05 Ocak 2017, Perşembe 14:03:07

SHGM o soruna el attı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), acil durumlarda yolcuların tahliyesi sırasında kabin bagajlarını yanına almalarının önüne geçebilmek için bir genelge yayımladı.
  • Baş üstü dolaplarında yok yok. Çok sık uçuyorum ve bagaja gitmesi gereken orta boy valizlerin bile kabine alındığını görüyorum. Hele o uçak teker koyar koymaz ayağa kalkanlar, uçak daha slotuna yanaşmadan koridoru hınca hınç doldurup bekleyenler. Acil durum yaşanırsa uçaklardan sağ çıkabileni tebrik etmek lazım.
  • Başüstü zaten zıvanadan çıkmış durumda. Son uçuşta valiz ve çanta ile dolu olduğu için paltolarımız kucaklarımızda uçtuk.
  • Teknoloji bu kadar gelişti, hala yolcusuz uçak yapamıyorlar mı? Ben yolcu sevmiyorum.
  • Acil durum olmasina gerek yok, ucak indikten sonra kapiya yanasincaya kadar ayaga kalkanlar, kapaklari acip cantasini indirmeye calisanlar, yok yetismem gereken aktarmam var once ineyim diye one dogru yuruyenler hep bizde.
  • Faydalı olun artık, çer çöple uğraşmayın. FAA misiniz bilmemne misiniz
  • Acil durumda yolcularımız genelge eksikliğinden dolayı el bagajlarını yanına alıyordu. SHGM böyle bir genelge yayınladığına göre, acil durumda artık hiç kimse yanına el bagajını alamayacak. Dosta güven, düşmana korku veren bir SHGM'miz var.
  • bağışlayın ama direk üreticiler acil durumlarda kabin bagaj kapaklarını kilitleyecek bir sistem yapamıyorlar mı?
  • tgs alım var mı ?
  • Önemli konu
  • Aslan SHGM görev başında.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), acil durumlarda yolcuların tahliyesi sırasında kabin bagajlarını yanına almalarının önüne geçebilmek için bir genelge yayımladı.

Acil tahliyeler sırasında yolcuların kabin bagajlarını almaya çalıştıklarının gözlendiğini ve bu durumun çıkışları zorlaştırdığını ifade eden kurum, bu durumla ilgili yapılması gerekenlere yönelik br yönetmelik yayımladı.

SHGM'nin genelgesinde şu bilgiler yer aldı:

İç ve dış hatlarda tarifeli/tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmakta olan havayolu işletmelerince; yolcu tahliyesini gerektirecek acil bir durum yaşanması halinde, tahliye işlemleri sırasında yolcuların kabin bagajlarını beraberinde götürmelerinin önüne geçebilmek amacıyla alınması gereken tedbirlerin yer aldığı “Yolcu Tahliyesinde Kabin Bagajı Yönetimi” konulu UOD – 2017/01 sayılı Genelge yayımlamıştır.

GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM o soruna el attı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

isimsiz ~ 7 yıl önce
Baş üstü dolaplarında yok yok. Çok sık uçuyorum ve bagaja gitmesi gereken orta boy valizlerin bile kabine alındığını görüyorum. Hele o uçak teker koyar koymaz ayağa kalkanlar, uçak daha slotuna yanaşmadan koridoru hınca hınç doldurup bekleyenler. Acil durum yaşanırsa uçaklardan sağ çıkabileni tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 7 yıl önce
Başüstü zaten zıvanadan çıkmış durumda. Son uçuşta valiz ve çanta ile dolu olduğu için paltolarımız kucaklarımızda uçtuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikir ~ 7 yıl önce
Teknoloji bu kadar gelişti, hala yolcusuz uçak yapamıyorlar mı? Ben yolcu sevmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator.. ~ 7 yıl önce
Var var hem yolcu ucagı ve hemde içinde yolcu olmayan ucuslar yapan ucak. Kargo ucakları
kapak ~ 7 yıl önce
Tam kapak olmuş :)))
Partizan ~ 7 yıl önce
Acil durum olmasina gerek yok, ucak indikten sonra kapiya yanasincaya kadar ayaga kalkanlar, kapaklari acip cantasini indirmeye calisanlar, yok yetismem gereken aktarmam var once ineyim diye one dogru yuruyenler hep bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bi ~ 7 yıl önce
Faydalı olun artık, çer çöple uğraşmayın. FAA misiniz bilmemne misiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roger-Wilco ~ 7 yıl önce
Acil durumda yolcularımız genelge eksikliğinden dolayı el bagajlarını yanına alıyordu. SHGM böyle bir genelge yayınladığına göre, acil durumda artık hiç kimse yanına el bagajını alamayacak. Dosta güven, düşmana korku veren bir SHGM'miz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakımı ~ 7 yıl önce
bağışlayın ama direk üreticiler acil durumlarda kabin bagaj kapaklarını kilitleyecek bir sistem yapamıyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 7 yıl önce
tgs alım var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 yıl önce
Yok.aliyoruz almiyacagiz eleman.almiyoruz almiyacagiz
Tgs GM ~ 7 yıl önce
Merhaba , ben TGS Genel müdürü . İsminizi yazar mısınız ? Başvuru yaptığınızda size öncelik tanınsın... Kek yeriz , çay içeriz . Uhahah
Tgs ~ 7 yıl önce
Seni işten atsınlar beni alsınlar
Peh ~ 7 yıl önce
Millet resmen ispiyoncu olmuş
Hemen ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Gezgin ~ 7 yıl önce
Önemli konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Aslan SHGM görev başında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000