillede iş buluversinler. --Volvo---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
doğrudur..falanca üniversitenin falanca bölümüne giremeyecek kadar puan alamayıp çok düşük bir ÖSS puanı ve uyduruk bir genel yetenek (daha doğrusu genel torpil) sınavıyla sivil havacılık yüksekokuluna girmek ve oranın uyduruk eğitimiyle mezun olmak bir ayrıcalıktır.sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyoruz sektörün içindeyiz ortalığı çok karıştırmayın bence.70 puan almayı bırak kaçınız kpds ye girme cesareti göstermiş şimdiye kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hv. Trf Kontroloru arkadasim sanirim DHMI nin yetistirdigi yuzlerce arkadaslar arasindan birisin, Anadolu Universitesinden Mezun olmak Ayricaliktir, filanca universitenin filanca bolumunden mezun olup sonradan ATC olmak pek haz vermedi sanirim, gozunu SHGM nin memurlugunami diktin. Saygilar sunari. ( Bir Anadolu Universitesi Hava Trafik Kontrol Bolumu Mezunu Oldugumu Bilgilerine sunarim... )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hızlıca yükselen shgm nin 400 kişi olması gerekir.Daha fazla eleman olması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sivil Havacılık Y.O. mezunu kontrolörlerinden kpds 70'i geçen bir elin parmaklarını geçmez. Ayrıca o bölüme en az 5 yıl deneyimi olan kontrolör alınsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Eskiden olduğu gibi DHMİ ile bir protokol imzalanıp DHMİ kontrolörlerinden alınabilir. Yoksa kontrolör bulamayacaklar. Ali Arıduru Bey SHGM'ye yeni bir soluk getirdi. Başarılarının devamını diliyorum. Tüm alımlar hayırlı olsun.Umarım herşey iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
shui bölümü ne işe yarar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivil havacılık genel müdürlügü ,anadolu üniversitesi sivil havacılık yüksek okulundan adam almıyor.utan anadolu sivil havacılıgın basiretsiz egitmen kadrosu ,yönetimi utan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000