23 Kasım 2016, Çarşamba 15:45:41

SHGM o talimatı yayımladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kabin ekibi üyelerine yönelik SHT-CC talimatını yayımladı.
  • Tarkim öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili neden kabuğunuza çekildiniz?? Bu ülkede insanları dolandırmak neden bu kdr kolay?? Aldığınız teminatı ne yaptınız?
  • Sen oku diye yayınlamamışlar zaten.
  • Didn't read.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kabin ekibi üyelerine yönelik SHT-CC talimatını yayımladı. Buna göre; kabin ekibi üyelerinin sahip olması gereken asgari nitelikler, kabin ekibi temel eğitim sertifikalarının düzenlenmesi, verilmesi, geçerlilik ve kullanımına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

SHGM'den yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

AB/EASA regülasyonlarına uyum çerçevesinde Commission Regulation (EU) No 1178/2011 – Air Crew eklerinden Part-CC’nin ulusal mevzuatımıza aktarılması amacıyla Kabin Ekibi Talimatı (SHT-CC) hazırlanmıştır. Söz konusu Talimat ile, Genel Müdürlük tarafından sertifikalandırılacak kabin ekibi üyelerinin sahip olması gereken asgari niteliklere, kabin ekibi temel eğitim sertifikalarının düzenlenmesine, verilmesine, geçerlilik ve kullanımına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

Bu Talimat ile, SHT OPS 1 Talimatı kapsamında her bir kabin memuru için düzenlenmiş temel emniyet eğitimi sertifikaları en geç 08 Nisan 2017 tarihine kadar Talimat’ın Ek-3’ünde yer alan temel eğitim sertifikası ile değiştirilecektir. Bu işlemden önce; Genel Müdürlük tarafından yolcu taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış havayolu işletmeleri ile kabin ekibi temel eğitim sertifikası vermek üzere yetkilendirilmiş kuruluşlar, hazırladıkları kabin ekibi temel eğitim sertifika örneğini, Talimatın yayımlanmasından itibaren 30 (otuz) gün içerisinde uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğe sunmak zorunda olup, hazırladıkları sertifikaların uygun olduğuna dair resmi bildirimi aldıktan sonra yeni sertifikaların tanzim edilmesine başlayacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SHGM o talimatı yayımladı

Yorumlar

.... ~ 7 yıl önce
Tarkim öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili neden kabuğunuza çekildiniz?? Bu ülkede insanları dolandırmak neden bu kdr kolay?? Aldığınız teminatı ne yaptınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lol ~ 7 yıl önce
Sen oku diye yayınlamamışlar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOL ~ 7 yıl önce
Didn't read.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000